Ухвала
від 26.06.2023 по справі 922/2609/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"26" червня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/2609/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Лавренюк Т.А.

розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Донмас" (61013, м. Харків, вул. Челюскінців, 97, кімн. 3, код ЄДРПОУ 37086680)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес" (61001, м. Харків, пр-т Героїв Харкова, 109, код ЄДРПОУ 38361657)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Донмас" звернулось до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес".

Розглянувши заяву кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес", судом встановлено, що вона не відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За приписами ч.1, ч.2 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником у письмовій формі та повинна містити, зокрема перелік документів, що додаються до заяви.

Судом встановлено, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Донмас" не містить переліку документів, що додаються до заяви.

Крім того, відповідно до ч.2 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Підпунктом 9 п.2 ч.2 ст.4 Закону України „Про судовий збір" визначено, що ставка судового збору за подання заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, що подається до господарського суду, складає 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст.7 Закону України „Про Державний бюджет України на 2023 рік" розмір прожитого мінімуму для працездатних осіб на 01 січня 2023 року становить 2684,00грн.

Таким чином, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно надати докази сплати судового збору за подання вказаної заяви у сумі 26840,00грн.

За приписами ч.2 ст.30 Кодексу України з процедур банкрутства сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі, що витікає з положень ч.2 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ст.8 Закону України „Про Державний бюджет України на 2023 рік" встановлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі, а саме: з 01 січня 2023 року 6 700,00грн.

Таким чином, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно надати докази авансування винагороди арбітражному у розмірі 60300,00грн.

Судом встановлено, що звертаючись до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес", заявником не надано до суду: доказів сплати судового збору у визначеному Законом України "Про судовий збір" порядку та розмірі (26 840,00грн); доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60 300,00грн;доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Також, суд звертає увагу на те, що відповідно до пункту 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Судом встановлено, що заява ініціюючого кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес" містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого Козачка Сергія Миколайовича. Однак, ініціюючим кредитором до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес" не додано заяви арбітражного керуючого Козачка Сергія Миколайовича про участь у даній справі.

За таких обставин, суд вважає за необхідне запропонувати ініціюючому кредитору надати заяву арбітражного керуючого Козачка Сергія Миколайовича про участь у даній справі.

Відповідно до ч.3 ст.37 Кодексу України з процедур банкрутства суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

За приписами ст.174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про залишення заяви Товариство з обмеженою відповідальністю "Донмас" без руху.

Керуючись ст.ст.2, 34, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.164, 172, 174, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Донмас" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес"залишити без руху.

Повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю "Донмас" про допущені недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес".

Заявнику, Товариству з обмеженою відповідальністю "Донмас", у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали усунути недоліки та надати суду:

- докази оплати судового збору у розмірі 26 840,00грн;

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60 300,00грн;

- докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів листом з описом вкладення;

- перелік документів, що додаються до заяви.

Запропонувати заявнику надати заяву арбітражного керуючого Козачка Сергія Миколайовича про участь у даній справі у якості розпорядника майна боржника.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Донмас", що у разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

Ухвалу направити заявнику.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею. Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 26.06.2023.

Суддя Лавренюк Т.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111769679
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2609/23

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 30.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні