Ухвала
від 23.06.2023 по справі 446/49/20
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/49/20

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

23.06.2023 року Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Костюк У. І.

секретаря судових засідань Михайлишин О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кам`янка-Бузька в ході розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи: Служби у справах дітей Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Добротвірської селищної ради Львівської області про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дітей,клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Білик Романни Олегівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,-

встановив:

У провадженні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи: Служби у справах дітей Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Добротвірської селищної ради Львівської області про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дітей.

Судове засідання у справі призначено на 14.00 год. 03.07.2023.

21.06.2023 представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Білик Р.О. подала до суду письмове клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в якому просить суд надати можливість позивачці ОСОБА_1 взяти участь у призначеному на 03.07.2023 судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» передбачено, що учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ч.ч.1 та 4 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З урахуванням наведеного, зважаючи на те, що позивачка ОСОБА_1 знаходиться поза межами м. Кам`янка-Бузька, що ускладнює її явку до суду та бажає приймати участь у розгляді справи, суд вважає за необхідне реалізувати процесуальне право сторони на участь в судовому засіданні, а відтак знаходить можливим розглядати дану справу у режимі відеоконференції без безпосередньої присутності позивача в судовому засіданні в приміщенні суду, з урахуванням положень ч. 4 ст. 212 ЦПК України та з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

задовольнити клопотанняпредставника позивачки ОСОБА_1 адвоката Білик Романни Олегівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задоволити.

Проводити судове засідання у цивільній справі за позовною заявою за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи: Служби у справах дітей Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Добротвірської селищної ради Львівської області про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дітей, призначене на 03.07.2023 року о 14.00 год. в режимі відеоконференції з позивачко ОСОБА_1 шляхом з`єднання через програму «Easycon».

Копію ухвали скерувати представнику позивача - для виконання.

Попередити представника позивача, що у відповідності до ч.5 ст.212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Костюк У.І.

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111746462
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —446/49/20

Постанова від 28.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Рішення від 30.08.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Рішення від 30.08.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні