Ухвала
від 26.06.2023 по справі 440/9199/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 440/9199/22 Номер провадження 22-а/814/1/23Головуючий у 1-й інстанції Зоріна Д.О. Доповідач ап. інст. Чумак О. В.

У Х В А Л А

26 червня 2023 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Полтавського апеляційного суду в складі:

головуючого судді Чумак О.В.,

суддів Дряниці Ю.В., Триголова В.М.

розглянула матеріали апеляційної скарги державного виконавця Олександрівського ВДВС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 05.06.2023 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) про визнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця,

встановила:

22.06.2023 до Полтавського апеляційного суду надійшла вказана апеляційна скарга

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, колегія суддів встановила наступне.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судоустрій будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності.

Згідно ч.3ст.26вказаного Законуапеляційними судамиз розглядугосподарських справ,апеляційними судамиз розглядуадміністративних справє відповідноапеляційні господарськісуди таапеляційні адміністративнісуди,які утворюютьсяу відповіднихапеляційних округах.

Відповідно до ч.1 ст. 23 КАС України апеляційні адміністративні суди переглядають судові рішення місцевих адміністративних судів (місцевихзагальних судівяк адміністративнихсудів та окружних адміністративних судів), які знаходяться у межах їхньої територіальної юрисдикції, в апеляційному порядку як суди апеляційної інстанції.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, рішення Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 05.06.2023 року ухвалено за наслідками розгляду адміністративного позову ОСОБА_1 до Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) про визнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця, в порядку КАС України. У рішенні роз"яснено порядок і строк його оскарження зпосиланням на норми КАСУ та набрання законної сили.

Відповідно до частини першої статті 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Згідно частини першої статті 351 ЦПК України судом апеляційної інстанції у цивільних справах є апеляційний суд, у межах апеляційного округу якого (території, на яку поширюються повноваження відповідного апеляційного суду) знаходиться місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Проаналізувавши наведені положення закону, колегія суддів приходить до висновку, що Полтавський апеляційний суд не уповноважений переглядати законність і обґрунтованість судових рішень, які ухвалені у порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до пункту 1частини першої статті 358ЦПК України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкриттіапеляційного провадженняу справі,якщо апеляційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає апеляційному оскарженню.

Отже рішення Крюківського районногосуду м.Кременчука Полтавськоїобласті від05.06.2023року,яке ухваленоза наслідкамирозгляду адміністративногопозову, не підлягає апеляційному оскарженню в порядку цивільного судочинства, що виключає можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою державного виконавця Олександрівського ВДВС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Полтавським апеляційним судом.

За таких обставин у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою необхідно відмовити.

Керуючись статтею 358 ЦПК України, колегія суддів

у х в а л и л а:

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою державного виконавця Олександрівського ВДВС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 05.06.2023 року відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги протягом тридцяти днів безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя О.В.Чумак

Судді Ю.В.Дряниця

В.М.Триголов

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111928528
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця

Судовий реєстр по справі —440/9199/22

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Рішення від 05.06.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 20.12.2022

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні