Ухвала
від 29.06.2023 по справі 126/2749/21
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/2749/21

Провадження № 2/126/48/2023

"29" червня 2023 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Хмель Р. В.

зі секретарем Дончик О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за позовом адвоката Рижавського Сергія Сергійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Бершадського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) "Малятко", комісії по трудових спорах Бершадського закладу дошкільної Освіти (ясла-садок) "Малятко", відділу освіти та спорту Бершадської міської ради Гайсинського району Вінницької області, за участі третьої особи на стороні відповідачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Бершадське управління про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, рішення комісії та стягнення середнього заробітку за час відсторонення від роботи,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат, ОСОБА_2 , який діє в інтересах ОСОБА_1 , звернувся в суд з даним позовом, в якому просить ухвалити рішення суду, яким:

- скасувати наказ Бершадського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) "Малятко" від 17.11.2021 року за №95 про відсторонення від роботи ОСОБА_1 та рішення комісії по трудових спорах Бершадського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) "Малятко" від 03.12.2021 року б/н та відновити ОСОБА_3 доступ до роботи;

- стягнути з Бершадського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) "Малятко" на користь ОСОБА_1 , середній заробіток за час відсторонення від роботи, виходячи із розрахунку середньоденного заробітку, в розмірі 614 грн. 79 коп. з 17.11.2021 року до дня ухвалення рішення судом;

Від позивача, ОСОБА_1 надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд, дійшов наступного висновку.

Виходячи з положень п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач подав заяву про залишення заяви без розгляду.

Ст. 13 ЦПК України передбачає право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду, чи закінчити судовий розгляд справи.

Оскільки позивач користуючись своїм правом на ініціювання заяви про залишення без розгляду поданої ним позовної заяви, просить залишити її без розгляду, що не суперечить чинному законодавству, суд приходить до висновку, що заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст. 257 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву адвоката Рижавського Сергія Сергійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Бершадського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) "Малятко", комісії по трудових спорах Бершадського закладу дошкільної Освіти (ясла-садок) "Малятко", відділу освіти та спорту Бершадської міської ради Гайсинського району Вінницької області, за участі третьої особи на стороні відповідачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Бершадське управління про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, рішення комісії та стягнення середнього заробітку за час відсторонення від роботи - залишити без розгляду, роз`яснивши позивачу положення ч. 2 ст. 257 ЦПК України, згідно якої особа, заяву якої залишено без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р. В. Хмель

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111901364
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення від роботи, рішення комісії та стягнення середнього заробітку за час відсторонення від роботи

Судовий реєстр по справі —126/2749/21

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні