Ухвала
від 16.06.2023 по справі 755/3119/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 755/3119/23

Провадження № 2/183/3176/23

У Х В А Л А

16 червня 2023року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді МайноїГ.Є., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лаухіної Вікторії Владиславівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Стахановський завод феросплавів» про визнання правовідносин фактично припиненими,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться вищезазначена цивільна справа, розгляд якої призначено у судовому засіданні на 19 липня 2023 року о 10 год. 00 хв. у приміщеннісуду, за адресою: Дніпропетровська область, м.Новомосковськ, вул.Гетьманська, буд. 4, зал № 5.

16 червня 2023 року на електронну адресу суду надійшло клопотання від представника позивача про проведення судового засідання 19 липня 2023 року у цій справі в режимі відеоконференції, в обґрунтування якої заявник зазначив про те, що представник знаходиться у м. Київ та не має можливості прибути в судове засідання до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, як і сам позивач, який проживає у також у м. Києві, у зв`язку з чим, просить суд забезпечити можливість для представника позивача бути присутнім у вказаному судовому засіданні в режимі відеоконференції. До клопотання заявником додано відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, згідно якого адреса відповідача зареєстрована на тимчасово окупованій території Луганської області, де поштова кореспонденція у відділення не доставляється та відділення Укрпошти тимчасово не функціонують, при цьому, у вказаному реєстрі наявні офіційна електронна пошта для здійснення зв`язку.

Ознайомившись із поданим представником позивача клопотанням, приходжу до такого висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 8 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають правобрати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо). Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження). Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, установивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на викладене, оскільки до клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції представником позивача ОСОБА_1 адвокатом ЛаухіноюВ.В. не додано доказів її надіслання іншим учасникам справи, а відомості про направлення копії такого клопотання на електронну пошту відповідача зазначені лише в клопотанні, тобто заявником не виконано вимог ч. 2 ст. 183, ч. 2 ст.212ЦПК України, суд вважає за необхідне, на підставі ч.4 ст.183ЦПК України повернути клопотання заявникові без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 212, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лаухіної Вікторії Владиславівни про проведення судового засідання 19 липня 2023 року о10 год. 00 хв. у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Стахановський завод феросплавів» про визнання правовідносин фактично припиненими - повернути заявникові без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 16 червня 2023 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111770056
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правовідносин фактично припиненими

Судовий реєстр по справі —755/3119/23

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні