Ухвала
від 20.06.2023 по справі 333/278/22
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/278/22

Пр. № 2/333/295/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2023 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Наумової І.Й.,

за участю секретаря судового засідання Кунець В.В.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні,в залісуду, матеріали по цивільній справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Перша Запорізька державна нотаріальна контора, про визнання права власності на частки квартир в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя знаходиться вищезазначена цивільна справа.

Позивачі в судове засідання не з`являються, в матеріалах міститься заява про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторонаповинна довеститі обставини,на яківона посилаєтьсяяк напідставу своїхвимог абозаперечень,крім випадків,встановлених цимКодексом.Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 3 ст. 77 ЦПК України сторони мають право обґрунтувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Позивачами надані письмові докази (їх копії). В підтвердження письмових доказів, що містять відомості про обставини, які мають значення для справи (які додані до позовної заяви), за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, тобто позивач повинен надати у судовому засіданні пояснення по справі, обґрунтувати належність конкретного доказу для підтвердження своїх вимог, а також зобов`язаний довести ті обставини, на які він посилається як на підставу своїх вимог.

Дослідивши надані копії письмових доказів, враховуючи предмет спору, смерть відповідача, суд дійшов висновку, що без участі позивача, неможливо об`єктивно розглянути дану справу, в зв`язку з чим вважає за необхідне визнати явку позивачів в судове засідання по цій справі обов`язковою.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 44, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Визнати явку позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 в судове засідання по даній цивільній справі - обов`язковою.

Зобов`язати позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 з`явитися у судове засідання, яке призначене до розгляду на 19.07.2023року на11годину 00хвилин вприміщенні Комунарськогорайонного судум.Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Європейська, 7, каб. 27) для участі у судовому засіданні та надання особистих пояснень.

Згідно п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Згідно ч. 3 ст. 43 ЦПК України, у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також суд роз`яснює позивачам, що вони не позбавлені права звернутися до суду з клопотанням про їх участь в судовому засіданні, дистанційно з Комунарським районним судом м. Запоріжжя, в режимі відеоконференцзв`язку з використанням ними, власних технічних засобів поза межами приміщення суду, за допомогою системи EasyCon, або між Комунарським районним судом м. Запоріжжя та найближчим до місця проживання позивачів судом.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути зазначені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя І.Й.Наумова

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111809654
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —333/278/22

Рішення від 10.09.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні