Ухвала
від 26.06.2023 по справі 454/1855/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/1855/23

Провадження № 2-о/459/52/2023

У Х В А Л А

судового засідання

26 червня 2023 року Червоноградський міський суд Львівської області

в складі: головуючого-судді Отчак Н.Я.

з участю секретаря Савіцької Б.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Червонограді в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Сокальської міської ради Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

В СТ АН ОВ ИВ :

27.04.2023 заявниця звернулася до Сокальського районного суду Львівської області з заявою про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

На підставі розпорядження голови суду Сокальського районного суду Львівської області від 16.05.2023 дану справу за територіальною юрисдикцією (підсудністю) передано на розгляд до Червоноградського міського суду Львівської області.

23.05.2023 до Червоноградськогоміського судуЛьвівської областінадійшла дана заява.

Ухвалою від 24.05.2023 у справі відкрито провадження та призначено судовий розгляд на 26.06.2023.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про час і місце розгляду справи були належно повідомлені.

Представник заявника подав заяву про розгляд судового засідання 26.06.2023 бех участі сторони заявника. При цьому, подав заяву в якій просив замінити заінтересовану особу - Орган опіки та піклування Сокальської міської ради Львівської області, на належну заінтересовану особу Орган опіки та піклування Белзької міської ради Львівської області.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, заяв чи клопотань не подавав.

У відповідності до ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити та замінити заінтересовану особу.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Частиною 4 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Судом встановлено, що норми ЦПК України не містить норм, що регулюють питання заміни неналежної заінтересованої ооби, однак згідно з ч.9 ст. 10 ЦПК України підлягає застосуванню аналогія закону, зокрема ч.2 ст. 51 ЦПК України.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Місце реєстрації та проживання особи, що визнається недієздатною ОСОБА_2 с. Хлівчани Червоноградського р-ну, що належить до Белзької міської територіальної громади.

За наведених обставин, суд вважає, що необхідно провести заміну заінтересованої особи по справі з Органу опіки та піклування Сокальської міської ради Львівської області, на належну заінтересовану особу Орган опіки та піклування Белзької міської ради Львівської області.

Керуючись ст. ст. 51, 260, 294 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника заявника - задовольнити.

Провести заміну заінтересованої особи по справі з Органу опіки та піклування Сокальської міської ради Львівської області, на належну заінтересовану особу Орган опіки та піклування Белзької міської ради Львівської області (80062, Львівська обл., Червоноградський р-н., м. Белз, вул. Домініканська, 1).

Судове засідання відкласти на 14:00 год. 13 липня 2023 р.

Повідомити сторін про час і місце розгляду справи.

Роз`яснити заявнику обов`язок не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, направити заінтересованій особі копії заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

Заінтересована особа має право до початку судового засідання у справі подати письмові заперечення проти заяви із зазначенням доказів, що підтверджують їх заперечення.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. Я. Отчак

СудЧервоноградський міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111810424
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —454/1855/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Отчак Н. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні