Постанова
від 22.06.2023 по справі 300/4641/22
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2023 рокуЛьвівСправа № 300/4641/22 пров. № А/857/3750/23

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі :

головуючого судді :Кухтея Р.В.,

суддів :Носа С.П., Іщук Л.П.,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Львові апеляційну скаргу Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 26 січня 2023 року (ухвалене головуючим-суддею Шумеєм М.В. в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження у м. Івано-Франківську) у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Галичина-Табак до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання до вчинити певні дії,

в с т а н о в и в :

У листопаді 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю Галичина-Табак (далі - ТзОВ «Галичина-Табак», Товариство, позивач) звернулося в суд із адміністративним позовом до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі - УДПС, контролюючий орган, відповідач), в якому просило визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкових накладних розрахунку коригування (далі - ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН, Реєстр) Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі - Комісія) №14532 від 01.11.2022 про відповідність/невідповідність ТзОВ Галичина-Табак критеріям ризиковості та зобов`язати відповідача виключити Tовариство з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку (п.8 Критеріїв ризиковості платника податку (далі - Критерії)).

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 26.01.2023 позовні вимоги були задоволені повністю.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій через неправильне застосування норм матеріального та порушення норм процесуального права просить його скасувати та прийняти постанову, якою відмовити ТзОВу задоволенні позовних вимог повністю.

В обґрунтування доводів апеляційної скарги зазначає, що Комісією було правомірно прийнято оспорюване рішення про відповідність Товариства п.8 Критеріїв.

У відзиві на апеляційну скаргу позивач просить залишити її без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Згідно п.3 ч.1 ст.311 КАС України, суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, у разі подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у порядку письмового провадження).

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши наявні по справі матеріали та доводи апеляційної скарги в їх сукупності, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційну скаргу слід залишити без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін, виходячи з наступного.

З матеріалів справи видно, що ТзОВ Галичина-Табак є юридичною особою приватного права, зареєстроване з 01.07.2009 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР). Основним видом діяльності є оптова торгівля тютюновими виробами (код КВЕД 46.35), а також здійснює роздрібну торгівлю тютюновими виробами.Для провадження такої господарської діяльності у Товариства наявні відповідні роздрібні та оптові ліцензії, а саме : Ліцензія на право оптової торгівлі тютюновими виробами №990211202000034 від 18.09.2020 та Ліцензія на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах №990219202200021 від 15.03.2022. Для зберігання підакцизних товарів в установленому порядку отримані відповідні довідки, а місця зберігання таких товарів занесені у ЄДР.

ТзОВ Галичина-Табак є одним з провідних дистриб`юторів тютюнових виробів в Україні, здійснює дистриб`юцію тютюнових виробів на території Івано-Франківської, Київської, Волинської, Львівської, Закарпатської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, для чого на території України створені філії та регіональні структурні підрозділи.

01.11.2022 Комісією було прийнято оспорюване рішення про відповідність ТзОВ Галичина-Табак п.8 Критеріїв, підставою чого слугувала наявна податкова інформація, що визначає ризиковість здійснення господарських операцій, зокрема операцій з постачання тютюнових виробів на адресу ризикових суб`єктів, а саме : ТзОВ Дівія Трейд (Код ЄДРПОУ 39471940, ТзОВ Теко-Трейд (Код ЄДРПОУ 38687293) та інші, тобто з викладеного в рішенні, фактично вбачається, що єдиною підставою для його прийняття є те, що позивачем здійснювалось постачання тютюнових виробів ризиковим суб`єктам господарювання.

Прийняттю оспорюваного рішення передувало подання Товариством податкового органу пакету документів разом із пояснення №140-01 від 24.10.2022, щодо підтвердження реальності здійснення господарських операцій та добросовісності ТзОВ Галичина-Табак, як платника податку.

Вважаючи оспорюване рішення протиправним, ТзОВ Галичина-Табак звернулося до адміністративного суду з вимогою про його скасування та зобов`язання вчинити дії по реєстрації спірної ПН.

Задовольняючи позовні вимоги у повному обсязі, суд першої інстанції виходив з того, що оспорюване рішення не містить обґрунтувань підстав та причин віднесення позивача до ризикових платників податків відповідно до п.8 Критеріїв, оскільки жодної інформації, яка визначає ризиковість здійснення господарської операції відповідач у своєму рішенні не вказав. Також відповідач не надав суду жодного доказу, який би досліджувався у ході засідання Комісії і який би слугував підставою для прийняття оспорюваного рішення та був покладений в основу його прийняття. Відтак, суд дійшов висновку про протиправність оспорюваного рішення та наявності підстав для його скасування.

Колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції, вважає їх вірними та такими, що ґрунтуються на правильному застосуванні норм матеріального права та з дотриманням норм процесуального права, а також при повному, всебічному та об`єктивному з`ясуванні всіх обставин, що мають значення для справи, виходячи з наступного.

Частиною другою статті 19 Конституції України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Наведена норма означає, що суб`єкт владних повноважень зобов`язаний діяти лише на виконання закону, за умов і обставин, визначених ним, вчиняти дії, не виходячи за межі прав та обов`язків, дотримуватися встановленої законом процедури, обирати лише встановлені законодавством України способи правомірної поведінки під час реалізації своїх владних повноважень.

Згідно п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України (далі -ПК України), на дату виникнення податкових зобов`язань платник податку зобов`язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, кваліфікованого електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений цим Кодексом термін.

Пунктом 201.10 статті 201 ПК України передбачено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов`язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою. Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Відповідно до п.201.16 ст.201 ПК України, реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути зупинена в порядку та на підставах, визначених Кабінетом Міністрів України.

01.02.2020 набрала чинностіпостанова Кабінету Міністрів України №1165 від 11.12.2019 Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних(далі - Порядок №1165), яким визначається процедура винесення комісією ДПС рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку (п.6 Порядку), Критерії ризиковості платника податку на додану вартість (додаток 1 до Порядку), Критерії ризиковості здійснення операцій (додаток 3 до Порядку).

Згідно п.2 Порядку №1165, автоматизований моніторинг відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків - сукупність заходів та методів, що застосовуються контролюючим органом для виявлення ознак наявності ризиків порушення норм податкового законодавства за результатами проведення автоматизованого аналізу наявної в інформаційних системах контролюючих органів податкової інформації.

Відповідно до п.3 Порядку №1165, податкові накладні/ розрахунки коригування (крім розрахунків коригування, складених у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, та розрахунків коригування, складених на неплатника податку), що подаються для реєстрації в Реєстрі, перевіряються щодо відповідності ознакам безумовної реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Пунктом 6 Порядку №1165 передбачено, що у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється. Питання відповідності/ невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня.

У разі встановлення відповідності платника податку хоча б одному з критеріїв ризиковості платника податку, комісією регіонального рівня приймається рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. Включення платника податку до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення. Платник податку отримує рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку через електронний кабінет у день прийняття такого рішення. У рішенні зазначається підстава, відповідно до якої встановлено відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. У разі виявлення обставин та/або отримання інформації, визначених абзацом сьомим цього пункту, та прийняття комісією регіонального рівня рішення про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку платник податку отримує таке рішення в електронному кабінеті в день його прийняття.

Інформація та копії документів подаються платником податку до ДПС в електронній формі засобами електронного зв`язку з урахуванням вимог Законів України Про електронні документи та електронний документообіг, Про електронні довірчі послуги та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого Мінфіном.

Документами, необхідними для розгляду питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, можуть бути : договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них; договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції; первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні; розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків; документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством; інші документи, що підтверджують невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформацію та копії документів, подані платником податку, комісія регіонального рівня розглядає протягом семи робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення. За результатами розгляду інформації та копій документів комісією регіонального рівня приймається рішення про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, яке платник податку отримує в електронному кабінеті у день його прийняття.

Виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення. Якщо комісією регіонального рівня протягом семи робочих днів, що настають за датою надходження зазначеної інформації та документів, не прийнято відповідного рішення, платник податку виключається з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку. У разі надходження до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає платника податку з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку. Комісія регіонального рівня постійно проводить моніторинг щодо відповідності/невідповідності платників податку критеріям ризиковості платника податку.

Згідно п.25 Порядку №1165, комісії регіонального рівня приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі або відмову в такій реєстрації, врахування або неврахування таблиці даних платника податку, відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Аналіз наведених вище правових норм дає підстави для висновку, що рішення про відповідність/невідповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку повинно містити чітку підставу, відповідно до якої встановлено відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Додаток 1 до Порядку №1165 містить перелік Критеріїв ризиковості платника податку на додану вартість.

Так, віднесення до п.8 Критеріїв здійснюється у разі наявної у контролюючого органу податкової інформації, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації податковій накладній/розрахунку коригування.

У затвердженій формі рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку передбачено необхідність зазначення контролюючим органом однієї із двох підстав для прийняття такого рішення, а саме: - у зв`язку з виявленням обставин та/або отриманням інформації контролюючим органом у процесі поточної діяльності, або - з урахуванням отриманих від платника податку інформації та копій відповідних документів.

Отже, виходячи з аналізу зазначених норм права при здійсненні опрацювання податкових накладних, направлених для реєстрації в ЄРПН, податковий орган проводить моніторинг відповідності/невідповідності критеріям ризиковості платника податку або здійсненої господарської операції.

При цьому, форма рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку передбачає зазначення контролюючим органом конкретної податкової інформації, яка стала підставою для прийняття вказаного рішення на підставі п.8 Критеріїв.

Згідно з додатком 4 Порядку №1165, в рішенні про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку обов`язково зазначається підстава його прийняття, зокрема, відповідний пункт критеріїв ризиковості платника податку та у разі відповідності п.8 Критеріїв розшифровується, яка саме податкова інформація.

З матеріалів справи видно, що в оспорюваному рішенні зазначено про відповідність платника ТзОВ Галичина-Табак критеріям ризиковості платника, зокрема п.8 Критеріїв, а саме : наявність у контролюючого органу податкової інформації, що визначає ризиковість здійснення господарських операцій, зокрема операцій з постачання тютюнових виробів на адресу ризикових суб`єктів - ТзОВ ДІВІЯ ТРЕЙД, ТзОВ ТЕКО-ТРЕЙД та інші.

Комісією регіонального рівня було прийнято рішення про відповідність платника Критеріям ризиковості платника ПДВ не за наслідками подання останнім ПН/РК для реєстрації, що має передувати моніторингу платника податку, моніторингу такої ПН/РК, а прийнято у зв`язку з наявною податковою інформацією, отриманою з баз даних ДПС під час виконання функцій контролю.

Колегія суддів зазначає, що Критерії ризиковості платника ПДВ визначені у додатку 1 до Порядку №1165, відповідно до п.8 якого таким критерієм є : у контролюючих органах наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації податковій накладній/розрахунку коригування.

Отже, п.8 додатку №1 Порядку №1165 імперативно визначено, що підставою для його застосування повинна бути певна податкова інформація.

Колегія суддів зазначає, що загальними вимогами, які висуваються до акта індивідуальної дії, як акта правозастосування, є його обґрунтованість та вмотивованість, тобто наведення податковим органом конкретних підстав його прийняття (фактичних і юридичних), а також переконливих і зрозумілих мотивів його прийняття.

Матеріалами справи підтверджується, що оспорюване рішення було прийняте за відсутності ідентифікації конкретних ризикових операції та/або ПН платника, в яких були зафіксовані такі операції.

Суд також звертає увагу, що відповідач не надав належних доказів, які б досліджувалися в ході засідання комісії, і які слугували для прийняття оспорюваного рішення, відповідачем не надано доказів провадження заявником господарської діяльності в умовах та обставинах, які характеризуються ознаками недодержання вимог чинного законодавства України, а текст рішення не містять ні юридичних мотивів, ні фактичних мотивів класифікації заявника як ризикового платника податків.

Враховуючи вищенаведене, відповідач не довів існування підстав для застосування до позивача п.8 Критеріїв з відповідним внесенням до переліку ризикових суб`єктів господарювання, тобто діяв не у спосіб визначений законодавством, а тому оспорюване рішення, як акт індивідуальної дії, не відповідає критеріям обґрунтованості та вмотивованості, є протиправним, що в свою чергу є підставою для його скасування.

Колегія суддів вважає, що оспорюване рішення прийняте не за наслідками подання позивачем ПН/РК для реєстрації, що суперечить положенням Порядку №1165.

Вказане узгоджується з висновками Верховного Суду, викладеними у постанові від 23.06.2022 по справі №640/6130/20, які в силу положень ч.5 ст.242 КАС України мають бути враховані при розгляді цієї справи.

З матеріалів справи видно, що під час здійснення господарської діяльності ТзОВ Галичина-Табак реалізує товари, придбані оптовими партіями постійних постачальників, зокрема у ТзОВ Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна (код ЄДРПОУ 40102602), Підприємство з іноземною інвестицією Імперіал Табако Юкрейн (код ЄДРПОУ 20044494), ПАТ Джей Ті Інтернешнл Компані Україна (код ЄДРПОУ 19345204), ТзOB Філіп Морріс Дистриб`юшин (код ЄДРПОУ 39540982).

Щодо ТзОВ Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна, то відносини між ТзОВ Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором поставки №10/17-19110-1 від 24.04.2017, за період в якому позивачу було потрібно підтвердити реальність господарських операцій ТзОВ Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна було поставлено тютюнові вироби, що підтверджується накладними на відпуск товарно-матеріальних цінностей №1238617536 від 19.07.2022 та товарно-транспортними накладними (далі - ТТН) №9170682034 від 19.07.2022, №1238717585 від 26.07.2022, №9176388258 від 26.07.2022, №1238839367 від 02.08.2022, №9176504493 від 02.08.2022, №1238811941 від 01.08.2022, №9176478418 від 01.08.2022, №1238611698 від 26.07.2022, №9176388115 від 26.07.2022, №1238837239 від 02.08.2022, №1239203081 від 23.08.2022, №9176771982 від 23.08.2022, №1238839366 від 02.08.2022, №9176509336 від 02.08.2022, №1238986083 від 17.08.2022, №9176754178 від 17.08.2022, №1238947201 від 09.08.2022, №9176618544 від 09.08.2022, №9176348046 від 26.07.2022, №1238986082 від 17.08.2022, №9176749471 від 17.08.2022, №9176520912 від 02.08.2022, №1238992382 від 10.08.2022, №9176641158 від 10.08.2022 №1239181733 від 22.08.2022, №9176851957 від 22.08.2022, №1239181734 від 22.08.2022, №1238992383 від 10.08.2022, №9176641499 від 10.08.2022, №1239024533 від 12.08.2022, №9176683352 від 12.08.2022, №1238717584 від 26.07.2022, №9176854185 від 22.08.2022, №1239332621 від 30.08.2022, №9177002045 від 30.08.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №1808 від 01.08.2022, №1813 від 01.08.2022, №1817 від 01.08.2022, №1822 від 03.08.2022, №1834 від 05.08.2022, №1836 від 05.08.2022, №1844 від 08.08.2022, №1845 від 08.08.2022, №1856 від 10.08.2022, №1860 від 11.08.2022, №1861 від 11.08.2022, №1870 від 12.08.2022, №1871 від 12.08.2022, №1874 від 15.08.2022, №1884 від 16.08.2022, №1885 від 16.08.2022, №1899 віл 18.08.2022, №1906 від 19.08.2022, №1907 від 19.08.2022, №1908 від 19.08.2022, №1909 від 19.08.2022, №1932 від 23.08.2022, №1933 від 23.08.2022, №1934 від 23.08.2022, №1935 від 23.08.2022, №1936 від 23.08.2022, №1944 від 25.08.2022, №1952 від 26.08.2022, №1953 від 26.08.2022, №1954 від 26.08.2022, №1965 від 30.08.2022, №1966 від 30.08.2022, №1967 від 30.08.2022, №1968 від 30.08.2022, №3866 від 01.08.2022, №3862 від 01.08.2022, №3869 від 02.08.2022, №3886 від 03.08.2022, №3909 від 05.08.2022, №4003 від 09.08.2022, №4004 від 09.08.2022, №4017 від 10.08.2022, №4025 від 11.08.2022, №4130 від 19.08.2022, №4180 від 23.08.2022, №4225 від 25.08.2022, №4226 від 25.08.2022, №4240 від 26.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків за серпень 2022 року станом 31.08.2022.

Щодо підприємства з іноземною інвестицією Імперіал Табако Юкрейн, то відносини між ТзOB Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором поставки №Ю-ПС-21552/4 від 01.10.2021 з додатками. За період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив поставку на його адресу тютюнові вироби, що підтверджується накладними на відпуск товарно-матеріальних цінностей №8029050660 від 11.07.2022 та ТТН №8029050660 від 11.07.2022, №8029050628 від 07.07.2022, №8029050628 від 07.07.2022, №8029051530 від 29.08.2022, №8029051530 від 29.08.2022, №8029051405 від 22.08.2022, №8029051405 від 22.08.2022, №8029050804 від 18.07.2022, №8029050804 від 18.07.2022, №8029050803 від 18.07.2022, №8029050803 від 18.07.2022, №8029050752 від 14.07.2022, №8029050752 від 14.07.2022, №8029050722 від 13.07.2022, №8029050722 від 13.07.2022, №8029050986 від 27.07.2022, №8029050986 від 27.07.2022, №8029050982 від 27.07.2022, №8029050982 від 27.07.2022, №8029050951 від 26.07.2022, №8029050951 від 26.07.2022, №8029050864 від 20.07.2022, №8029050864 від 20.07.2022, №8029051071 від 02.08.2022, №8029051071 від 02.08.2022, №8029051084 від 02.08.2022, №8029051084 від 02.08.2022, №8029051314 від 16.08.2022, №8029051314 від 16.08.2022, №8029051046 від 01.08.2022, №8029051046 від 01.08.2022, №8029051041 від 29.07.2022, №8029051041 від 29.07.2022, №8029051005 від 28.07.2022, №8029051308 від 16.08.2022, №8029051308 від 16.08.2022, №8029051147 від 04.08.2022, №8029051147 від 04.08.2022, №8029051250 від 11.08.2022, №8029051250 від 11.08.2022, №8029051005 від 28.07.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №1820 від 02.08.2022, №1821 від 02.08.2022 №1823 від 03.08.2022, №1824 від 03.08.2022, №1842 від 05.08.2022, №1854 від 09.08.2022, №1855 від 09.08.2022 №1858 від 10.08.2022, №1859 від 10.08.2022, №1863 від 11.08.2022, №1869 від 12.08.2022, №1900 від 18.08.2022, №1910 від 19.08.2022, №1937 від 23.08.2022, №1939 від 24.08.2022, №1947 від 25.08.2022, №1948 від 25.08.2022, №1956 від 26.08.2022, №1957 від 26.08.2022, №1977 від 31.08.2022, №3881 від 02.08.2022, №3893 від 03.08.2022, №3894 від 03.08.2022, №3997 від 08.08.2022, №3998 від 08.08.2022, №4029 від 11.08.2022, №4030 від 11.08.2022, №4031 від 11.08.2022, №4158 від 19.08.2022, №4195 від 23.08.2022, №4199 від 24.08.2022, №4289 від 31.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 31.07.2022 та на 31.08.2022.

Щодо ПАТ Джей Ті Інтернешнл Компані Україна, то відносини між ТзОВ Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором поставки №025644 від 03.07.2018 з додатками. За період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив поставку на його адресу тютюнових виробів, що підтверджується накладними №4027823450 від 08.07.2022 та ТТН №30/0722/05 від 08.07.2022, №4028052084 від 29.07.2022, №80/0722/02 від 29.07.2022, №4027974281 від 22.07.2022, №58/0722/02 від 22.07.2022, №4027894671 від 15.07.2022, №41/0722/02 від 15.07.2022, №4028052981 від 29.07.2022, №122/ММГГ/05 від 29.07.2022, №4027973957 від 22.07.2022, №94/0722/05 від 22.07.2022, №4027897911 від 15.07.2022, №62/0722/05 від 16.07.2022, №4028126839 від 05.08.2022, №4028126839 від 05.08.2022, №4028110582 від 04.08.2022, №19/0822/05 від 04.08.2022, №4028078089 від 01.08.2022, №2/0822/05 від 01.08.2022, №4027958136 від 21.07.2022, №86/0722/05 від 21.07.2022, №4028348985 від 26.08.2022, №77/0822/05 від 26.08.2022, №4028277374 від 19.08.2022, №57/0822/05 від 19.08.2022, №4028204795 від 12.08.2022, №38/0822/05 від 12.08.2022, №4028204788 від 12.08.2022, №37/0822/05 від 12.08.2022, №4028204066 від 12.08.2022, №33/0822/02 від 12.08.2022, №4028126679 від 05.08.2022, №17/0822/02 від 05.08.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №1815 від 01.08.2022, №1816 від 01.08.2022, №1819 від 02.08.2022, №1828 від 04.08.2022, №1831 від 04.08.2022, №1841 від 05.08.2022, №1853 від 09.08.2022, №1857 від 10.08.2022, №1862 від 11.08.2022, №1872 від 12.08.2022 №1873 від 12.08.2022, №1876 від 15.08.2022, №1940 від 24.08.2022, №1946 від 25.08.2022, №1955 від 26.08.2022, №1969 від 30.08.2022, №1970 від 30.08.2022, №1978 від 31.08.2022, №1979 від 31.08.2022, №3977 від 08.08.2022, №4060 від 12.08.2022, №4112 від 17.08.2022, №4117 від 18.08.2022, №4238 від 26.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 31.07.2022 та 31.08.2022.

Щодо ТзОВ Філіп Морріс Сейлз Енд Дистриб`юшин, то за період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив поставку на його адресу тютюнових виробів, що підтверджується накладними №1000611960 від 10.08.2022 та ТТН №1000611960 від 10.08.2022, №1000613360 від 17.08.2022, №1000613360 від 17.08.2022, №100613366 від 17.08.2022, №100613366 від 17.08.2022, №1000613368 від 17.08.2022, №1000613368 від 17.08.2022, №100614857 від 25.08.2022, №100614857 від 25.08.2022, №1000613103 від 16.08.2022, №1000613103 від 16.08.2022, №1000613529 від 18.08.2022, №1000613529 від 18.08.2022, №1000613637 від 18.08.2022, №1000613575/3576/3637 від 18.08.2022, №1000614181 від 22.08.2022, №1000614181 від 22.08.2022, №1000614858 від 25.08.2022, №1000614858 від 25.08.2022, №1000614859 від 25.08.2022, №1000614859 від 25.08.2022, №1000613080 від 16.08.2022, №1000613080 від 16.08.2022, №1000609112 від 25.07.2022, №1000609112 від 25.07.2022, №1000609113 від 25.07.2022, №1000609113 від 25.07.2022, №1000607186 від 13.07.2022, №1000607186 від 13.07.2022, №1000607900 від 18.07.2022, №1000607900 від 18.07.2022, №1000608137 від 18.07.2022, №1000608137 від 18.07.2022, №1000610351 від 01.08.2022, №1000610351 від 01.08.2022, №1000610352 від 01.08.2022, №1000610352 від 01.08.2022, №1000606385 від 08.07.2022, №1000606385 від 08.07.2022, №1000612230 від 11.08.2022, №1000612230 від 11.08.2022, №1000612229 від 11.08.2022, №1000612229 від 11.08.2022, №1000612227 від 11.08.2022, №1000612227 від 11.08.2022, №1000611024 від 04.08.2022, №1000611024 від 04.08.2022, №1000606702 від 11.07.2022, №1000606702 від 11.07.2022, №1000609114 від 25.07.2022, №1000609114 від 25.07.2022, №1000609116 від 25.07.2022, №1000609116 від 25.07.2022, №1000611958 від 10.08.2022, №1000611958 від 10.08.2022, №1000611959 від 10.08.2022, №1000611959 від 10.08.2022, №1000607189 від 13.07.2022, №1000607189 від 13.07.2022, №1000614041 від 22.08.2022, №1000614041 від 22.08.2022, №1000612799 від 15.08.2022, №1000612799 від 15.08.2022, №1000607844 від 18.07.2022, №1000607844 від 18.07.2022, №1000606748 від 11.07.2022, №1000606748 від 11.07.2022, №1000604678 від 29.06.2022, №1000604678 від 29.06.2022, №1000601294 від 10.06.2022, №1000601294 від 10.06.2022, №100597813 від 23.05.2022, №100597813 від 23.05.2022, №1000610368 від 01.08.2022, №1000610368 від 01.08.2022, №1000610364 від 01.08.2022, №1000610364 від 01.08.2022, №1000610363 від 01.08.2022, №1000610363 від 01.08.2022, №1000608518 від 21.07.2022, №1000608518 від 21.07.2022, №1000611075 від 04.08.2022, №1000611075 від 04.08.2022, №1000611022 від 04.08.2022, №1000611022 від 04.08.2022, №1000609111 від 25.07.2022, №1000609111 від 25.07.2022, №1000609110 від 25.07.2022, №100060911 від 25.07.2022, №1000609109 від 25.07.2022, №1000609109 від 25.07.2022, №1000611493 від 08.08.2022, №1000611493 від 08.08.2022, №1000611494 від 08.08.2022, №1000611494 від 08.08.2022, №1000611495 від 08.08.2022, №1000611495 від 08.08.2022, №1000612229 від 11.08.2022, №100061222 від 11.08.2022, №1000612782 від 15.08.2022, №1000612782 від 15.08.2022, №1000611514 від 08.08.2022, №1000611514 від 08.08.2022, №1000611487 від 08.08.2022, №1000611487 від 08.08.2022, №1000611484 від 08.08.2022, №1000611484 від 08.08.2022, №1000611483 від 08.08.2022, №1000611483 від 08.08.2022, №1000612802 від 15.08.2022, №1000612802 від 15.08.2022, №1000612801 від 15.08.2022, №1000612801 від 15.08.2022, №1000612799 від 15.08.2022, №1000612799 від 15.08.2022, №1000612796 від 15.08.2022, №1000612796 від 15.08.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №3882 від 02.08.2022, №3883 від 02.08.2022, №3884 від 02.08.2022, №3885 від 02.08.2022, №3906 від 04.08.2022, №3907 від 04.08.2022, №3908 від 04.08.2022, №3900 від 04.08.2022, №3973 від 05.08.2022, №3976 від 08.08.2022, №4021 від 10.08.2022, №4081 від 15.08.2022, №4082 від 15.08.2022, №4083 від 15.08.2022, №4091 від 16.08.2022, №4118 від 18.08.2022, №4169 від 22.08.2022, №4171 від 22.08.2022, №4172 від 22.08.2022, №4170 від 22.08.2022, №4173 від 22.08.2022, №4196 від 23.08.2022, №4224 від 25.08.2022, №4246 від 29.08.2022, №4249 від 29.08.2022, №4250 від 29.08.2022, №4251 від 29.08.2022, №4252 від 29.08.2022, №4253 від 29.08.2022, №4254 від 29.08.2022, №4257 від 30.08.2022, №4276 від 30.08.2022, №4277 від 30.08.2022, №4264 від 30.08.2022, №1832 від 04.08.2022, №1843 від 05.08.2022, №1847 від 08.08.2022, №1850 від 08.08.2022, №1851 від 08.08.2022, №1866 від 11.08.2022, №1879 від 15.08.2022, №1880 від 15.08.2022, №1881 від 15.08.2022, №1882 від 15.08.2022, №1888 від 16.08.2022, №1889 від 16.08.2022, №1896 від 17.08.2022, №1904 від 18.08.2022, №1912 від 19.08.2022, №1914 від 19.08.2022, №1915 від 19.08.2022, №1981 від 31.08.2022, №1982 від 31.08.2022, №1846 від 08.08.2022, №1848 від 08.08.2022, №1849 від 08.08.2022, №1864 від 11.08.2022, №1868 від 11.08.2022, №1877 від 15.08.2022, №1890 від 16.08.2022, №1901 від 18.08.2022, №1902 від 18.08.2022, №1924 від 22.08.2022, №1926 від 22.08.2022, №1928 від 22.08.2022, №1941 від 24.08.2022, №1949 від 25.08.2022, №1950 від 25.08.2022, №1962 від 29.08.2022, №1971 від 30.08.2022, №1972 від 30.08.2022, №1973 від 30.08.2022, №1825 від 03.08.2022, №1833 від 04.08.2022, №1865 від 11.08.2022, №1878 від 15.08.2022, №1883 від 15.08.2022, №1887 від 16.08.2022, №1894 від 17.08.2022, №1895 від 17.08.2022, №1897 від 17.08.2022, №1903 від 18.08.2022, №1911 від 19.08.2022, №1913 від 19.08.2022, №1921 від 22.08.2022, №1922 від 22.08.2022, №1923 від 22.08.2022, №1927 від 22.08.2022, №1943 від 24.08.2022, №1961 від 29.08.2022, №1980 від 31.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 31.07.2022 та 31.08.2022.

Щодо ТзОВ Олімп Іпортс, то відносини між ТзОВ Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором поставки №14/03 від 14.03.2022 з додатками. За період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив на його адресу поставку тютюнових виробів, що підтверджується видатковими накладними №103 від 10.08.2022 та ТТН №Р103 від 10.08.2022, №107 від 12.08.2022, №Р107 від 12.08.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №1891 від 16.08.2022, №1893 від 17.08.2022, №1905 від 18.08.2022, №1976 від 31.08.2022, №4016 від 10.08.2022, №4228 від 25.08.2022, №4247 від 29.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 31.08.2022.

Щодо ТзОВ Тиса Енерджі Груп, то відносини між ТзОВ Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором №7/22 від 04.05.2022. За період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив на його адресу поставку тютюнових виробів, що підтверджується видатковими накладними №218 від 15.08.2022 та ТТН №Р218 від 15.08.2022, №159 від 14.07.2022, №Р159 від 14.07.2022, №176 від 25.07.2022, №Р176 від 25.07.2022, №201 від 08.08.2022, №Р201 від 08.08.2022, №231 від 19.08.2022, №Р231 від 19.08.2022, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжним дорученнями №3958 від 05.08.2022, №4013 від 09.08.2022, №4080 від 15.08.2022, №4119 від 18.08.2022, №4185 від 23.08.2022, №4227 від 25.08.2022, №4306 від 31.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 15.09.2022.

Щодо ТзОВ Фокс Прайс, то відносини між ТзОВ Галичина-Табак та вказаним контрагентом регулюються Договором поставки №20/05-1 від 20.05.2022 з додатками. За період, який позивачу необхідно було підтвердити наявність товару, вказаний контрагент здійснив поставку на його адресу тютюнових виробів, що підтверджується видатковою накладною №344 від 26.05.2022, доставка товару згідно укладеного Договору здійснюється Постачальником та за його рахунок, факт оплати за одержаний товар підтверджується платіжними дорученнями №1818 від 02.08.2022, №1945 від 25.08.2022 та актом звірки взаєморозрахунків станом на 31.08.2022.

Транспортування товару здійснюється власними силами контрагентів постачальників або Платника. Навантаження/розвантаження товару здійснюється силам працівників постачальника/Платника. Для ведення господарської діяльності Платник орендує офісні та складські приміщення загальною площею 6513,05 м2. За своїм місцезнаходженням Платник орендує нежитлові приміщення у ПрАТ Одяг (код ЄДРПОУ 01554249), загальною площею - 854,0 м2. Копії договорів оренди/суборенди містяться в матеріалах справи. Чисельність працівників Платника складає 352 особи, така кількість достатньою для здійснення господарської діяльності. Дистриб`юційна діяльність Платника полягає в отриманні прямих замовлень від роздрібних/гуртових клієнтів та доставку таких замовлень. Загальна кількість постійних контрагентів-покупців орієнтовно складає понад 7000. Активна клієнтська база у серпні налічувала понад 9000 торгівельних точок. Для транспортування товару Платник використовує власні та/або орендовані транспортні засоби. Навантаження/розвантаження товару здійснюється силами працівників покупців/Платника.

Загальна сума сплачених ТзОВ Галичина-Табак та його відокремленими підрозділами податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС за рік складає орієнтовно 22990882,82 грн.

Щодо господарських відносин (реалізації товару) ТзДВ ДІВІЯ ТРЕЙД (код ЄДРПОУ 39471940), то 18.02.2022 ТзОВ Галичина-Табак було укладено з вказаним Товариством договір поставки №КВ-289/22, за умовами якого ТзОВ Галичина-Табак як Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність ТзДВ ДІВІЯ ТРЕЙД, як Покупцю відповідно до його замовлення (замовлень) Товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей Товар та своєчасно здійснити його оплату на умовах Договору.

Протягом серпня 2022 року ТзОВ Галичина-Табак здійснило поставку товару ТзДВ ДІВІЯ ТРЕЙД на загальну суму 16033986,70 грн, що підтверджується відповідними видатковими накладними. Оплата за отриману партію Товару Покупець проводить протягом 7 (семи) календарних днів з дати виписки видаткової накладної.

Транспортування товару здійснювалось власними силами зі складу Постачальника. Навантаження/розвантаження товару здійснюється силами працівників Платника/покупця, із застосування технічних засобів у разі потреби.

За вище зазначеними господарськими операціями у ТзДВ ДІВІЯ ТРЕЙД здійснило часткову оплату за отриманий товар, що підтверджується відповідними платіжними дорученнями га банківськими виписками з Рахунку.

На підтвердження реальності господарської операцій між ТзОВ Галичина-Табак та ТзДВ ДІВІЯ ТРЕЙД Західному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків до пояснень було надано копію Договору поставки №КВ-289/22 від 18.05.2022, копії видаткових накладних №188390 від 04.08.2022, №188385 від 04.08.2022, №184161 від 02.08.2022, №197291 від 12.08.2022, №191743 від 08.08.2022, №191738 від 08.08.2022, №188377 від 04.08.2022, №197436 від 12.08.2022, №184160 від 02.08.2022, №192428 від 09.08.2022, №188388 від 04.08.2022, №184141 від 02.08.2022, №200855 від 16.08.2022, №197245 від 12.08.2022, №200848 від 16.08.2022, №200862 від 16.08.2022, №197243 від 12.08.2022, копії ТТН №ГТ-00191743 від 08.08.2022, №ГТ-00188377 від 04.08.2022, №ГТ-00184161 від 02.08.2022, №ГТ-00188385 від 04.08.2022, №ГТ 00197436 від 12.08.2022, №ГТ-00184160 від 02.08.2022, №ГТ-00184141 від 02.08.2022, №ГТ-00192428 від 09.08.2022, №ГТ-00191738 від 08.08.2022, №ГТ-00188388 від 04.08.2022, №ГТ-00197243 від 12.08.2022, №ГТ-00197245 від 12.08.2022, №ГТ 00197291 від 12.08.2022, №ГТ-00188390 від 04.08.2022, №ГТ-00200848 від 16.08.2022, №ГТ-00200862 від 16.08.2022, №ГТ-00200855 від 16.08.2022, копії платіжних доручень про оплату вартості продукції №390146 від 19.08.2022, №390155 від 22.08.2022, №2818 від 22.08.2022, №2817 від 22.08.2022, №2900 від 25.08.2022, №2903 від 26.08.2022, №390195 від 29.08.2022, №390217 від 31.08.2022, №390216 від 31.08.2022, №390221 01.09.2022, №390230 від 02.09.2022, копію акту звірки взаєморозрахунків за липень - серпень 2022 року станом на 31.08.2022, зазначені документи підписані сторонами господарських відносин та скріплені печатками Товариств.

Щодо господарських відносин (реалізації товару) ТзОВ ТЕКО-ТРЕЙД (код ЄДРПОУ 38687293), то 09.01.2020 ТзОВ Галичина-Табак було укладено з цим Товариством Договір поставки №1173-20/ТР, за умовами якого ТзОВ Галичина-Табак, як Постачальник зобов`язується передати (поставити), а ТзОВ ТЕКО-ТРЕЙД як Покупець прийняти та оплатити, продовольчі та непродовольчі товари. Поставка Товарів здійснювалась у всі магазини мережі, згідно дислокації.

На виконання зобов`язань згідно Договору поставки, ТзОВ Галичина-Табак за період протягом серпня 2022 року здійснило поставку товару у мережу магазинів ТзОВ ТЕКО-ТРЕЙД на загальну суму 4815863,62 грн, що підтверджується відповідними видатковими накладними. Оплата за товар, проводиться протягом 40 (сорока) календарних днів з моменту отримання Товару. Транспортування товару здійснювалось власними силами зі складу Постачальника. Навантаження/розвантаження товару здійснюється, силами працівників Платника/покупця із застосування технічних засобів у разі потреби.

За вказаними господарськими операціями ТзОВ ТЕКО-ТРЕЙД здійснило часткову оплату за отриманий товар, що підтверджується відповідними платіжними дорученнями та банківськими виписками з Рахунку.

На підтвердження реальності господарської операцій між ТзОВ Галичина-Табак та ТзОВ Теко-Трейд Західному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків до пояснень було надано копію Договору поставки товарів №1173-20/ТР від 09.01.2020 разом з протоколом узгодження розбіжностей та додатками, копії видаткових накладних №193241 від 09.08.2022, №193242 від 09.08.2022, №193260 від 09.08.2022, №193292 від 09.08.2022, №193293 від 09.08.2022, №193294 від 09.08.2022, №193369 від 09.08.2022, №193370 від 09.08.2022, №193410 від 09.08.2022, №194820 від 10.08.2022, №194823 від 10.08.2022, №194831 від 10.08.2022, №194832 від 10.08.2022, №194833 від 10.08.2022, №194834 від 10.08.2022, №194843 від 10.08.2022, №194862 від 10.08.2022, №194863 від 10.08.2022, №195265 від 11.08.2022, №195271 від 11.08.2022, №195272 від 11.08.2022, №195276 від 11.08.2022, №195277 від 11.08.2022, №195278 від 11.08.2022, №195279 від 11.08.2022, №195280 від 11.08.2022, №195328 від 11.08.2022, №195329 від 11.08.2022, №195358 від 11.08.2022, №195362 від 11.08.2022, №195476 від 11.08.2022, №195501 від 11.08.2022, №195502 від 11.08.2022, №195503 від 11.08.2022, №195509 від 11.08.2022, №195513 від 11.08.2022, №195520 від 11.08.2022, №195521 від 11.08.2022, №195522 від 11.08.2022, №195540 від 11.08.2022, №195807 від 11.08.2022, №210741 від 25.08.2022, №200808 від 16.08.2022, №196690 від 12.08.2022, №196692 від 12.08.2022, №196700 від 12.08.2022, №196701 від 12.08.2022, №198150 від 15.08.2022, №198151 від 15.08.2022, №198173 від 15.08.2022, №198193 від 15.08.2022, №198204 від 15.08.2022, №198240 від 15.08.2022, №198241 від 15.08.2022, №198307 від 15.08.2022, №198309 від 15.08.2022, №198834 від 15.08.2022, №198835 від 15.08.2022, №200660 від 16.08.2022, №200672 від 16.08.2022, №200673 від 16.08.2022, №200675 від 16.08.2022, №200676 від 16.08.2022, №200807 від 16.08.2022, №200924 від 16.08.2022, №200966 від 16.08.2022, №202336 від 17.08.2022, №202337 від 17.08.2022, №20348 від 17.08.2022, №20351 від 17.08.2022, №202353 від 17.08.2022, №202354 від 17.08.2022, №202355 від 17.08.2022, №202359 від 17.08.2022, №202360 від 17.08.2022, №202440 від 17.08.2022, №190783 від 08.08.2022, №190784 від 08.08.2022, №190785 від 08.08.2022, №190786 від 08.08.2022, №190791 від 08.08.2022, №190797 від 08.08.2022, №190899 від 08.08.2022, №193229 від 09.08.2022, №193230 від 09.08.2022, №203712 від 18.08.2022, №203857 від 18.08.2022, №203878 від 18.08.2022, №203879 від 18.08.2022, №203880 від 18.08.2022, №203881 від 18.08.2022, №203882 від 18.08.2022,№203884 від 18.08.2022, №203892 від 18.08.2022, №203901 від 18.08.2022, №203928 від 18.08.2022, №203930 від 18.08.2022, №203931 від 18.08.2022, №203974 від 18.08.2022, №203975 від 18.08.2022, №203998 від 18.08.2022, №204001 від 18.08.2022, №204002 від 18.08.2022, №204003 від 18.08.2022, №204016 віл 18.08.2022, №204661 від 19.08.2022, №204662 від 19.08.2022, №204680 від 19.08.2022, №204683 від 19.08.2022, №204691 від 19.08.2022, №204692 від 19.08.2022, №204954 від 19.08.2022, №205657 від 22.08.2022, №205734 від 22.08.2022, №205785 від 22.08.2022, №205814 від 22.08.2022, №205815 віл 22.08.2022, №205860 від 22.08.2022, №205914 від 22.08.2022, №206573 від 22.08.2022, №206574 від 22.08.2022, №207538 від 23.08.2022, №207539 від 23.08.2022, №207562 від 23.08.2022, №207566 від 23.08.2022, №207624 від 23.08.2022, №207625 від 23.08.2022, №207626 від 23.08.2022,№207627 від 23.08.2022, №209117 від 24.08.2022, №209170 від 24.08.2022, №209171 від 24.08.2022, №209172 від 24.08.2022, №209173 від 24.08.2022, №209194 від 24.08.2022, №209225 від 24.08.2022, №209226 від 24.08.2022, №209283 від 24.08.2022, №196688 від 12.08.2022, №196689 від 12.08.2022, №210663 від 25.08.2022, №210664 від 25.08.2022, №210665 від 25.08.2022, №210666 від 25.08.2022, №210667 від 25.08.2022, №210691 від 25.08.2022, №210692 від 25.08.2022, №210708 від 25.08.2022, №210709 від 25.08.2022, №210710 від 25.08.2022, №210711 від 25.08.2022, №210742 від 25.08.2022, №210752 від 25.08.2022, №210753 від 25.08.2022, №210938 від 25.08.2022, №210939 від 25.08.2022, №210953 від 25.08.2022, №212495 від 26.08.2022, №212504 від 26.08.2022, №212506 від 26.08.2022, №212518 від 26.08.2022, №212519 від 26.08.2022, №212524 від 26.08.2022, №214100 від 29.08.2022, №214125 від 29.08.2022, №214126 від 29.08.2022, №214127 від 29.08.2022, №214139 від 29.08.2022, №214141 від 29.08.2022, №214154 від 29.08.2022, №203902 від 18.08.2022, №214846 від 30.08.2022, №210587 від 25.08.2022, №210598 від 25.08.2022, №210630 від 25.08.2022, №210651 від 25.08.2022, №210652 від 25.08.2022, №210653 від 25.08.2022, №215304 від 30.08.2022, №215303 від 30.08.2022, №215145 від 30.08.2022, №215143 від 30.08.2022, №214873 від 30.08.2022, №214864 від 30.08.2022, №214863 від 30.08.2022, №214862 від 30.08.2022, №214851 від 30.08.2022, №214850 від 30.08.2022, №214847 від 30.08.2022, №217055 від 31.08.2022, №217053 від 31.08.2022, №217036 від 31.08.2022, №217034 від 31.08.2022, №216973 від 31.08.2022, №216970 від 31.08.2022, №216960 від 31.08.2022, №216957 від 31.08.2022, №215325 від 30.08.2022, №215324 від 30.08.2022, №215305 від 30.08.2022, копії ТТН №ГТ-00194831 від 10.08.2022, №ГТ-00194823 від 10.08.2022, №ГТ-00194820 від 10.08.2022, №ГТ-00193410 від 09.08.2022, №ГТ-00193370 від 09.08.2022, №ГТ-00190786 від 08.08.2022, №ГТ 00190785 від 08.08.2022, №ГТ-00190784 від 08.08.2022, №ГТ-00190783 від 08.08.2022, №ГТ-00210587 від 25.08.2022, №ГТ-00212495 від 26.08.2022, №ГТ-00214850 від 30.08.2022, №ГТ-00214847 від 30.08.2022, №ГТ-00214846 від 30.08.2022, №ГТ 00207626 від 23.08.2022, №ГТ-00207625 від 23.08.2022, №ГТ-00207624 від 23.08.2022, №ГТ-00193293 від 09.08.2022, №ГТ-00193292 від 09.08.2022, №ГТ-00193260 від 09.08.2022, №ГТ-00193242 від 09.08.2022, №ГТ-00193241 від 09.08.2022, №ГТ 00194843 від 10.08.2022, №ГТ-00194834 від 10.08.2022, №ГТ-00194833 від 10.08.2022, №ГТ-00194832 від 10.08.2022, №ГТ-00195513 від 11.08.2022, №ГТ-00195509 від 11.08.2022, №ГТ-00195280 від 11.08.2022, №ГТ-00195278 від 11.08.2022, №ГТ 00195277 від 11.08.2022, №ГТ-00195276 від 11.08.2022, №ГТ-00195272 від 11.08.2022, №ГТ-00195271 від 11.08.2022, №ГТ-00195265 від 11.08.2022, №ГТ-00194863 від 10.08.2022, №ГТ-00194862 від 10.08.2022, №ГТ-00195279 від 11.08.2022, №ГТ 00196701 від 12.08.2022,№ГТ-00195503 від 11.08.2022, №ГТ-00195807 від 11.08.2022, №ГТ-00195540 від 11.08.2022, №ГТ-00195502 від 11.08.2022, №ГТ-00195501 від 11.08.2022, №ГТ-00195476 від 11.08.2022, №ГТ-00195362 від 11.08.2022, №ГТ 00195358 від 11.08.2022, №ГТ-00195329 від 11.08.2022, №ГТ-00195328 від 11.08.2022, №ГТ-00196700 від 12.08.2022, №ГТ-00196692 від 12.08.2022, №ГТ-00196690 від 12.08.2022, №ГТ-00196689 від 12.08.2022, №ГТ-00196688 від 12.08.2022, №ГТ 00195522 від 11.08.2022, №ГТ-00195521 від 11.08.2022, №ГТ-00195520 від 11.08.2022, №ГТ-00198193 від 15.08.2022, №ГТ-00198173 від 15.08.2022, №ГТ-00198151 від 15.08.2022, №ГТ-00198150 від 15.08.2022, №ГТ-00198835 від 15.08.2022, №ГТ 00198834 від 15.08.2022, № ГТ-00198309 від 15.08.2022, №ГТ-00198307 від 15.08.2022, №ГТ-00198241 від 15.08.2022, №ІТ-00198240 від 15.08.2022, №ГТ-00198204 від 15.08.2022, №ГТ-00200676 від 16.08.2022, №ГТ-00200675 від 16.08.2022, №ГТ 00200674 від 16.08.2022, №ГТ-00200673 від 16.08.2022, №ГТ-00200672 від 16.08.2022, №ГТ-00200660 від 16.08.2022, №ГТ-00202336 від 17.08.2022, №ГТ-00200966 від 16.08.2022, №ГТ-00200924 від 16.08.2022, №ГТ-00200808 від 16.08.2022, №ГТ 00200807 від 16.08.2022, №ГТ-00202354 від 17.08.2022, №ГТ-00202353 від 17.08.2022, №ГТ-00202351 від 17.08.2022, №ГТ-00202348 від 17.08.2022, №ГТ-00202337 від 17.08.2022, №ГТ-00204661 від 19.08.2022, №ГТ-00204016 від 18.08.2022, №ГТ 00204003 від 18.08.2022, №ГТ-00204002 від 18.08.2022, №ГТ-00204001 від 18.08.2022, №ГТ-00203998 від 18.08.2022, №ГТ-00203902 від 18.08.2022, №ГТ-00203901 від 18.08.2022, №ГТ-00203900 від 18.08.2022, №ГТ-00202359 від 17.08.2022, №ГТ 00202355 від 17.08.2022, №ГТ-00203975 від 18.08.2022, №ГТ-00203974 від 18.08.2022, №ГТ-00203931 від 18.08.2022, №ГТ-00203930 від 18.08.2022, №ГТ-00203928 від 18.08.2022, №ГТ-00204954 від 19.08.2022, №ГТ-00204692 від 19.08.2022, №ГТ 00204691 від 19.08.2022, №ГТ-00204683 від 19.08.2022, №ГТ-00204680 19.08.2022, №ГТ-00203892 від 18.08.2022, №ГТ-00203884 від 18.08.2022, №ГТ-00203882 від 18.08.2022, №ГТ-00203881 від 18.08.2022, №ГТ-00203880 від 18.08.2022, №ГТ 00203879 від 18.08.2022, №ГТ-00203878 від 18.08.2022, №ГТ-00203857 від 18.08.2022, №ГТ-00203712 від 18.08.2022, №ГТ-00202440 від 17.08.2022, №ГТ-00202360 від 17.08.2022, №ГТ-00204662 від 19.08.2022, №ГТ-00205860 від 22.08.2022, №ГТ 00205815 від 22.08.2022, №ГТ-00205814 від 22.08.2022, №ГТ-00205785 від 22.08.2022, №ГТ-00205734 від 22.08.2022, №ГТ-00205657 від 22.08.2022, №ГТ-00207539 від 23.08.2022, №ГТ-00207538 від 23.08.2022, №ГТ-00206574 від 22.08.2022, №ГТ 00206573 від 22.08.2022, №ГТ-00193369 від 09.08.2022, №ГТ-00205914 від 22.08.2022, №ГТ-00209172 від 24.08.2022, №ГТ-00209171 від 24.08.2022, №ГТ-00209170 від 24.08.2022, №ГТ-00209117 від 24.08.2022, №ГТ-00207627 від 23.08.2022, №ГТ 00209283 від 24.08.2022, №ГТ-00209226 від 24.08.2022, №ГТ-00209225 від 24.08.2022, №ГТ-00209194 від 24.08.2022, №ГТ-00209173 від 24.08.2022, №ГТ-00210708 від 25.08.2022, №ГТ-00210692 від 25.08.2022, №ГТ-00210691 від 25.08.2022, №ГТ 00210667 від 25.08.2022, №ГТ-00210666 від 25.08.2022, №ГТ-00210665 від 25.08.2022, №ГТ-00210664 від 25.08.2022, №ГТ-00210663 від 25.08.2022, №ГТ-00210653 від 25.08.2022, №ГТ-00210652 від 25.08.2022, №ГТ-00210651 від 25.08.2022, №ГТ 00210630 від 25.08.2022, №ГТ-00210598 від 25.08.2022, №ГТ-00210752 від 25.08.2022, №ГТ-00210742 від 25.08.2022, №ГТ-00210741 від 25.08.2022, №ГТ-00210711 від 25.08.2022, №ГТ-00210710 від 25.08.2022, №ГТ-00210709 від 25.08.2022, №ГТ 00212506 від 26.08.2022, №ГТ-00212504 від 26.08.2022, №ГТ-00210953 від 25.08.2022, №ГТ-00210939 від 25.08.2022, №ГТ-00210938 від 25.08.2022, №ГТ-00210753 від 25.08.2022, №ГТ-00214125 від 29.08.2022, №ГТ-00214100 від 29.08.2022, №ГТ-00212524 від 26.08.2022, №ГТ-00212519 від 26.08.2022, №ГТ-00212518 від 26.08.2022, №ГТ-00214154 від 29.08.2022, №ГТ-00214141 від 29.08.2022, №ГТ-00214139 від 29.08.2022, №ГТ-00214127 від 29.08.2022, №ГТ-00214126 від 29.08.2022, №ГТ-00214873 від 30.08,2022, №ГТ-00214864 від 30.08.2022, №ГТ-00214563 від 30.08.2022, №ГТ-00214862 від 30.08.2022, №ГТ-00214851 від 30.08.2022, №ГТ-00216957 від 31.08.2022, №ГТ-00215324 від 30.08.2022, №ГТ-00215305 від 30.08.2022, №ГТ-00215304 від 30.08.2022, №ГТ-00215303 від 30.08.2022, №ГТ-00215145 від 30.08.2022, №ГТ-00215143 від 30.08.2022, №ГТ-00217036 від 31.08.2022, №ГТ-00216973 від 31.08.2022, №ГТ-00215325 від 30.08.2022, №ГТ-00216970 від 31.08.2022, №ГТ-00216960 від 31.08.2022, копії платіжних доручень про оплату вартості продукції №ТЦБ1007748 від 12.09.2022, №ТЦБ1007693 від 09.09.2022, №ТЦБ1007648 від 08.09.2022, №ТЦБ 1007598 від 07.09.2022, №ТЦБ 1007550 від 06.09.2022, №ТЦБ 1007492 від 05.09.2022, №ТЦБ 1007437 від 02.09.2022, №ТЦБ 1007391 від 01.09.2022, №ТЦБ1007338 від 31.08.2022, №ТЦБ1007291 від 30.08.2022, №ТЦБ 1007177 від 26.08.2022, №ТЦБ1007228 від 29.08.2022, №ТЦБ1007127 від 25.08.2022, №ТЦБ 1007077 від 24.08.2022, №ТЦБ 1006913 від 19.08.2022, №ТЦБ 1006971 від 22.08.2022, №ТЦБ 1006866 від 18.08.2022, №ТЦБ 1006813 від 17.08.2022, №ТЦБ 1007027 від 23.08.2022 та копію акту звірки взаєморозрахунків за серпень 2022 року станом на 31.08.2022, зазначені документи підписані сторонами господарських відносин та скріплені печатками Товариств.

Суд першої інстанції вірно зазначив, що всі документи, оформлені в ході виконання зазначених вище договорів поставки, які наявні в матеріалах справи, не мають дефекту форми, змісту або походження, які в силу положень ст.ст.198,201 ПК України, ч.2 ст.9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність, пункту 2.4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженогонаказом Міністерства фінансів України №88 від 24.05.1995, спричиняють втрату такими первинними документами юридичної сили і доказовості.

Щодо господарських відносин (реалізації товару) з контрагентами, яких контролюючий орган називає в рішенні та інші, суд першої інстанції слушно зауважив, що таке позначення суперечить вимогам податкового законодавства, зокрема п.14 Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України №1245 від 27.12.2010, яким передбачено, що суб`єкти інформаційних відносин зобов`язані подавати інформацію, визначену у запиті органу державної податкової служби, та її документальне підтвердження протягом одного місяця з дня, що настає за днем надходження запиту, якщо інше не передбаченоПК України.

При цьому, можливість виконання платником податків обов`язку надати документи, необхідні для прийняття рішення, прямо залежить від чіткого визначення контролюючим органом конкретного переліку цих документів, а тому відсутність інформації щодо найменування конкретного суб`єкта господарювання щодо якого у відповідача є інформація, що діяльність є ризиковою, позбавила ТзОВ Галичина-Табак можливості підготувати та подати відповідні документи на підтвердження реальності господарської операції з вказаним контрагентом.

Більше того, на підтвердження реальності господарських операцій між ТзОВ Галичина-Табак та ТзДВ Дівія Трейд, ТзОВ Теко-Трейд, позивачем також було надано відповідачу копії Договорів, якими підтверджується факт придбання позивачем тютюнових виробів, які в подальшому було реалізовано вказаним контрагентам.

Зокрема до наданих податковому органу пояснень було долучено копії документів щодо того, що ТзОВ Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з червня-серпень 2022 року, ТзОВ Філіп Морріс Сейлз ЕНД Дистриб`юшн здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року АТ Джей Ті Інтернешл Компані Україна здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року. Підприємство з іноземною інвестицією Імперіал Табако Юкрейн здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року, ТзОВ Олімп Імпорте здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року, ТзОВ САМСОН-ІФ здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року, ТзОВ Тиса-Енерджі Груп здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року, ТзОВ Фокс Прайс здійснило поставку товару ТзОВ Галичина-Табак з липня-серпень 2022 року.

Належним чином засвідчені копії усіх необхідних документів було долучено до пояснень та надіслано податковому органу.

Аналізуючи вищевикладене, колегія суддів зазначає, що надіслані позивачем письмові пояснення з копіями первинних документів повністю відображають зміст господарських операцій Товариства.

Також, колегія суддів вважає, що при прийнятті оспорюваного рішення контролюючим органом визначено загальні підстави та не зазначено конкретної інформації щодо причин та підстав його прийняття.

Сформований у п.5 Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, затвердженого наказом Міністерства фінансів України №520 від 12.12.2019 (далі - Порядок №520) перелік документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, реєстрацію яких зупинено в Реєстрі, не означає, що платник податку повинен подати абсолютно всі зазначені у ньому документи.

При цьому, вказаний перелік є загальним і повинен диференціюватися у залежності від того, яка господарська операція покладена в основу виникнення податкових зобов`язань з ПДВ.

Водночас, колегія суддів звертає увагу, що оскільки для виникнення податкового зобов`язання з ПДВ достатньо настання однієї з подій, то обов`язок продавця виписати і зареєструвати ПН в ЄРПН на відповідну суму ПДВ, кореспондує з правом контролюючого органу вимагати у платника ПДВ ту документацію, яка підтверджує настання саме такої події, а не обох подій одночасно.

Відсутність конкретного переліку документів у квитанції про зупинення реєстрації ПН поставила платника податку у стан правової невизначеності, що позбавило його можливості надати контролюючому органу необхідний у розумінні суб`єкта владних повноважень пакет документів, а для контролюючого органу, відповідно, створило передумови для можливого прояву негативної дискреції шляхом прийняття рішення про відмову у реєстрації ПН.

На думку колегії суддів, загальними вимогами, які висуваються до будь-якого акта індивідуальної дії, як акта правозастосування, є його обґрунтованість та вмотивованість, тобто наведення контролюючим органом конкретних підстав його прийняття (фактичних і юридичних), а також переконливих і зрозумілих мотивів його прийняття.

Відтак, невиконання контролюючим органом законодавчо встановлених вимог щодо змісту, форми, обґрунтованості та вмотивованості акта індивідуальної дії призводить до його протиправності.

Проте, в ході судового розгляду як в суді першої, так і апеляційної інстанцій відповідач не надав жодного доказу, який би досліджувався в ході засідання комісії, і який слугував підставою для прийняття оспорюваного рішення.

Таким чином, рішення комісії не містить мотивів та обґрунтувань віднесення позивача до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості.

Крім того, затверджена Порядком №1165 форма рішення, яка не передбачає конкретизації підстав у разі відповідності пунктам 1-6 Критеріїв здійснення операцій, не скасовує обов`язок податкового органу необхідності доказування, передбаченого ч.2 ст.77 КАС України.

Вказане узгоджується з висновками Верховного Суду, викладеними у постанові від 05.01.2021 по справі №640/11321/20, які в силу положень ч.5 ст.242 КАС України мають бути враховані при розгляді цієї справи.

Зважаючи на недоведеність контролюючим органом наявності підстав для зупинення ПН, а також наявність у ТзОВ первинних документів, які підтверджують викладену у ній інформацію та подання таких контролюючому органу, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції про те, що рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків № 14532 від 01.11.2022 про відповідність ТОВ "Галичина Табак" п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку є протиправним та підлягає скасуванню.

Таким чином, з метою відновлення прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду та з метою дотримання судом гарантій, що спір між сторонами буде остаточно вирішено, суд першої інстанції дійшов правильного висновку про наявність підстав зобов`язання відповідача виключити ТзОВ Галичина-Табак з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Відповідно до ч.2 ст.6 КАС України та ст.17 Закону України Про виконання рішень і застосування практики Європейського Суду з прав людини, суди застосовують Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод (далі - Конвенція) та практику Європейського Суду з прав людини (далі ЄСПЛ) як джерела права.

Аналізуючи питання обсягу дослідження доводів скаржника та їх відображення у судових рішеннях, питання вичерпності висновків суду, судом апеляційної інстанції ґрунтується на висновках, що їх зробив ЄСПЛ у справі Проніна проти України (рішення від 18.07.2006).

Зокрема, у пункті 23 рішення ЄСПЛ зазначив, що пункт 1 статті 6 Конвенції зобов`язує суди давати обґрунтування своїх рішень, але це не може сприйматись як вимога надавати детальну відповідь на кожен аргумент. Межі цього обов`язку можуть бути різними в залежності від характеру рішення. Крім того, необхідно брати до уваги різноманітність аргументів, які сторона може представити в суд, та відмінності, які існують у державах-учасницях, з огляду на положення законодавства, традиції, юридичні висновки, викладення та формулювання рішень. Таким чином, питання, чи виконав суд свій обов`язок щодо подання обґрунтування, що випливає зі статті 6 Конвенції, може бути визначено тільки у світлі конкретних обставин справи, що і зроблено апеляційним судом переглядаючи рішення суду першої інстанції, аналізуючи відповідні доводи скаржника.

Так, у рішенні від 10.02.2010 у справі Серявін та інші проти України ЄСПЛ наголосив на тому, що згідно з його усталеною практикою, яка відображає принцип, пов`язаний з належним здійсненням правосуддя, у рішеннях судів та інших органів з вирішення спорів мають бути належним чином зазначені підстави, на яких вони ґрунтуються. Хоча пункт 1 статті 6 Конвенції зобов`язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент. Міра, до якої суд має виконати обов`язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення (рішення у справі Руїс Торіха проти Іспанії (RuizTorija v. Spain) від 09.12.1994). Хоча національний суд має певну свободу розсуду щодо вибору аргументів у тій чи іншій справі та прийняття доказів на підтвердження позицій сторін, орган влади зобов`язаний виправдати свої дії, навівши обґрунтування своїх рішень (рішення у справі Суомінен проти Фінляндії (Suominen v. Finland) від 01.07.2003). Ще одне призначення обґрунтованого рішення полягає в тому, щоб продемонструвати сторонам, що вони були почуті. Крім того, вмотивоване рішення дає стороні можливість оскаржити його та отримати його перегляд вищестоящою інстанцією. Лише за умови винесення обґрунтованого рішення може забезпечуватись публічний контроль здійснення правосуддя (рішення у справі Гірвісаарі проти Фінляндії (Hirvisaari v. Finland) від 27.09.2001).

Інші зазначені в апеляційній скарзі обставини, окрім вищеописаних, ґрунтуються на довільному трактуванні фактичних обставин і норм матеріального права, а тому такі не вимагають детальної відповіді або спростування.

Згідно ст.316 КАС України, суд апеляційної інстанції залишає скаргу без задоволення, а рішення суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Таким чином, колегія суддів приходить до висновку, що оскаржуване рішення ухвалене відповідно до норм матеріального та процесуального права, а висновки суду першої інстанції ґрунтується на всебічному, повному та об`єктивному з`ясуванні всіх обставин, що мають значення для справи, які не спростовані доводами апеляційної скарги, у зв`язку з чим відсутні підстави для її задоволення.

Одночасно слід зазначити, що в контексті положень п.10 ч.6 ст.12 КАС України дана справа відноситься до категорій справ незначної складності, а тому судове рішення, постановлене за результатами апеляційного перегляду в касаційному порядку оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених п.2 ч.5 ст.328 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст.12, 308, 311, 315, 316, 321, 325, 328, 329 КАС України, суд,

п о с т а н о в и в :

Апеляційну скаргу Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків залишити без задоволення, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 26 січня 2023 року по справі №300/4641/22 - без змін.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та касаційному оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених п.2 ч.5 ст.328 КАС України, шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий суддя Р. В. Кухтей судді С. П. Нос Л. П. Іщук

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111724683
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/4641/22

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 22.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 05.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 10.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Рішення від 26.01.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні