Ухвала
від 03.07.2023 по справі 759/11208/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/3673/23

ун. № 759/11208/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

03 липня 2023 року м. Київ

Суддя Святошинського районного суду м. Києва Горбенко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги, -

В С Т А Н О В И В:

У червні 2023 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 22 червня 2023 року позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків.

Через систему «Електронний суд» від позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Зважаючи на те, що суддя Горбенко Н.О. перебувала у відпустці, заяву передано судді 03.07.2023 року.

Дослідивши позовну заяву з доданими до неї матеріалами, суд приходить до висновку про відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Даний позов повинен розглядатись в порядку цивільного судочинства, за інстанційною і територіальною юрисдикцією підсудний Святошинському районному суду м. Києва.

Враховуючи положення ч. 4 ст. 274 та ст.19 ЦПК України дана справа повинна розглядатись в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Згідно ч. 2 ст. 196 ЦПК України дата і час підготовчого засідання призначаються з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Крім того, у поданій позовній заяві позивач просить суд звільнити його від сплати судового збору, оскільки він є інвалідом 2 групи.

На підтвердження своїх доводів позивач надав суду пенсійне посвідчення № НОМЕР_1 , видане на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з якого вбачається, що він є інвалідом 2 групи, загальне захворювання.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю.

Зважаючи на викладене, суд дійшов висновку про те, що ОСОБА_1 має бути звільнений від сплати судового збору під час розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 23,27,178,185,186,187,189,190,191,193,196,260,352,353,354,355 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Звільнити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від сплати судового збору під час розгляду справи.

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Київської міської клінічної лікарні № 7 директора Щербина О.Я., Департаменту охорони здоров`я КМДА директора Гінзбург В.Г. про оскарження надання неякісної медичної допомоги до розгляду і відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати у порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 14 вересня 2023 року на 12 год. 00 хв. в приміщенні суду за адресою: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-А, каб.202.

В підготовче засідання викликати сторони.

Роз`яснити учасникам справи, що вони зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник справи за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Надіслати сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви і з копіями доданих до неї документів.

Відповідачу встановити п`ятнадцятиденний строк для подачі відзиву на позовну заяву з моменту вручення йому копії цієї ухвали. Відзив разом із додатками до нього направляються відповідачем до суду разом із підтвердженням відправлення такого відзиву із доданими до нього додатками іншим учасникам справи.

Позивач має право протягом п`яти днів з моменту отримання відзиву подати відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, аргументи і міркування щодо наведених у відзиві заперечень, мотиви їх визнання або відхилення. Відповідь на відзив разом із додатками направляється до суду позивачем разом із підтвердженням відправлення такої відповіді на відзив разом із додатками іншим учасникам справи.

Відповідач має право протягом п`яти днів з моменту отримання відповіді на відзив подати заперечення, в яких викласти свої пояснення, аргументи і міркування щодо наведених позивачем у відповіді на відзив поясненнях, мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення разом із додатками направляються до суду відповідачем разом із підтвердженням відправлення таких заперечень із додатками іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення) є їх правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених ЦПК України, належними, допустимими, достовірними і достатніми доказами у відповідності з Главою 5 цього Кодексу.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки Святошинського районного суду м. Києва: https://sv.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.О. Горбенко

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111941361
СудочинствоЦивільне
Сутьоскарження надання неякісної медичної допомоги

Судовий реєстр по справі —759/11208/23

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні