Ухвала
від 22.06.2023 по справі 916/4165/12
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 916/4165/12

Провадження № 6/353/7/23

У Х В А Л А

22 червня 2023 рокум.Тлумач

Суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Луковкіна У.Ю., ознайомившись з матеріалами за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», заінтересовані особи: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з питань виведення ПАТ «Комерційний Банк «Надра», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Дніпрофінансгруп», Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник: ОСОБА_1 , про заміну сторони виконавчого провадження, -

в с т а н о в и в :

ТзОВ «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», заінтересовані особи: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з питань виведення ПАТ «Комерційний Банк «Надра», ТзОВ «Фінансова компанія «Дніпрофінансгруп», Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник: ОСОБА_1 , звернулось в суд з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме стягувача у виконавчому провадженні АСВП № 41651319 з примусового виконання виконавчого листа № 916/4165/2012.

14.06.2023 року ухвалою судді Тлумацького районного суду Івано-Франківської області заяву було залишено без руху, надано термін для усунення недоліків.

У встановлений судом строк представник заявника частково усунув недоліки заяви, а саме уточнив виклад обставин, якими він обґрунтовував свої вимоги, а також просив замінити по справі заінтересовану особу Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на Івано-Франківський відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Також представник заявника подав письмове клопотання про витребування з Івано-Франківського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції матеріалів виконавчого провадження № 41651319.

Відповідно до ч. 1 ст.442ЦПК України у разівибуття однієїіз сторінвиконавчого провадженнясуд замінюєтаку сторонуїї правонаступником.

Вирішуючи питання про призначення до розгляду даної заяви, суд приймає до уваги положення ч. 9 ст.10ЦПК України про застосування аналогії закону до неврегульованих правовідносин, та виходить із того, що заява, подана в порядку ст. 442 ЦПК України, має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України, передбаченим ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно ч.1ст.177ЦПК Українипозивач повинендодати допозовної заявиїї копіїта копіївсіх документів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Відповідно до ч. 2ст. 183 ЦПК Україниписьмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Так, з матеріалів справи вбачається, що в порушення положень ч. 2ст. 183 ЦПК Українизаявником до своєї заяви про усунення недоліків не додано доказів надіслання (надання) заяви про заміну сторони виконавчого провадження, в т.ч. в новій редакції, заінтересованій особі, яку заявник просить замінити, а саме Івано-Франківському відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Крім цього, клопотання про витребування доказів не відповідає вимогам ст. 84 ЦПК України, зокрема у ньому не зазначено про вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. Зокрема, у клопотанні про витребування доказів представник заявника зазначив, що Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції повідомив йому про необхідність напривити запит щодо отримання необхідної інформації з приводу виконавчого провадження № 41651319 до Івано-Франківського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Проте, представником заявника до свого клопотання не додано доказів звернення з відповідним запитом до Івано-Франківського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, з метою отримання відповідних документів.

Враховуючи вищенаведене суд позбавлений можливості постановити будь-яке рішення по справі за наявними матеріалами.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевказане, ознайомившись з матеріалами справи, вважаю, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження слід повторно залишити без руху з наданням заявнику строку необхідного для усунення вищенаведених недоліків.

Керуючись ст. ст. 10, 177, 183, 185, 260-261, 442 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», заінтересовані особи: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з питань виведення ПАТ «Комерційний Банк «Надра», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Дніпрофінансгруп», Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, боржник: ОСОБА_1 , про заміну сторони виконавчого провадження повторно залишити без руху.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», з часу вручення копії ухвали, десятиденний строк, для усунення недоліків.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяУ. Ю. ЛУКОВКІНА

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111703028
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —916/4165/12

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 19.08.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мотрук Л. І.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні