Ухвала
від 03.07.2023 по справі 936/322/23
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 936/322/23

Провадження № 1-кс/936/87/2023

03.07.2023 року смт. Воловець

Слідчий суддя Воловецького районного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчоговідділення відділенняполіції №2 Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліціїв Закарпатськійобласті старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 погоджене прокурором Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023071090000010 від 18.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.246 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий слідчоговідділення відділенняполіції №2Мукачівського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Закарпатськійобласті старший лейтенантполіції ОСОБА_3 звернувся до суду з вищезазначеним клопотанням, погодженим з прокурором.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого відділення відділення поліції №2 Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023071090000010 від 18.01.2023, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Відомості про кримінальне правопорушення (злочину), передбаченого частиною 5 статті 214 КПК України, відповідно до вимог частин 1, 4 статті 214 КПК України слідчим відділенням відділення поліції №2 Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023071090000010 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 17 січня 2023 року в черговій частині відділення поліції №2 Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області зареєстровано рапорт дільничного офіцера поліції ОСОБА_5 , про те, що нею в ході розгляду матеріалів ЄО 2431 від 29.12.2022 року встановлено, що 29 грудня 2022 року працівники ТзОВ УК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення земляних робіт у кварталі 1 таксаційні виділи 1,4 Пашківецького лісництва Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в с. Розтока Мукачівського району пошкодили сироростучі дерева різних порід, внаслідок чого спричинили Державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду.

Згідно листа обрахунку розміру шкоди заподіяної лісу згідно додатку 1 до постанови КМУ від 10 травня 2022 р №575, який надійшов з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у кварталі 1 таксаційного виділу 1 Пашківецького лісництва Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » сума шкоди складає 516 307,00 гривень.

Згідно листа обрахунку розміру шкоди заподіяної лісу згідно додатку 1 до постанови КМУ від 10 травня 2022 р №575, який надійшов з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у кварталі 1 таксаційного виділу 4 Пашківецького лісництва Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » сума шкоди складає 239 547,00 гривень.

Загальна сума завданої шкоди складає 755 854,00 гривень.

Відповідно до листа №01-17/107 від 22.02.2023 квартал 1 таксаційні виділи 1,4 Пашківецького лісництва Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є заказником місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Відповідно до рішення ІНФОРМАЦІЯ_5 №570 від 15.11.2022 року ТзОВ УК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надано дозвіл на встановлення тимчасової споруди метеорологічної щогли з метою проведення досліджень швидкості вітру, строком на 18 місяців на земельній ділянці в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області.

Крім цього, 12.05.2023 за участі працівників ІНФОРМАЦІЯ_6 та ІНФОРМАЦІЯ_7 проведено огляд місця події, а саме кварталу 1 таксаційні виділи 1,4 Пашківецького лісництва Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та земель ІНФОРМАЦІЯ_8 , де здійснювалося встановлення ТзОВ УК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » метеорологічна щогла для заміру сили вітру на полонині «Привододільний», з метою встановлення розміру завданої шкоди під час проведення робіт ТзОВ УК « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Згідно розрахунку заподіяної шкоди, внаслідок пошкодження дерев до ступеня припинення росту на території природно-заповідного фонду в кварталі 1 виділі 1,4 Пашківецького лісництва філії «свалявське ІНФОРМАЦІЯ_9 » становить 2000913, 04 гривень.

Згідно прогнозованого розрахунку заподіяної шкоди, внаслідок пошкодження дерев до ступеня припинення росту на території Вододільного хребта становить 18975,10 гривень.

Згідно прогнозованого розрахунку заподіяної шкоди, внаслідок пошкодження дерев до ступеня припинення росту та незаконної рубки на території земель ІНФОРМАЦІЯ_10 становить 169027,37 гривень.

Крім цього в порядку ст. ст. 40, 93 КПК України до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) було скеровано запити про надання належним чином завірених документів (технічної документації, паспорту прив`язки тимчасової споруди, відповідні погодження з відповідними службами для здійснення таких робіт, статутні документи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи які стосуються розміщення (будівництва) метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області. Але на даний час досудовим розслідуванням не отримано від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), жодних підтверджуючих документів для законного розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області.

Крім цього на неодноразові виклики уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) для участі у проведені процесуальних дій допиті. Представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) на вказані слідчі дії не зявились.

Дана документація, що стосується розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, зокрема технічної документації, паспорту прив`язки тимчасової споруди, відповідні погодження з відповідними службами для здійснення таких робіт, статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи які стосуються розміщення (будівництва) метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, перебуває у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якої АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене та те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), є в наявності вся документація в оригіналі, що стосується розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області і дані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, є доказами та сприятимуть встановленню істини у даному провадженні, а тому є у органудосудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей і документів, а саме - до оригіналів всієї документації, які стосується розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, зокрема технічної документації, паспорту прив`язки тимчасової споруди, відповідні погодження з відповідними службами для здійснення таких робіт, статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи які стосуються розміщення (будівництва) метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, які знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якої АДРЕСА_1 , із можливістю їх вилучення та приєднання до матеріалів кримінального провадження.

Враховуючи, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд вказаного клопотання доцільно проводити без виклику особи, у володіння якої вона знаходиться на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, надали заяви про розгляд клопотання без їхньої участі, клопотання підтримують. Їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання, тому на підставі ч. 4 ст.107 КПК України, фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст. 93 КПК України - сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання речей, документів, проведення інших процесуальних дій.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) Закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно з ч.1 ст. 159 КПК України - тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності з ч. 2 ст. 159 КПК України - тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України - слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України - слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування по даному кримінальному провадженні необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, а саме доступ до оригіналів всієї документації, яка стосується розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, зокрема технічної документації, паспорту прив`язки тимчасової споруди, відповідні погодження з відповідними службами для здійснення таких робіт, статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи які стосуються розміщення (будівництва) метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, та які перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якої АДРЕСА_1 ,, так як вони можуть бути використані, як докази по даному кримінальному провадженні в суді і без них буде неможливо довести наявність вчиненого кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.246 КК України, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання про тимчасовий доступ до документів підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 159-164, 309, 372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого слідчого відділення відділення поліції №2Мукачівського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Закарпатськійобласті старшого лейтенантаполіції ОСОБА_3 погоджене прокурором Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023071090000010 від 18.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.246 КК України - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів всієї документації, яка стосується розміщення метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, зокрема технічної документації, паспорту прив`язки тимчасової споруди, відповідні погодження з відповідними службами для здійснення таких робіт, статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи які стосуються розміщення (будівництва) метеорологічної щогли на землях в межах території Жденіївської територіальної громади (поблизу села Розтока) Мукачівського району Закарпатської області, та які перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса якої АДРЕСА_1 , із можливістю вилучення (здійснення виїмки) вищевказаних документів та приєднання їх до матеріалів кримінального провадження №12023071090000010.

Строк дії ухвали один місяць з дня винесення - до 03.08.2023 року.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВоловецький районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу111933823
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —936/322/23

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Пелих О. О.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Пелих О. О.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Пелих О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні