Ухвала
від 07.06.2023 по справі 371/621/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 червня 2023 року місто Київ

єдиний унікальний номер справи: 371/621/23

номер провадження: 22-ц-вп/824/38/2023

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Верланова С.М., вирішуючи питання про визначення підсудності справи за позовом ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: комунальне підприємство «Миронівка - Житло», про визнання права власності на квартиру неприватизованого житлового фонду в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

05 травня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Миронівського районного суду Київської області з позовом до Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: комунальне підприємство «Миронівка - Житло», про визнання права власності на квартиру неприватизованого житлового фонду в порядку спадкування за заповітом.

На підставі розпорядження голови Миронівського районного суду Київської області від 08 травня 2023 року справу за позовом ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: комунальне підприємство «Миронівка - Житло», про визнання права власності на квартиру неприватизованого житлового фонду в порядку спадкування за заповітом передано до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

Вирішуючи питання про визначення суду для розгляду даної позовної заяви, апеляційний суд керується наступним.

Відповідно до ч.1 ст.26 ЦПК України підсудність справи, у якій однією зі сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Згідно з ч.6 ст.31 ЦПК України справа, у якій однією зі сторін є суд, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, або суддя цього суду, не пізніше п`яти днів із дня надходження позовної заяви передається на підставі розпорядження голови суду до суду вищої інстанції для визначення підсудності.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивачка у даній справі ОСОБА_1 є суддею Миронівського районного суду Київської області, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами.

Враховуючи наведене, апеляційний суд визначає Кагарлицький районний суд Київської області для забезпечення розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: комунальне підприємство «Миронівка - Житло», про визнання права власності на квартиру неприватизованого житлового фонду в порядку спадкування за заповітом.

Керуючись ч.1 ст.26 ЦПК України, Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ,

У Х В А Л И В:

Визначити Кагарлицький районний суд Київської області для розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: комунальне підприємство «Миронівка - Житло», про визнання права власності на квартиру неприватизованого житлового фонду в порядку спадкування за заповітом.

Матеріали позовної заяви передати Кагарлицькому районному суду Київської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя Київського

апеляційного суду С.М. Верланов

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111692575
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —371/621/23

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні