Ухвала
від 23.06.2023 по справі 593/855/23
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о/593/26/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"23" червня 2023 р. суддя Бережанського районного суду Тернопільської області Крамар В.М., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , заінтересована особа Бережанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, місцезнаходження: вул. Банкова, 6, м. Бережани Тернопільської області - про встановлення факту смерті особи -

ВСТАНОВИВ:

Заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177, 318 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 13, 83, 187, 190, 191, 293, 294 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Бережанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про встановлення факту смерті особи.

Предметом заяви є встановлення факту смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Зеленів Рогатинського району Івано-Франківської області ІНФОРМАЦІЯ_2 в районі населеного пункту Васютівка Донецької області, причина смерті травми несумісні з життям внаслідок бойових дій.

Підставою заяви в заяві заявницею вказано те, що її чоловік - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , командир гармати взводу забезпечення навчального процесу батареї забезпечення навчального процесу дивізіону забезпечення навчального процесу військової частини НОМЕР_1 солдат ОСОБА_2 відповідно до наказу № 55 від 20.02.2023 убув до військової частини НОМЕР_2 з метою своєчасної та якісної підготовки особового складу, з якої з 09 березня 2023 року убув у відрядження до с. Віролюбівка Донецької області. Під час виконання бойового завдання по обороні рубежів в районі населеного пункту Васюківка Бахмутського району Донецької області загинув ІНФОРМАЦІЯ_3 близько 13 год. 30 хв. Відомості про місце знаходження тіла ОСОБА_2 не надходили, тіло з поля бою не евакуйовано, оскільки район бойових дій де він загинув знаходиться під контролем противника. У зв`язку з вказаним вона не може отримати свідоцтво про смерть чоловіка, яке є підставою для проведення відповідних виплат, та призначення пенсії дітям.

Зважаючи на підстави заяви до участі в справі як заінтересованих осіб слід залучити: військову частину НОМЕР_1 , адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 ; головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, адреса місцезнаходження: майдан, Волі, 3 м. Тернопіль, 46001.

Зобов`язати заявницю, не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити: військовій частині НОМЕР_1 та головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області, - копію заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Підготовче судове засідання призначити на 10 год. 00 хв. 18 липня 2023 року і провести його в залі № 5 Бережанського районного суду з участю заявниці, представника заінтересованих осіб.

Заінтересованій особі Бережанському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованим особам право в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали подати суду відзив на заяву, в якому викласти заперечення проти заяви. Вказаний відзив заінтересовані особи мають право надіслати: суду - відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви; заявниці, іншим заінтересованим особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити заяву за наявними матеріалами справи.

Копії ухвали надіслати учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи: «https://court.gov.ua/sud1901».

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111759394
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті

Судовий реєстр по справі —593/855/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні