Ухвала
від 27.06.2023 по справі 2-а-9728/11
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-9728/11

Провадження №6-а/157/3/23

У Х В А Л А

іменем України

27 червня 2023 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Головне управління Пенсійного фонду у Волинській області, Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про видачу дубліката виконавчого листа,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить видати дублікат виконавчого листа у справі № 2-а-9728/11. В обґрунтування вимог зазначає, що 22 вересня 2011 року Камінь-Каширським районним судом Волинської області винесено постанову за його позовом до управління Пенсійного фонду України у Камінь-Каширському районі Волинської області. Після ухвалення судом постанови він отримав виконавчий лист, однак втратив його при пересиланні до органу, який здійснює виконання судових рішень.

Ухвалами суду від 14 червня 2023 року та 15 червня 2023 року заяву ОСОБА_1 залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам, передбаченим Кодексом адміністративного судочинства України, і заявнику було надано триденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків заяви, а саме, у заяві останньому належало зазначити коли саме він надсилав виконавчий лист до органу, який здійснює виконання судових рішень, та зазначити (долучити) докази на підтвердження таких обставин.

Для усунення недоліків судом був встановлений триденний строк з дня отримання заявником ОСОБА_1 копії ухвали про залишення його заяви без руху. Заявник 20 червня 2023 року особисто у приміщенні суду отримав копію ухвали про залишення без руху заяви, однак недоліки протягом встановленого терміну не усунув.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України заява повертається заявнику, якщо заявник не усунув недоліки заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Окрім того, належить звернути увагу заявника на те, що згідно з підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII «Перехідні положення» КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до частин 1, 6 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців. Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню з наступного дня після його прийняття. Стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Керуючись ст. ст. 169, 256, 293-295 КАС України, -

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Головне управління Пенсійного фонду у Волинській області, Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про видачу дубліката виконавчого листа, - повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення заяви надіслати заявнику ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали. Апеляційна скарга подається через Камінь-Каширський районний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/gromadyanam/csz/.

Суддя: О. В. Антонюк

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено30.06.2023
Номер документу111839824
СудочинствоАдміністративне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —2-а-9728/11

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 14.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 17.11.2011

Адміністративне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Ткачов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні