Ухвала
від 03.07.2023 по справі 591/4907/23
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/4907/23

Провадження № 2/591/805/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

3 липня 2023 року суддя Зарічного районного суду м. Суми Шелєхова Г.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 дотовариства зобмеженою відповідальністю«ІЗІ КРЕДИТ»,третя особа Приватнийнотаріус Бучанськогорайонного нотаріальногоокругу Київськоїобласті ГрисюкОлена Василівна,приватний виконавецьвиконавчого округум.Сумської областіЗакорко ВадимВікторович провизнання виконавчогонапису таким,що непідлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

20 червня 2023 року до Зарічного районного суду м. Суми надійшов позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до ч.2 ст.27ЦПК України позови до юридичної особи пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Місцезнаходження відповідача м. Київ, вул. Ангдріївська, буд. 4.

Відповідно до ст. 28 ЦПК України, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

В розумінніст.24Закону України«Про виконавчепровадження» місцемвиконання виконавчогодокументу єне місцезнаходженняприватного/державного виконавця,а місцепроживання (перебування)боржника абомісцезнаходження йогомайна.

Таким чином виконання виконавчого напису здійснюється саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, справа підлягає направленню за підсудність до Ковпаківського районного суду м. Суми.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

П.1 ч.1, ч.3 ст.31ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.32ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на викладене суд приходить до висновку про необхідність направлення справи за підсудністю до Ковпаківського районного суду м. Суми.

Керуючись ст. ст. 31, 187, 258-261 ЦПК України, -

УХВАЛИВ :

Передати цивільну справу № 591/4907/23 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗІ КРЕДИТ», третя особа Приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна, приватний виконавець виконавчого округу м. Сумської області Закорко Вадим Вікторович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню до Ковпаківського районного суду м. Суми для розгляду за підсудністю.

Після спливу строку на апеляційне оскарження копію ухвали разом з матеріалами справи направити до Ковпаківського районного суду м. Суми.

Направити копію ухвали особам які беруть участь у розгляді справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за номером справи на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою http://zr.su.court.gov.ua/fair/.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Г.В.Шелєхова

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111933365
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —591/4907/23

Рішення від 29.08.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Онайко Р. А.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Онайко Р. А.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні