Ухвала
від 29.06.2023 по справі 688/2226/23
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/2226/23

№ 2/688/534/23

Ухвала

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

29 червня 2023 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Козачук С.В.,

з участю секретаря судового засідання Зінченка Д.В.,

прокурора Облог Р.А.,

відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Шепетівка цивільну справу за позовом керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Лотівка Органік» про конфіскацію земельних ділянок,

встановив:

26.05.2023 року керівник Шепетівської Шепетівської окружної прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Лотівка Органік» про конфіскацію земельних ділянок.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 29.05.2023 року відкрито провадження по даній справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження у підготовчому засіданні о 10 год. 00 хв. 29.06.2023 року.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 29.05.2023 року задоволено заяву керівника Шепетівської окружної прокуратури про забезпечення позову; накладено арешт на земельні ділянки кадастровий номер 6825583200:04:004:0471, площею 1,3433 га, кадастровий номер 6825583200:04:004:0472площею 0,3138га,які призначенідля веденнятоварного сільськогосподарськоговиробництва тазнаходяться натериторії Корчицькоїсільської радиШепетівського районуХмельницької областіза межаминаселеного пунктута належать ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та заборонено останньому розпоряджатися цими земельними ділянками, змінювати їх цільове призначення, здійснювати їх перетворення, поділ, об`єднання з іншими земельними ділянками.

Прокурор Облог Р.А. у підготовчому засіданні позов підтримала в повному обсязі, не заперечувала проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, клопотань не має.

Відповідач ОСОБА_1 у підготовчому засіданні позов не визнав, проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті не заперечував, клопотань не має.

Представник позивача Головного управління Дежгеокадастру у Хмельницькій області в підготовче засідання не з`явився. Проте представник за довіреністю Плюх В.О. подала до суду письмові пояснення, у яких позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити у повному обсязі, розгляд справи провести без участі представника Головного управління Дежгеокадастру у Хмельницькій області.

Представник третьої особи, яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача - директор ТОВ «Лотівка-Еліт» С.Філюк в підготовче засідання не зявився, подав заяву, у якій просив розгляд справи провести без участі представника товариства».

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 223 ЦПК України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Заслухавши прокурора та відповідача, з`ясувавши думки представника позивача та третьої особи, викладені у письмових заявах, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Згідно ст.ст. 12, 13, 81ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень; суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Судом виконано вимоги ч. 2 ст. 197 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви без розгляду та закриття провадження у справі не встановлено.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на те, що спір не врегульовано в підготовчому засіданні, суд вважає за доцільне закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 197, п. 3 ч. 2 ст.200,ст.260 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом керівника Шепетівськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах-Головного управлінняДержгеокадастру уХмельницькій областідо ОСОБА_1 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача -Товариство зобмеженою відповідальністю«Лотівка Органік»про конфіскаціюземельних ділянок до судового розгляду по суті на 10 годину 30 хвилин 17 липня 2023 року в приміщенні Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області за адресою: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 30, Хмельницької області з викликом учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.В. Козачук

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111876742
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —688/2226/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Рішення від 17.07.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні