Ухвала
від 22.06.2023 по справі 759/11208/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/3673/23

ун. № 759/11208/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2023 року м. Київ

Суддя Святошинського районного суду м. Києва Горбенко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги, -

В С Т А Н О В И В:

У червні 2023 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.06.2023 рок визначено головуючого суддю Горбенко Н.О.

Справу передано судді 20.06.2023 року.

Дослідивши подану заяву, матеріали справи, суд дійшов наступного.

П. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Суд звертає увагу, що спочатку предмет позовної заяви позивачкою визначено як захист прав споживачів, а потім як оскарження надання неякісної медичної допомоги.

Зазначені вимоги не є тотожними, тому позивач має усунути вказану суперечність та чітко визначити предмет позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

З матеріалів справи вбачається, що заява подана позивачем за допомогою системи «Електронний суд». Досліджуючи матеріали справи суд встановив, що у справі наявні докази направлення копії позовної заяви до зареєстрованого електронного кабінету користувача ЄСІТС відповідачу Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу КМДА.

Жодного доказу направлення копії позовної заяви з додатками відповідачу Київській міській клінічній лікарні №7 директору Щербині О.Я. матеріали справи не містять.

Відповідно до Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, розрахунковий документ - (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) видається відправникові з додержанням вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і підтверджує факт надання послуги відділенням зв`язку.

Згідно з п. п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

Із наведених норм вбачається, що належним доказом направлення документів учасникам провадження може бути лише бланк опису вкладення, завірений відповідним відділенням зв`язку, разом з фінансовим чеком про відправлення.

Отже, позивач має надати суду доказ надсилання листом з описом вкладення копії позовної заяви з додатками відповідачу Київській міській клінічній лікарні №7 директору Щербині О.Я..

Згідно ст. 185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день її первісного подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Додатково вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення позовної заяви позивачу це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Зважаючи на вищезазначене, керуючись ст.ст. 175, 177, 294-297, 315 ЦПК України,-

П О С ТА Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги - залишити без руху та надати строк для усунення вказаних недоліків, який становить десять днів з дня отримання позивачем ухвали суду.

У разі невиконання вимог ухвали у визначений судом строк позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.О. Горбенко

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111704026
СудочинствоЦивільне
Сутьоскарження надання неякісної медичної допомоги

Судовий реєстр по справі —759/11208/23

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні