Ухвала
від 27.06.2023 по справі 509/3465/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/3465/23

УХВАЛА

27 червня 2023 року Суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., розглянувши матеріали заяви Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату про визнання особи недієздатною

ВСТАНОВИВ:

23.06.2023 року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла заява в.о. директора Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату Маклашевського Олега Вікторовича про визнання гр. ОСОБА_1 недієздатною.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам, викладеним у ст. 175 ЦПК України, а також вимогам ст. 177 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Разом з тим, в заяві не вказано стороною по справі представника органу опіки та піклування, що прямо передбачено нормою ЦПК України.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України, якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, визначиться з колом заінтересованих осіб по справі, надасть копію заяви з доданими до неї додатками для сторони, заява вважається поданою в день первісного звернення з заявою до суду. Якщо заявник не усунув недоліки у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

За таких обставин вказана заява підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для можливості усунення її недоліків.

Керуючись статтями175,177,185 ЦПК України,Закону України «Про судовий збір»,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату про визнання особи недієздатною - залишити без руху.

Надати Барабойському психоневрологічному будинку-інтернату строктерміном п`ять днів з дня вручення цієї ухвалидля усунення зазначених недоліків та роз`яснити, що у випадку невиконання вимог ухвали у встановлений строк, заява буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Є. М. Панасенко

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111803534
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —509/3465/23

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні