Ухвала
від 27.06.2023 по справі 150/250/23
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

27.06.2023

Справа №150/250/23

Провадження по справі №6/150/8/23

УХВАЛА

27 червня 2023 року Чернівецький районний суд

Вінницької області

у складі головуючої: судді Цимбалюк Л.П.,

при секретарі: Кубаль О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Квочура В.М. про розшук боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Квочур В.М звернувся до Чернівецького районного суду Вінницької області з поданням, згідно якого просить вирішити питання про оголошення у розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб НОМЕР_1 ).

В обґрунтуванняподання зазначив,що навиконанні увідділі знаходитьсявиконавче провадження№69893732по примусовомувиконанню виконавчоголиста №127/12308/21,виданого 30.08.2022Вінницьким міськимсудом Вінницькоїобласті простягнення із ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,адреса: АДРЕСА_2 (реєстраційнийномер обліковоїкартки платникаподатків зДержавного реєструфізичних осіб НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_3 (ідентифікаційний код: НОМЕР_2 ) аліменти для утримання доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/3 частини від усіх видів заробітку щомісяця, починаючи з 12.05.2021 року і до досягнення дитиною повноліття.

Окрім того,на виконанніу відділіперебуває виконавчепровадження №71305174 з примусового виконання виконавчого документу №127/22330/22 виданого Вінницьким міським судом 23.02.2023р., про стягнення аліментів з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі 1/4 частки з усіх видів його заробітку(доходу), але не менш 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подання позовної заяви, до досягнення донькою повноліття, починаючи з 04.10.2022 і до досягнення донькою повноліття.

У поданні начальник ДВС зазначає, що боржник в межах виконавчого провадження №69893732 зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ; в межах виконавчого провадження №71305174 адресою проживання боржника є АДРЕСА_1 .

Державним виконавцем здійснено всі необхідні заходи для розшуку боржника та зобов`язання останнього щодо погашення боргу зі сплати адіментів. При виїзді державного виконавця за місцем проживання боржника за адресами, вказаними у виконавчих листах, було з`ясовано, що останній за вказаними адресами тривалий час не проживає. Просить вирішити питання про розшук боржника.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у справі в їх сукупності, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Судом встановлено,що навиконанні уЧернівецького відділудержавної виконавчоїслужби уМогилів -Подільському районіВінницької областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)перебуває №69893732по примусовомувиконанню виконавчоголиста №127/12308/21,виданого 30.08.2022Вінницьким міськимсудом Вінницькоїобласті простягнення із ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,адреса: АДРЕСА_2 (реєстраційнийномер обліковоїкартки платникаподатків зДержавного реєструфізичних осіб НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_3 (ідентифікаційний код: НОМЕР_2 ) аліменти для утримання доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/3 частини від усіх видів заробітку щомісяця, починаючи з 12.05.2021 року і до досягнення дитиною повноліття.

20.09.2022 державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії постанов направлено сторонам виконавчого провадження.

На виклики державного виконавця боржник не з`являється. Заборгованість станом на 01.05.2023 зі сплати аліментів становить 67998 грн. 30 коп.

Окрім того,у відділіперебуває навиконанні виконавчепровадження №71305174 з примусового виконання виконавчого документу №127/22330/22 виданого Вінницьким міським судом 23.02.2023р., про стягнення аліментів з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі 1/4 частки з усіх видів його заробітку(доходу), але не менш 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подання позовної заяви, до досягнення донькою повноліття, починаючи з 04.10.2022 і до досягнення донькою повноліття.

16.03.2023 державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії постанов направлено сторонам виконавчого провадження.

На виклик державного виконавця боржник не з`явився. Заборгованість станом на 01.05.2023 зі сплати аліментів становить 20464 грн. 80 коп.

Для забезпечення повного фактичного виконання рішення суду державним виконавцем винесено постанови про арешт коштів боржника та направлено до: Акціонерне товариство "Універсал Банк", Акціонерне товариство "ОКСІ банк", "Акціонерне товариство "ТАСкомбанк", Акціонерне товариство "Райффайзен Банк", "Публічне акціонерне товариство акціонерний комерційний банк "Індустріалбанк", Публічне акціонерне товариство "Банк Восток", Акціонерне товариство "ПроКредит Банк", Акціонерне товариство "Акціонерно- комерційний банк "Львів", Акціонерне товариство «КРЕДОБАНК», Акціонерне товариство "ОТП БАНК", Акціонерне товариство "Ідея Банк", Акціонерне товариство "АГРОПРОСПЕРІС БАНК", АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРСИББАНК", Акціонерне товариство "БАНК АВАНГАРД", Акціонерне товариство "СЕНС БАНК", Акціонерне товариство "БАНК ФОРВАРД", Акціонерне товариство «Банк Альянс», Публічне акціонерне товариство акціонерний банк «Південний», та винесено постанову про арешт майна боржника, та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно боржника, та внесено обтяження до реєстру рухомого та нерухомого майна. Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна арешт накладено, та відповідно до якого будь які відомості стосовно боржника відсутні.

Державним виконавцем у відповідності до ст.10 Закону України «Про виконавче провадження» вжито заходів щодо примусового виконання рішення суду, а зокрема перевірено майновий стан боржника за місцем реєстрації, та по місцю проживания його батьків, тощо, а також винесено повідомлення про внесения відомостей про боржника до єдиного реєстру боржників, винесено постанови про обмеження у праві виїзду боржника за межі України, у праві керування транспортними засобами , користування вогнепальною зброєю та у праві полювання передбачені ст.71 Закону України «Про виконавче провадження».

В ході здійснення виконавчих дій, та відповідно до АСВП 69893732 де у виконавчому документі зазначено адресу проживання боржника АДРЕСА_1 , де боржник і зареєстрований, та згідно довідки Бабчинецької сільської ради Могилів Подільського району Вінницької області за даною адресою здійснено виїзд для перевірки майнового стану боржника, при виїзді за даною адресою, встановлено, що боржник за даною адресою тривалий час не проживає, будь якого рухомого та нерухомого майна належного боржнику за даною адресою не виявлено, про що складено акт державного виконавця.

Відповідно до АСВП 71305174, де у виконавчому документі зазначено адресу проживання боржника АДРЕСА_2 , за даною адресою здійснено виїзд для перевірки майнового стану боржника, при виїзді за даною адресою, встановлено, що боржник за даною адресою тривалий час не проживає, будь якого рухомого та нерухомого майна належного боржнику за даною адресою не виявлено, про що складено акт державного виконавця.

Відповідно до довідки Бабчинецької сільської ради Могилів Подільського району Вінницької області від 12.04.2023 ОСОБА_1 по місцю реєстрації - АДРЕСА_1 не проживає, інформація щодо його проживання та працевлаштування відсутня.

Згідно довідки адресно-довідкового бюро та державної міграційної служби, боржник зареєстрований в с. Бабчинці.

Відповідно до відповіді Могилів-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, встановлено, що боржник третім відділом Могилів-Подільського РТЦК та СП не мобілізувався, місце перебування вказаного громадянина відділу невідоме.

Боржником рішення суду самостійно в повному обсязі не виконуються, заборгованість в межах виконачого провадження №69893732 становить 67998 грн. 30 коп., в межах виконавчого провадження №71305174 20464 грн. 80 коп., що підтверджується матеріалами виконавчого провадження. На виклики державного виконавця боржник не з`являється.

Таким чином рішення суду, які набрали законної сили, відповідачем (боржником) за цим поданням, не виконується. Установити державній виконавчій службі місце перебування та необхідну інформацію відносно боржника є неможливим.

Державним виконавцем у відповідності до ст.10 Закону України «Про виконавче провадження» вжито заходів щодо примусового виконання рішення суду, а зокрема перевірено майновий стан боржника, місце реєстрації, тощо.

Оскільки боржник по місцю реєстрації - АДРЕСА_1 не проживає, інформація щодо його проживання та працевлаштування відсутня, будь - який дохід згідно баз даних та реєстрів відсутні, та відсутні кошти на рахунках боржника; для реалізації майна боржника, а саме земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, необхідний підпис боржника в акті опису та арешту боржника.

У відповідності до Порядку розшуку боржника-фізичної особи, затвердженого Наказом Міністерства внутрішніх справ України №408 від 27.08.2008, боржниками визначаються відповідачі у справах за позовами про стягнення аліментів або про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, місцеперебування яких невідоме та боржники за виконавчими документами про стягнення аліментів або про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров`я або у зв`язку з утратою годувальника, - у разі відсутності відомостей про місце проживання (перебування).

Отже, державним виконавцем, незважаючи на вжиті заходи, встановити місце проживання, перебування, місцезнаходження боржника не вдалось.

Враховуючи, що державним виконавцем вжито всі, передбачені Законом України «Про виконавче провадження», заходи примусового виконання рішення, в повному обсязі вчинено виконавчі дії, встановити місце проживання (перебування) боржника не можливо, суд вважає, що подання начальника Чернівецького ВДВС обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставі ст.36 Закону України «Про виконавче провадження» та керуючись ст., ст.10, 12, 13, 431, 438 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Квочура В.М. про розшук боржника.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб НОМЕР_1 ).

Копію ухвали направити до Чернівецького відділу державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - для відома та до Могилів Подільського РВП Головного управління національної поліції України у Вінницькій області, - для виконання.

При встановленні місцезнаходження боржника ОСОБА_1 повідомити про це Чернівецький районний відділ державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Чернівецький районний суд Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відомості про учасників справи:

Заявник Чернівецький відділ державної виконавчої служби у Могилів - Подільському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), код ЄДРПОУ 34886588, юридична адреса: вул.. Незалежності, 72 а с. Мазурівка Могилів Подільського району Вінницької області.

Боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб НОМЕР_1 ).

СУДДЯ: Л.П. ЦИМБАЛЮК

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111798300
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника

Судовий реєстр по справі —150/250/23

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні