Ухвала
від 30.06.2023 по справі 760/10722/15-ц
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/10722/15-ц

6/760/424/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 червня 2023 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Усатової І.А.

при секретарі Омелько Г.Т.

розглянувши клопотання представника заявника Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗУБР КАПІТАЛ" про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в цивільній справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗУБР КАПІТАЛ" про заміну сторони стягувача у виконавчому листі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністтю "Фінансова компанія "Смарт Груп" до ПП "Максі Паритет", Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАЄКТОРІЯ", ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Заявник звернувся до суду із заявою про заміну сторони стягувача у виконавчому листі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністтю "Фінансова компанія "Смарт Груп" до ПП "Максі Паритет", Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАЄКТОРІЯ", ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

До суду надійшло клопотання представника заявника про проведення судового засідання в справі в режимі відеоконференції.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження в справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною 5 цієї статті визначено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗУБР КАПІТАЛ" про заміну сторони стягувача у виконавчому листі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністтю "Фінансова компанія "Смарт Груп" до ПП "Максі Паритет", Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАЄКТОРІЯ", ОСОБА_1 про стягнення заборгованості призначено на 14 годину 00 хвилин 03 липня 2023 року.

У тексті заяви міститься лише прохання про проведення судового засідання в справі в режимі відеоконференції без зазначення причин.

Вбачається, що віддаленість учасників судового розгляду від місцезнаходження суду чи перебування їх в іншому населеному пункті не є підставою для підтвердження необхідності саме такої участі в судовому засіданні та позбавляє можливості, зокрема, заявника з`явитись у судове засідання.

Крім того, на сьогоднішній день у суді відсутня технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, оскільки в приміщенні суду є лише один зал, обладнаний для її проведення. Проте, зазначений зал використовується для розгляду кримінальних справ та справ, що розглядають слідчі судді Солом`янського районного суду м. Києва.

За таких обставин, суд не вбачає за можливе участь у судовому засіданні заявника в режимі відеоконференції.

З огляду на наведене, в задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні клопотання представника заявника Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗУБР КАПІТАЛ" про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в цивільній справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗУБР КАПІТАЛ" про заміну сторони стягувача у виконавчому листі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністтю "Фінансова компанія "Смарт Груп" до ПП "Максі Паритет", Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАЄКТОРІЯ", ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.А. Усатова

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111907921
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —760/10722/15-ц

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Постанова від 30.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 29.06.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 26.02.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні