Ухвала
від 31.07.2023 по справі 509/3465/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/3465/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 липня 2023 року суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., розглянувши заяву Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату про визнання особи недієздатною

ВСТАНОВИВ:

23.06.2023 року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла заява в.о. директора Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату Маклашевського Олега Вікторовича про визнання гр. ОСОБА_1 недієздатною.

За результатом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.06.2023 року вказана справа передана для розгляду судді Панасенку Є.М.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає залишенню без руху, оскільки згідно частини 1 та 2 статті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і 177 цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зазначені вимоги процесуального закону були виконані та суддею постановлено ухвалу, в якій зазначено підстави залишення заяву без руху, та про що повідомлено заявника, надано строк для усунення недоліків.

Ухвалу суду 27.06.2023 року про залишення заяви без руху було вручено 05.07.2023 року, про що свідчить зворотне поштове повідомлення, яке міститься в матеріалах справи.

У встановлений судом термін, зазначені в ухвалі недоліки не виправлено, а отже заява вважається неподаною і повертається.

Відповідно до ч. 3ст. 185 ЦПК Україниякщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175, 177 цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З урахуванням вище викладеного, зважаючи на невиконання ухвали суду від 27.06.2023 року, приходжу до висновку, що заява підлягає поверненню заявнику із роз`ясненням, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із вказаною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Частиною 5 ст. 185 ЦПК України визначено, що суддя повертає заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.185, 258-260 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату про визнання особи недієздатною вважати неподаною та повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із вказаною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Одеського апеляційного суду безпосередньо або через Овідіопольський районний суд Одеської області протягом п`ятнадцяти днів з моменту її підписання.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: Є. М. Панасенко

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112513278
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —509/3465/23

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні