Ухвала
від 26.06.2023 по справі 200/340/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

26 червня 2023 року Справа №200/340/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Льговської Ю.М., розглянувши у порядку письмового провадження питання щодо заміни неналежного відповідача у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення певних дій, -

В С Т А Н О В И В:

26 січня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації про:

визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо невиплати позивачеві як учаснику бойових дій грошової допомоги до 05 травня за 2022 рік в розмірі, передбаченому частиною п`ятою статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

зобов`язання відповідача нарахувати та виплатити позивачеві грошову допомогу до 05 травня за 2022 рік в розмірі, передбаченому частиною п`ятою статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з урахуванням виплачених коштів за цей період.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28 лютого 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Іншою ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11 травня 2023 року продовжено позивачеві встановлений ухвалою суду від 28 лютого 2023 року строк для усунення недоліків позовної заяви.

11 травня 2023 року позивачем подана заява про усунення недоліків, в якій викладено нову редакцію позовної заяви та усунено встановлені недоліки.

Після усунення недоліків ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 16 травня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

18 травня 2023 року від позивача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача - Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області (код ЄДРПОУ: 44120358) на Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради (код ЄДРПОУ: 25953617).

29 травня 2023 року від Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області надійшло клопотання про заміну його на належного відповідача, обґрунтовуючи тим, що від Військової частини НОМЕР_1 до управління не надходило жодних списків на виплату позивачеві разової грошової допомоги до 05 травня за 2022 рік.

За відомостями інформаційної довідки Військової частини НОМЕР_1 від 29 травня 2023 року б/н списки особового складу вказаної частини, які мають статус учасника бойових дій, направлено до Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради (код ЄДРПОУ: 25953617) для отримання разової грошової допомоги до 5 травня за 2022 рік.

З огляду на вказане суд вважає необхідним зазначити.

Згідно з приписами частини третьої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. […].

Враховуючи те, що позивачем надано згоду на заміну первісного відповідача належним, суд вважає необхідним здійснити заміну Управління соціального захисту населення Краматорської районної державної адміністрації Донецької області на Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради з метою ефективного захисту прав позивача.

На підставі частини шостої статті 48 КАС України після заміни сторони розгляд адміністративної справи починається спочатку.

За приписами частин третьої та шостоїстатті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Беручи до уваги викладене, з метою правильного вирішення справи суд вважає за необхідне витребувати документи, необхідні для розгляду справи.

Керуючись статями 48, 80, 248, 256, пунктом 3 розділу «Прикінцеві положення» КАС України, -

У Х В А Л И В:

Здійснити заміну первісного відповідача на належного - Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради (код ЄДРПОУ: 25953617, місцезнаходження: вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 23, м. Краматорськ, Донецька область, 84333).

Розгляд справи почати спочатку.

Запропонувати Управлінню праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали у справі надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Управлінню праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради подати заяву про доступ до справи через систему «Електронний суд».

Надіслати Управлінню праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Витребувати від Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради належним чином оформлені документи на підтвердження своїх заперечень, у тому числі відомості про отримання списків від Військової частини НОМЕР_1 на отримання виплати разової грошової допомоги до 5 травня за 2022 рік.

Витребувані документи надати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали у справі засобами електронного зв`язку (е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через систему «Електронний суд».

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, то вона погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему «Електронний суд».

Учасник судового процесу, який не має офіційної електронної адреси, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111812572
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —200/340/23

Постанова від 11.12.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні