Ухвала
від 03.10.2018 по справі 2-а-9728/11
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 2-а-9728/11 Провадження № 6-а/358/19/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 жовтня 2018 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі: головуючого судді Корбута В.М., за участю секретаря судового засідання Ведмеденко І.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Богуслав заяву ОСОБА_1, заінтересовані особи: Кагарлицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України та Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить замінити сторону у виконавчому провадженні, що відкрито по виконанню постанови Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року у справі № 2-а-9728/11 із стягувача ОСОБА_2 на її правонаступника - ОСОБА_1.

В обґрунтування своїх вимог заявник вказала, що постановою Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року, зобов'язано Управління ПФУ у Богуславському районі провести перерахунок та виплатити пенсію ОСОБА_2.

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 померла і вона оформила спадщину на вищевказані кошти, що належали померлій за рішенням суду, що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за законом №343 від 18.07.2018 року (а.с. 33).

В судове засідання заявник не з'явилася.

Представник заінтересованої особи: Кагарлицьке об'єднане управління ПФУ Київської області в судове засідання не з'явився, натомість надіслав до суду письмові пояснення (а.с.39).

Представник заінтересованої особи: Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області в судове засідання не з'явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Згідно з ч. 2 ст. 379 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин та у відповідності до ч. 4 ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З наведених підстав суд визнав можливим здійснення розгляду заяви ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження у відсутності заявника та представників заінтересованих осіб на підставі наявних у справі доказів.

Під час розгляду заяви ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено наступні обставини.

Постановою Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року по адміністративній справі № 2-а-9728/11, позов ОСОБА_2 до Управління ПФУ у Богуславському районі задоволено частково, а саме:

- визнано неправомірною відмову управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області у проведенні перерахунку доплати до пенсії ОСОБА_2, як непрацюючому пенсіонеру, що проживає в зоні посиленого радіоекологічного контролю, згідно положень ст. 39 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

- визнано неправомірною відмову управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області у проведенні перерахунку ОСОБА_2 додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, як особі віднесеній до категорії 4, згідно положень ст. 51 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

- зобов'язано управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області провести перерахунок з урахуванням фактично виплачених сум та виплатити ОСОБА_2 щомісячні доплати до пенсії за проживання в зоні посиленого радіоекологічного контролю в розмірі однієї мінімальної заробітної плати за період з 01 вересня 2010 року по 23 липня 2011 року відповідно до вимог ст. 39 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, враховуючи зміни діючого законодавства щодо встановлення нових розмірів мінімальної заробітної плати за цей період.

- зобов'язано управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області провести ОСОБА_2 у відповідності до ст. 51 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" перерахунок та виплату додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров'ю, як особі віднесеній до категорії 4, у розмірі 15% мінімальної пенсії за віком, яка визначається в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, починаючи з 01 вересня 2010 року по 23 липня 2011 року враховуючи зміни діючого законодавства щодо встановлення нових розмірів прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян за цей період.

Постанова Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року по адміністративній справі № 2-а-9728/11 набрала законної сили 12 лютого 2012 року згідно ухвали Київського апеляційного адміністративного суду, і відповідно до статті 372 КАС України підлягає виконанню.

Відповідно до ст. 1227 ЦК України, суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Отже, спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Як встановлено ст. 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були о обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що стягувач по адміністративній справі ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_3, що підтверджується копією свідоцтва про смерть НОМЕР_2, виданого 11.03.2016 року виконавчим комітетом Синицької сільської ради Богуславського району Київської області, актовий запис № 3 (а.с. 37).

Згідно копії свідоцтва про право на спадщину за законом, виданого приватним нотаріусом Богуславського районного нотаріального округу Київської області Білик М.В. від 18.07.2018 року вбачається, що ОСОБА_1 являється єдиним спадкоємцем за законом всього спадкового майна після смерті ОСОБА_2 (а.с. 33).

Таким чином, судом встановлено, що заявник прийняла спадщину після смерті ОСОБА_2

Відповідно до ст. 1218 ЦК України, до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

З наведених підстав заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає задоволенню, оскільки на момент відкриття спадщини в зв'язку зі смертю ОСОБА_2, останній належали присуджені постановою Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року по адміністративній справі № 2-а-9728/11 пенсійні виплати, і не були нею одержані за життя. Отже, вказані пенсійні виплати входять до складу спадщини, на яку має право спадкоємець за законом - заявник ОСОБА_1 За таких обставин стягувач ОСОБА_2 в зв'язку з її смертю підлягає заміні її правонаступником ОСОБА_1.

Керуючись ст.ст. 52, ст. 229, 241, 248, 293, 295, 372, 379 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву задовольнити.

Допустити заміну сторони у виконавчому провадженні з виконання постанови Богуславського районного суду Київської області від 31 травня 2012 року по адміністративній справі № 2-а-9728/11 за позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області про визнання неправомірними дій відповідача та про зобов'язання здійснити перерахунок і виплату доплати до пенсії за проживання в зоні посиленого радіоекологічного контролю, як непрацюючому пенсіонеру та про зобов'язання здійснити перерахунок і виплату додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров'ю, як потерпілому від Чорнобильської катастрофи її правонаступником - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер: НОМЕР_1, паспорт громадянина України НОМЕР_3, виданого 10 серпня 2005 року Богуславським РВ ГУ МВС України в Київській області, яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги через Богуславський районний суд Київської області до Апеляційного адміністративного суду Київської області протягом 15 днів з дня її проголошення.

Головуючий: суддя В. М. Корбут

Дата ухвалення рішення03.10.2018
Оприлюднено04.10.2018
Номер документу76885015
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-а-9728/11

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 14.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 17.11.2011

Адміністративне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Ткачов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні