Ухвала
від 27.06.2023 по справі 905/96/22
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

27 червня 2023 року м. Харків Справа № 905/96/22

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Шутенко І.А., суддя Гребенюк Н.В. , суддя Слободін М.М.,

розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a> про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a> (вх. № 776Д)

на рішення Господарського суду Донецької області від 16.02.2023 (повний текст складено 29.03.2023), ухвалене у складі судді Говорун О.В. у справі № 905/96/22

за позовом заступника керівника Бахмутської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Управління освіти Бахмутської міської ради;

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a>;

про стягнення збитків у розмірі 636371, 92 грн,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 15.06.2023 апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a> (вх. № 776Д) на рішення Господарського суду Донецької області від 16.02.2023 у справі № 905/96/22 призначено до розгляду на "18" липня 2023 р. о 11:20 год., у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр. Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань № 132.

26.06.2023 до Східного апеляційного господарського суду від ТОВ "Лідстар Трейд" надійшла заява, в якій повідомляє суд про те, що представник товариства бажає прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Просить розглянути заяву та постановити за наслідками її розгляду відповідану ухвалу.

Розглянувши зазначену заяву, колегія суддів зазначає про таке.

Згідно з ч. 1 статті 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196 затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У відповідності до п. 2 розділу ІІ зазначеного Порядку визначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Відповідно до п. 1, 2 розділу ІІІ вказаного Порядку, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. Учасник, що бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку, зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення Секретаря до участі в судовому засіданні (п. 1.3 розділу IV Порядку).

Враховуючи наявність у Східного апеляційного господарського суду технічної можливості для проведення судового засідання, призначеного на 18.07.2023 у даній справі в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua), судова колегія дійшла висновку про задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a> про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У відповідності до ч. 5 статті 197 ГПК України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись статтями 197, 234 ГПК України, Східний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трейд"</a> про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

2. Судове засідання Східного апеляційного господарського суду з розгляду справи № 905/96/22, яке відбудеться у залі судового засідання № 132 "18" липня 2023 р. об 11:20 год., провести за участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідстар Трйд" адвоката Мішук Н.С. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів.

3. Повідомити заявника, що Інструкція щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua, та роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; за 10 хвилин до початку судового засідання представник зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку та очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/ та https://eag.court.gov.ua/sud4875/

Головуючий суддя І.А. Шутенко

Суддя Н.В. Гребенюк

Суддя М.М. Слободін

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111832115
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення збитків у розмірі 636371, 92 грн

Судовий реєстр по справі —905/96/22

Судовий наказ від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Судовий наказ від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Булгакова І.В.

Постанова від 26.07.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Постанова від 26.07.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 18.07.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 14.07.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні