Ухвала
від 27.06.2023 по справі 730/633/23
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівська область, вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/633/23

Провадження № 2/730/165/2023

У Х В А Л А

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

"27" червня 2023 р. м. Борзна

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Ріхтер В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до відділу культури, сім`ї, молоді та спорту Ніжинської районної державної адміністрації Чернігівської області, сектору культури, молоді та спорту Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відділу культури, сім`ї, молоді та спорту Ніжинської районної державної адміністрації Чернігівської області, сектору культури, молоді та спорту Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області, посилаючись на те, що відповідач не провів повний розрахунок при її звільненні.

Після відкриття провадження у справі судом встановлено, що провадження у справі відкрито за позовною заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статті 175 ЦПК України.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст. 175 ЦПК України, а саме:

- позовна заява містить посилання на існування заборгованості, а саме на копію таблиці з заробітної плати та довідки форми ОК-5, однак таблиця заборгованості невідомо ким складена, не має ознак офіційного документа. При цьому, форма ОК-5 взагалі не долучена до позовної заяви, хоча на неї мається посилання у мотивувальній частині позовної заяви, що позбавляє суд перевірити відомості у складеній таблиці щодо заборгованості - п. 3 ч. 3ст. 175 ЦПКУ;

- позов подано до двох відповідачів, проте в позовній заяві не зазначено змісту позовних вимог щодо кожного з них - п. 4 ч. 3ст. 175 ЦПКУ.

Також, під час звернення до суду позивачем не враховано вимоги ч. 4 ст. 91 ЦК України, згідно якої цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, 05.07.2022 року внесено відповідні відомості про припинення юридичної особи - сектору культури, молоді та спорту Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області

Відповідно до частин 11-13 ст. 187 ЦПК України, суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Оскільки, після відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява по справі оформлена з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України відповідно до вимог ч. 11 ст. 187 ЦПК України її необхідно залишити без руху, а позивачу надати строк, що не перевищує 5 днів з дня вручення цієї ухвали, для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до відділу культури, сім`ї, молоді та спорту Ніжинської районної державної адміністрації Чернігівської області, сектору культури, молоді та спорту Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку залишити без руху.

Надати позивачу строк, що не перевищує 5 днів з дня вручення йому ухвали, для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ріхтер В.В.

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111801809
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —730/633/23

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні