Ухвала
від 14.09.2010 по справі 2/235-08
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГО СПОДАРСЬКИЙ СУД


УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"14" вересня 2010 р. Справа № 2/235-08

Колегія суддів Одесько го апеляційного господарськ ого суду у складі:

головуючого: Карте ре В.І.,

суддів: Жекова В .І., Пироговського В.Т.

розглянувши матеріали апеляційної скарги ОСОБ А_1

на рішення Господарськ ого суду Херсонської області від 24.06.2008р.

по справі № 2/235-08

за позовом Місцевого фо нду підтримки малого бізнесу „Надія України”

до Фізичної особи -підприємця ОСОБА_2

Фізичної особи-підприємц я ОСОБА_3

ОСОБА_1

про стягнення 3 333,00 грн.

ВСТАНОВИЛА:

Подані апелянтом матері али є достатніми для прийнят тя апеляційної скарги до про вадження.

Разом з тим, апелянтом пропу щений передбачений ч.1 ст.93 ГПК України строк на подання апе ляційної скарги та заявлено клопотання про відновлення п ропущеного процесуального с троку на подання апеляційної скарги.

Клопотання мотивовано із п осиланням на те, що про існува ння оскаржуваного судового р ішення апелянту стало відомо у травні 2010 року, а отримано - 21.08. 2010р., що підтверджується факти чними обставинами справи.

Відповідно до ст.53 ГПК Украї ни, за заявою сторони, господа рський суд може визнати прич ини пропуску встановленого з аконом процесуального строк у поважною і відновити пропу щений строк.

Крім того, згідно ч.2 ст.93 ГПК У країни апеляційна скарга, як а подана після закінчення ст років, установлених цією ста ттею, залишається без розгля ду, якщо апеляційний господа рський суд за заявою особи, як а її подала, не знайде підстав для відновлення строку, про щ о постановляється ухвала.

Враховуючи поважність при чин пропуску процесуального строку на подання апеляційн ої скарги, колегія суддів вва жає за можливе відновити ска ржнику процесуальний строк д ля подання апеляційної скарг и.

Разом з тим, колегія судді в звертає увагу учасників да ного спору на те, що в матеріал ах справи відсутні виписки з ЄДР юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців, в яких зг ідно приписів ч.4 ст.21 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” № 755-IV від 15.05.2003р. містяться відомості, зо крема щодо:

- прізвища, ім'я та по батьков і осіб, які мають право вчинят и юридичні дії від імені юрид ичної особи або від імені фіз ичної особи - підприємця без д овіреності, у тому числі підп исувати договори, їх ідентиф ікаційні номери фізичних осі б - платників податків;

- наявність обмежень щодо пр едставництва від імені юриди чної особи або фізичної особ и - підприємця.

Згідно ч.7 ст.21 вказаного Зако ну, виписка з Єдиного державн ого реєстру є чинною протяго м тридцяти календарних днів з дати її видачі.

Відповідно до п.4 ст. 65 ГПК Укр аїни з метою забезпечення пр авильного і своєчасного вирі шення господарського спору с уддя має право вчинити, в необ хідних випадках, такі дії по п ідготовці справи до розгляду , як витребування від сторін д окументів, відомостей, висно вків, необхідних для вирішен ня спору.

З огляду на викладене, колег ія суддів вважає за необхідн е витребувати в учасників да ного спору виписки з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців України, чинні на моме нт апеляційного розгляду спр ави.

Керуючись ст.ст. 86, 93, 98 Господ арського процесуального код ексу України, колегія суддів Одеського апеляційного госп одарського суду, -

УХВАЛИЛА:

1. Відновити ОСОБА_1 про пущений процесуальний строк на подання апеляційної скар ги.

2. Прийняти апеляційну скарг у ОСОБА_1 до провадження т а призначити справу до апеля ційного розгляду у судовому засіданні на 6 жовтня 2010р. об 11.00 год.

3. Зобов' язати Місце вий фонд підтримки малого бі знесу „Надія України”, ФОП ОСОБА_2 та ФОП ОСОБА_3 над ати до апеляційного господар ського суду виписки з ЄДР юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців України, чинні н а момент апеляційного розгля ду справи.

4. Засідання відбудеться у п риміщенні Одеського апеляці йного господарського суду за адресою: м. Одеса, проспект Ше вченка, 29, в залі судових засід ань № 10, тел. 301- 438.

5. Представники сторін повин ні мати паспорт, довіреність , документ, що посвідчує служб ове становище.

6. Довести до відома учасник ів процесу, що нез'явлення їх а бо представників в судове за сідання апеляційної інстанц ії не перешкоджає розгляду а пеляційної скарги по суті.

Головуючий суддя : В.І. Картере

Судді: В.І. Жеков

В.Т. Пироговський

Дата ухвалення рішення14.09.2010
Оприлюднено17.09.2010
Номер документу11185289
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 3 333,00 грн

Судовий реєстр по справі —2/235-08

Постанова від 06.10.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 14.09.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 11.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Постанова від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 29.01.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 08.01.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Рішення від 24.06.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Скобєлкін С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні