Ухвала
від 19.06.2023 по справі 914/1374/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.06.2023 Справа № 914/1374/23

місто Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Сухович Ю.О., за участі секретаря судового засідання Гриб І.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини (району), місто Яворів, Львівська область

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник», село Бірки, Яворівський район, Львівська область

про стягнення 57 284,37 грн.

За участю представників:

від позивача: Антонів М.Ю. представник (довіреність №42 від 05.01.2023);

від відповідача:Древняк Л.Т. керівник товариства.

ВСТАНОВИВ

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Яворівської квартирно-експлуатаційної частини (району) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» про стягнення 57 284,37 грн заборгованості за надані послуги з електропостачання.

Ухвалою від 05.05.2022 суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі, постановив розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

22.05.2023 до канцелярії суду від відповідача надійшла заява із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження б/н від 19.05.2023 (вх.№12794/23), в якій просить суд розглянути справу про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» заборгованості у розмірі 57 284,37 грн за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 26.05.2023 суд призначив розгляд справи в судовому засіданні на 19.06.2023 на 13:00 год.

29.05.2023 до канцелярії суду від позивача надійшло заперечення на заяву відповідача (вих.№1151 від 26.05.2023 (вх.№13413/23). У поданій заяві позивач, зокрема, зазначає, що не заперечує щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження, оскільки ця справа потребує детального розгляду спору та з`ясування всіх обставин справи.

Представник позивача в судове засідання 19.06.2023 для розгляду справи по суті з`явилася, не заперечувала протии розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Представник відповідача в судове засідання 19.06.2023 для розгляду справи по суті з`явилася, підтримала раніше подану нею заяву про розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження.

Заслухавши представників позивача та відповідача, суд дійшов наступного висновку.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у даній справі, суд, врахувавши ціну позову, категорію та складність справи, та зважаючи на ту обставину, що зазначена справа належала до малозначних в розумінні Господарського процесуального кодексу України, дійшов висновку, що справа підлягала розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

У процесі розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження суду, зокрема з поданої відповідачем заяви б/н від 19.05.2023 (вх.№12794/23 від 22.05.2023), стало відомо про наявність додаткових обставин, які підлягають дослідженню та доказуванню. Вказане свідчить про те, що складність справи насправді є вищою, а обсяг доказів може бути значно більшим, ніж це вбачалося на момент відкриття судом провадження у справі. Складність справи визначається не лише сумою позову.

Враховуючи наведене, незважаючи на ціну позову, проте беручи до уваги складність справи, необхідність всебічного дослідження доводів учасників процесу, як вже наведених, так і таких, що можуть бути наведеними ними в майбутньому, подання доказів на підтвердження таких доводів і їх дослідження, з метою повного та всебічного з`ясування всіх обставин справи в їх сукупності згідно з поданими до справи доказами, необхідністю всебічного дослідження доводів сторін, справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення спору, а також ефективного захисту прав і законних інтересів сторін, суд за клопотанням відповідача вважає за необхідне здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та розпочати його зі стадії відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 6 статті 250 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та розпочати його зі стадії відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 2, 12, 247, частиною 6 статті 250, статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1.Перейти від спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження. Розгляд справи почати зі стадії відкриття провадження у справі.

2. Підготовче засідання призначити на 03.07.23 о 11:00 год.

3.Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської

області за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128, зал судових засідань № 3, другий поверх.

4.Явка представників сторін у судове засідання не визнається судом обов`язковою. При цьому сторони мають виконати вимоги суду щодо подання процесуальних документів.

5.Сторонам надати суду усі наявні у них належні та допустимі докази в підтвердження обставин зазначених у позові, відзиві, поясненні. Пояснення суду надавати в письмовій формі. При направленні суду документів посилання на номер справи обов`язкове. Витребувані судом матеріали подати через канцелярію суду або направити поштою; надати суду письмово інформацію чи бажають сторони укласти мирову угоду, звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; надати інформацію суду письмово чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; надати письмово інформацію чи надали сторони усі наявні у них докази, на які вони посилаються у позові, відзиві, а також докази, витребувані судом та повідомити про причини їх неподання. Надати посиланняна висновок щодо застосування відповідної норми права у подібних правовідносинах, викладений в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду, за наявності такої інформації у сторін.

6.Запропонувати сторонам:

- враховуючи критичну ситуацію, що склалась у зв`язку з відсутністю достатнього фінансування на відправку поштової кореспонденції, з метою своєчасного повідомлення учасників справи про день та час судового засідання, для подання до суду учасниками справи необхідних для розгляду справи документів (заяви, клопотання, відзиви, відповідь на відзив, пояснення тощо), отримання процесуальних документів, сторони можуть зареєструватись в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду) розміщеній на офіційному веб порталі Судової влади України за адресою: mail.gov.ua. Для цього потрібно подати заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі Судової влади України. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua. Крім того, подавати всі необхідні для розгляду справи документи до господарського суду можна через особистий кабінет, відкритий у системі «Електронний суд»;

- у разі звернення до суду з клопотаннями, заявами, слід вказувати номер телефону, а також офіційну електронну адресу.

7.Згідно статті 135 Господарського процесуального кодексу України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

8Ухвала набирає законної сили в порядку статті 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

У зв`язку із введенням воєнного стану із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 року строком на 30 діб згідно із Законом України Про затвердження Указу Президента України Про введення воєнного стану в Україні від 24.02.2022, беручи до уваги те, що строк дії воєнного стану в Україні продовжено з 05 годин 30 хвилин 20 травня 2023 року строком на 90 діб, тобто до 18 серпня 2023, суд звертається до учасників судового процесу з проханням надсилати всі процесуальні документи на електронну адресу суду: inbox@lv.arbitr.gov.ua. В назві файлу зазначати номер справи, прізвище та ініціали судді.

Крім того, усю інформацію щодо стану розгляду справи можна отримати в такий спосіб: (032)255-03-64 канцелярія; (032)255-04-12 інформаційна довідка щодо руху справ; http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ - веб-сайт суду.

Повний текст ухвали

складено 26.06.2023

Суддя Сухович Ю.О.

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111900740
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 57 284,37 грн.

Судовий реєстр по справі —914/1374/23

Рішення від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 26.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 05.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні