Ухвала
від 26.06.2023 по справі 506/159/22
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6169/23

Справа №: 506/159/22

Головуючий у першій інстанції Чеботаренко О. Л.

Доповідач Коновалова В. А.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

26.06.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Коновалової В.А. (суддя доповідач), Заїкіна А.П., Карташова О.Ю.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Ягорлик",

на рішення Красноокнянського районного суду Одеської області від 05 квітня 2023 року

за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю " Ягорлик " про розірвання договору оренди землі,

в с т а н о в и в:

Красноокнянський районний суд Одеської області рішенням від 05 квітня 2023року позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю " Ягорлик " про розірвання договору оренди землі задовольнив.

Не погодившись з вказаним рішенням суду Товариство з обмеженою відповідальністю "Ягорлик" звернулось безпосередньо до суду апеляційної інстанції, відповідно до ст. 355 ЦПК України.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.05.2023 року у вказаній справі визначено склад колегії суддів: Склярська І.В. головуючий суддя, судді: Заїкін А.П., Воронцова Л.П.

Одеський апеляційний суд ухвалою від 19.05.2023 року залишив апеляційну скаргу без руху.

Вища рада правосуддя рішенням від 30.05.2023 року № 567/0/15-23 вирішила достроково закінчити відрядження суддів Херсонського апеляційного суду до Одеського апеляційного суду.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.06.2023 року в цій справі визначено головуючим суддю Коновалову В.А. у зв`язку з закінченням відрядження судді Склярської І.В.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 23.06.2023 року суддів Заїкіна А.П., Воронцову Л.П. замінено на ОСОБА_2 , Кострицького В.В.

Від скаржника надійшла заява на виконання ухвали про залишення без руху.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК України передбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Згідно ч. 3 ст. 124 ЦПК України, якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

05.04.2023 року ухвалено оскаржуване рішення. Повний текст рішення складено та підписано 17.04.2023 року.

З апеляційною скаргою скаржник звернувся 16.05.2023 року.

Отже, апеляційна скарга подана з дотриманням встановленого ст. 354 ЦПК України строку.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Ягорлик", на рішення Красноокнянського районного суду Одеської області від 05 квітня 2023 року.

Надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю "Ягорлик" копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати ОСОБА_1 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та копію апеляційної скарги з доданими документами.

Роз`яснити ОСОБА_1 право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву/пояснень на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, передбаченомустаттею 212 ЦПК України.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді В.А. Коновалова

А.П. Заїкін

О.Ю. Карташов

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111821508
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —506/159/22

Постанова від 02.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Постанова від 02.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Склярська І. В.

Рішення від 05.04.2023

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні