Ухвала
від 17.10.2023 по справі 440/9199/22
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 жовтня 2023 р.Справа № 440/9199/22

Суддя Другого апеляційного адміністративного суду Катунов В.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука від 05.06.2023 по справі № 440/9199/22

за позовом ОСОБА_1

до Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)

про визнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Крюківського районного суду м. Кременчука від 05.06.2023 задоволено позов ОСОБА_1 до Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця.

На зазначене рішення суду Олександрівським відділом державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) подано апеляційну скаргу.

Вказана апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, виходячи з такого.

Згідно ч. 1 ст. 293 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Форма та зміст апеляційної скарги визначені статтею 296 КАС України.

Відповідно до положень вказаної статті Кодексу, апеляційна скарга подається у письмовій формі.

В апеляційній скарзі зазначаються:

1) найменування суду апеляційної інстанції, до якого подається скарга;

2) найменування суду першої інстанції, який ухвалив рішення, номер справи та дата ухвалення рішення;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає апеляційну скаргу, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та електронної пошти, офіційна електронна адреса, за наявності;

4) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб);

5) вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, до суду апеляційної інстанції;

6) обґрунтування вимог особи, яка подала апеляційну скаргу, із зазначенням того, у чому полягає неправильність чи неповнота дослідження доказів і встановлення обставин у справі та (або) застосування норм права;

7) у разі необхідності - клопотання особи, яка подає апеляційну скаргу, про витребування нових доказів, про виклик свідків тощо;

8) дата отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується;

9) перелік матеріалів, що додаються.

До апеляційної скарги додаються:

1) документ про сплату судового збору;

2) копії апеляційної скарги відповідно до кількості учасників справи;

3) копії доданих до апеляційної скарги письмових матеріалів, що відсутні в учасників справи, відповідно до кількості учасників справи;

4) докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції, за наявності.

Зі змісту апеляційної скарги вбачається, що остання подана до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Однак, відповідно до Указу Президента України №455/2017 від 29.12.2017 "Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах" утворено Другий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі, що включає Полтавську, Сумську та Харківську області, з місцезнаходженням у місті Харкові.

Відповідно до вимог частини 6 статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Харківський апеляційний адміністративний суд припинив здійснення правосуддя, у зв`язку з початком роботи Другого апеляційного адміністративного суду 28 грудня 2018 року.

З огляду на викладене, скаржнику необхідно уточнити найменування суду апеляційної інстанції, до якого подається скарга.

Вказаний недолік необхідно усунути шляхом подання до суду уточненої апеляційної скарги.

Окрім цього, скаржником було порушено вимоги п.1 ч.5 ст. 296 КАС України.

Відповідно до п.1 ч. 5 ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору.

В порушення вимог наведеної статті, заявником не додано документ про сплату судового збору.

Питання щодо справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" станом на 01.01.2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено у розмірі 2481 гривні.

Відповідно до пп.1 п.3 ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано фізичною особою ставка судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Приписами пп.2 п.3 ч. ст.4 Закону України "Про судовий збір" визначено, що за подання апеляційної скарги на рішення суду судовий збір сплачується у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

З матеріалів справи встановлено, що позивачем при зверненні до суду першої інстанції судовий збір сплачено в сумі 992,40 грн .

Враховуючи наведене, сума судового збору за подання апеляційної скарги становить 1488 грн 60 коп.

З огляду на викладене, заявнику апеляційної скарги необхідно надати оригінал квитанції про сплату судового збору в розмірі 1488 грн 60 коп.

Зазначені недоліки апеляційної скарги мають бути усунені шляхом сплати судового збору в розмірі 1488 грн 60 коп на реквізити: Отримувач ГУК в Основ`янському районі м. Харкова, код отримувача (ЄДРПОУ) 37874947, банк: Казначейство України (ЕАП), код банку (МФО) 899998, номер рахунку UA408999980313131206081020661, код класифікації доходів бюджету 22030101, найменування коду класифікації доходів бюджету - Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050), наявність відомчої ознаки - "81" Апеляційні адміністративні суди .

У відповідності до ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу, згідно з якими апеляційна скарга залишається без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 169, 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука від 05.06.2023 по справі № 440/9199/22 за позовом ОСОБА_1 до Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця - залишити без руху.

Надати Олександрівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений судом строк, апеляційна скарга буде повернута протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Катунов

Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114233646
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування постанови державного виконавця

Судовий реєстр по справі —440/9199/22

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Рішення від 05.06.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 20.12.2022

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні