Ухвала
від 24.05.2023 по справі 203/5538/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/5538/21

Провадження № 2-о/0203/5/2023

УХВАЛА

24 травня 2023 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська в залі суду в м. Дніпрі у складі:

головуючого судді - Ханієвої Ф.М.,

присяжних - Зуйкова І.В., Машкова К.В.,

за участю секретаря судового засідання - Пльохіної В.В.,

за участі:

заявника - ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи-1 - Захаренко А.В.,

представника заінтересованої особи-2 - Дейчман Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження клопотання представника заінтересованої особи-2 про зміну експертної установи для проведення судової експертизи в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника,

ВСТАНОВИВ:

16.12.2021 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська звернулася ОСОБА_1 (далі - заявник), заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , з заявою про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення опікуна, в якій заявник просить суд:

- визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обмежено дієздатним та призначити ОСОБА_1 його опікуном.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.12.2021 року, цивільну справу № 203/5538/21, провадження № 2-о/0203/101/2021, було розподілено головуючому судді Ханієвій Ф.М. та основним присяжним: Сологубу Владиславу Леонідовичу та Зуйкову Ігорю Володимировичу .

Ухвалою суду від 21.12.2021 року заява ОСОБА_1 була залишена без руху з наданням заявнику п`ятиденного строку для усунення недоліків заяви.

27.01.2022 року у встановлений судом строк заявник усунула недоліки заяви та надала суду клопотання разом з додатковими документами і виправлену редакцію заяви для суду та заінтересованих осіб.

Ухвалою суду від 02.02.2022 року було відкрито провадження в цивільній справі в порядку окремого провадження та призначено справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні.

Ухвалою суду від 26.08.2022 року було передано цивільну справу до канцелярії Кіровського районного суду м. Дніпропетровська для здійснення заміни присяжного - Сологуба Владислава Леонідовича на іншого присяжного із списку присяжних Кіровського районного суду м. Дніпропетровська.

Відповідно до протоколів попереднього відбору присяжних та автоматичного визначення присяжних від 31.08.2022 року, визначені присяжні Зуйков І.В. та Машков К.В .

Ухвалою суду від 27.09.2022 року було задоволено клопотання заінтересованої особи-2 про витребування доказів та витребувано у Психоневрологічного диспансеру КЗ «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: вул. Івана Акінфієва (кол. назва - Фучика), 12а, м. Дніпро, 49027) довідку про те, чи перебуває на обліку або чи перебував раніше на обліку у лікаря-психіатра закладу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 27.09.2022 року було задоволено клопотання заявника про витребування висновку про можливість бути піклувальником та зобов`язано орган опіки та піклування - Центральну адміністрацію Дніпровської міської ради надати Кіровському районному суду міста Дніпропетровська письмовий висновок щодо можливості ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , бути призначеною піклувальником ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 27.09.2022 року було задоволено клопотання заявника про призначення судово-психіатричної експертизи в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника та призначено в цивільній справі №203/5538/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника - судово-психіатричну експертизу; проведення судово-психіатричної експертизи доручено експертам Комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: 49115, м. Дніпро, вул. Бехтерєва, буд. 1; код ЄДРПОУ 01985400); на вирішення експертів поставлено наступні питання: Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на будь-яке психічне захворювання, психічний розлад здоров`я, який істотно впливає на його здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними? Якщо так, то яким саме? Чи здатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за своїм психічним станом усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними? Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стороннього догляду, піклування, нагляду?; витрати по оплаті судово-психіатричної експертизи віднесено на рахунок держави; провадження в цивільній справі № 203/5538/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника зупинено до отримання висновку експерта за результатами проведення судово-психіатричної експертизи.

31.03.2023 року на адресу суду з експертної установи - Комунальне підприємство «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» (скорочена назва - КП «ДБКЛПД» ДОР») повернулись відокремлені матеріали цивільної справи №203/5538/21 та ухвала суду від 27.09.2022 року без виконання, у зв`язку з тим, що КП «ДБКЛПД» ДОР» не є установою, яка проводить судово-експертну діяльність, а відтак не має права на проведення стаціонарної або амбулаторної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

04.04.2023 року представник заінтересованої особи-2 - адвокат Дейчман Т.М. звернулась до суду із письмовим клопотанням про доручення проведення судово-психіатричної експертизи експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» (код ЄДРПОУ ВП 44470425, адреса місцезнаходження: 49006, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 84), також представник заінтересованої особи-2 просила суд на вирішення експертів поставити питання, відповідно до ухвали суду від 27.09.2022 року.

Ухвалою суду від 06.04.2023 року було поновлено провадження в цивільній справі та призначено заяву до розгляду у відкритому судовому засіданні на 11:00 годину 24.05.2023 року.

У судове засідання, призначене на 11:00 годину 24.05.2023 року, з`явились всі учасники справи.

Суд, з урахуванням повідомлення КП «ДБКЛПД» ДОР» та клопотання представника заінтересованої особи-2, поставив на обговорення питання про необхідність доручення експертної установи для проведення призначеної ухвалою суду від 27.09.2022 року судово-психіатричної експертизи експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Надії Алексеєнко, будинок 84; телефон: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ; e-mail: ndips@ukr.net, ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

Представник заінтересованої особи-2 у судовому засіданні підтримала вимоги клопотання та просила суд їх задовольнити.

Інші учасники справи не заперечували проти зміни експертної установи та доручення проведення призначеної ухвалою суду від 27.09.2022 року судово-психіатричної експертизи експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Суд, заслухавши пояснення та думки учасників справи, вивчивши матеріали справи, проаналізувавши норми ЦПК України, доходить таких висновків.

Відповідно до п. 1 ч. 1, частин 2-7 ст. 103 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, суд призначає експертизу.

У разі необхідності суд може призначити декілька експертиз, додаткову чи повторну експертизу.

При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

Питання, які ставляться експерту, і його висновок щодо них не можуть виходити за межі спеціальних знань експерта.

Призначений судом експерт невідкладно повинен повідомити суд про неможливість проведення ним експертизи через відсутність у нього необхідних знань або без залучення інших експертів.

Відповідно до положень ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим у разі заявлення клопотання про призначення експертизи обома сторонами. Призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити:

1) характер і ступінь ушкодження здоров`я;

2) психічний стан особи;

3) вік особи, якщо про це немає відповідних документів і неможливо їх одержати.

Відповідно до частин 1, 2, 3 ст. 294 ЦПК України, під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до положень ст. 55 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України), опіка та піклування встановлюються з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров`я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов`язки.

Відповідно до положень ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

У виняткових випадках, коли особа, щодо якої відкрито провадження у справі про обмеження її у цивільній дієздатності чи визнання її недієздатною, явно ухиляється від проходження експертизи, суд у судовому засіданні за участю лікаря-психіатра може постановити ухвалу про примусове направлення фізичної особи на судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про судову експертизу» від 25.02.1994 року № 4038-ХІІ, судова експертиза - це дослідження на основі спеціальних знань у галузі науки, техніки, мистецтва, ремесла тощо об`єктів, явищ і процесів з метою надання висновку з питань, що є або будуть предметом судового розгляду.

Згідно з частинами 1, 3 ст. 7 Закону України «Про судову експертизу», судово-експертну діяльність здійснюють державні спеціалізовані установи, їх територіальні філії, експертні установи комунальної форми власності, а також судові експерти, які не є працівниками зазначених установ, та інші фахівці (експерти) з відповідних галузей знань у порядку та на умовах, визначених цим Законом.

Виключно державними спеціалізованими установами здійснюється судово-експертна діяльність, пов`язана з проведенням криміналістичних, судово-медичних і судово-психіатричних експертиз.

Відповідно до ч. 1 ст. 7-1 Закону України «Про судову експертизу», підставою проведення судової експертизи є, зокрема, відповідне судове рішення.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 133 ЦПК України, до витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи.

Відповідно ч. 2 ст. 299 ЦПК України, судові витрати, пов`язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться на рахунок держави.

Відповідно до ч. 1, ч. 3, ч. 5 ст. 15 Закону України «Про судову експертизу», проведення науково-дослідними установами судових експертиз наукових розробок з питань організації та проведення судових експертиз фінансується за рахунок Державного бюджету України.

Проведення судових експертиз, обстежень і досліджень судово-медичними та судово- психіатричними установами здійснюється за рахунок коштів, які безпосередньо і цільовим призначенням виділяються цим експертним установам з державного чи місцевого бюджету, за винятком випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті.

Витрати на проведення судових експертиз науково-дослідними установами Міністерства юстиції України та судово-медичними і судово- психіатричними установами Міністерства охорони здоров`я України у цивільних і господарських справах відшкодовуються в порядку, передбаченому чинним законодавством.

Відповідно до статей 20, 21 Закону України «Про психіатричну допомогу» від 22.02.2000 року № 1489-ІІІ, експертиза психічного стану особи (медико-соціальна експертиза втрати працездатності, військово-лікарська та інші) проводиться на підставах та в порядку, передбачених законами та прийнятими відповідно до них іншими нормативно-правовими актами.

Судово-психіатрична експертиза в адміністративних, цивільних справах, у кримінальному провадженні призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Згідно з України «Про психіатричну допомогу», судово-психіатрична експертиза з цивільних справ призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Відповідно до положень пунктів 1, 3, 6, 10, 17, 18, 19, 20 Порядку проведення судово-психіатричної експертизи, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров`я України 08.05.2018 року № 865, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.06.2018 року за № 719/32171, цей Порядок визначає організаційні засади проведення судово-психіатричної експертизи (далі - СПЕ).

СПЕ проводять державні спеціалізовані судово-психіатричні установи Міністерства охорони здоров`я України (далі - експертні установи).

За формою проведення СПЕ може бути, в тому числі, амбулаторною.

Предметом СПЕ є психічний стан особи у певні юридично значимі проміжки часу. Психічний стан особи у певні юридично значимі проміжки часу визначається з метою надання відповіді на запитання, поставлені особою або органом, яка (який) залучила(в) експерта, або слідчим суддею чи судом, що доручив проведення експертизи.

Під час проведення амбулаторної та стаціонарної СПЕ особа встановлюється за документами, що посвідчують її особу. З метою з`ясування наявності чи відсутності в особи психічного розладу експерти проводять психіатричний огляд, оцінюють об`єктивний анамнез, включаючи дані про спадковість психічних розладів, особливості психічного розвитку, сімейний і соціальний статус, особливості реагування на різні життєві ситуації, психічні травми, особливості психічного стану та поведінки під час проведення СПЕ та в період дій, з приводу яких ведеться провадження у цій справі. Експерти оцінюють особливості зовнішнього вигляду, міміки, руху і мови особи, щодо якої проводиться СПЕ, а також її манеру триматися під час обстеження. У разі виявлення короткочасних порушень свідомості описують їх тривалість, зовнішні прояви (збліднення шкірних покривів, наявність додаткових рухів тощо) для уточнення характеру патологічного стану.

Проводячи СПЕ, експерти здійснюють соматичне обстеження особи. Окремо звертають увагу на виявлення слідів пошкоджень, у тому числі самоушкоджень, розташування і особливостей татуювань, оглядають волосисту частину голови для виявлення рубців і шрамів після перенесених травм, виявляють сліди ін`єкцій, оглядають слизову рота і язик (рубці, наявність слідів прикусів).

Під час проведення СПЕ з метою виконання певного експертного завдання експерти керуються актами законодавства України, галузевими стандартами у сфері психіатрії, затвердженими центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров`я.

Проводячи амбулаторну та стаціонарну СПЕ, експерт за потреби залучає психолога. Дослідження має включати в себе обов`язкові елементи:

- дослідження особливостей перебігу когнітивних процесів (увага, пам`ять, мислення) - не менше двох методик, спрямованих на дослідження одного процесу;

- дослідження індивідуально-психологічних особливостей - не менше двох методик.

Обсяг дослідження та вибір методик у кожному конкретному випадку визначає експерт (психолог).

У разі якщо в ході СПЕ експерт виявив психічні розлади, які могли б виникнути внаслідок застосування до особи катування та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, експерт зобов`язаний поінформувати про це підслідного, обвинуваченого або засудженого (його законного представника) та, за умови отримання його усвідомленої згоди за формою, наведеною у додатку до цього Порядку, зобов`язаний передати відповідну інформацію органу (особі), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), незалежно від того, чи було поставлено це питання.

Строк проведення амбулаторної СПЕ становить до 30 робочих днів з дати отримання всіх необхідних матеріалів. Залежно від ступеня складності експертизи і обсягу її об`єктів, поданих на дослідження, цей строк може бути продовжено з інформуванням органу (особи), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта) та за клопотанням якого (якої) експерт був залучений.

Аналіз викладених вище норм ЦПК України, обставин справи, предмета заяви, відомостей щодо зміни найменування експертної установи, дає суду підстави для висновку про те, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, тому слід змінити найменування експертної установи, якій ухвалою суду від 27.09.2022 року, справа №203/5538/21, було доручено проведення судово-психіатричної експертизи, та замість експертної установи - Комунальне підприємство «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» суд вважає за необхідне доручити проведення експертизи експертам експертної установи - Дніпровська філія судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

З урахуванням викладеного вище, суд доходить висновку про те, що клопотання представника заінтересованої особи-2 про зміну експертної установи для проведення судової експертизи в цивільній справі підлягає задоволенню у повному обсязі, та проведення призначеної ухвалою Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 27.09.2022 року, справа №203/5538/21, судово-психіатричної експертизи слід доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Надії Алексеєнко, будинок 84; телефон: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ; e-mail: ndips@ukr.net, dfsznpd@gmail.com); на вирішення експертів поставити питання, відповідно до ухвали Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 27.09.2022 року, справа №203/5538/21; витрати по оплаті судово-психіатричної експертизи віднести на рахунок держави; провадження в цивільній справі № 203/5538/21 - зупинити до отримання висновку експерта за результатами проведення судово-психіатричної експертизи

Керуючись статтями 7, 13, 76, 103-108, 252, 259-261, 293, 294, 295-300, 353, 354 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заінтересованої особи-2 про зміну експертної установи для проведення судової експертизи в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника - задовольнити повністю.

Проведення призначеної ухвалою Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 27.09.2022 року, справа №203/5538/21, судово-психіатричної експертизи доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Надії Алексеєнко, будинок 84; телефон: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ; e-mail: ndips@ukr.net, ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

На вирішення експертів поставити наступні питання, відповідно до ухвали Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 27.09.2022 року, справа №203/5538/21:

1)Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на будь-яке психічне захворювання, психічний розлад здоров`я, який істотно впливає на його здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними? Якщо так, то яким саме?

2)Чи здатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за своїм психічним станом усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

3)Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стороннього догляду, піклування, нагляду?

Витрати по оплаті судово-психіатричної експертизи віднести на рахунок держави.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України.

Надати для проведення судово-психіатричної експертизи матеріали цивільної справи № 203/5538/21.

Провадження в цивільній справі № 203/5538/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника - зупинити до отримання висновку експерта за результатами проведення судово-психіатричної експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складений 31.05.2023 року.

Головуючий суддя Ф.М. Ханієва

Присяжні І.В. Зуйков

К.В. Машков

Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111930978
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —203/5538/21

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні