Ухвала
від 03.07.2023 по справі 337/3086/23
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

03.07.2023

ЄУН №337/3086/23

Провадження № 2-о/337/161/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2023 року місто Запоріжжя

Суддя Хортицького районного суду міста Запоріжжя Бредун Д.С., розглянувши в відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Хортицький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжя Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), комунальне некомерційне підприємство «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» про встановлення факту смерті,

ВСТАНОВИВ:

13 червня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить встановити факт смерті своєї матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у селищі Мар`ївка, Запорізького району, Запорізької області.

Ухвалою судді від 13червня 2023року відкрито провадження усправі, яку призначено до розгляду в судовому засіданні з викликом сторін.

03 липня 2023 року заявник та представники заінтересованої особи Хортицького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м.Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), комунального некомерційного підприємства «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» в судове засідання не з`явились.

Під часпідготовки справидо розглядусуду сталовідомо,що заінтересованаособа Хортицькийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу містіЗапоріжжі Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса)перебуває встані припинення,а всіфункції виконуєДніпровський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану умісті ЗапоріжжіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса).

Враховуючи, що внесення запису до актового запису про смерть здійснюють уповноважені органи реєстрації актів цивільного стану, до участі у справі як заінтересованої особи необхідно залучити Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ч. 3ст. 53 ЦПК України,якщо судпри вирішенніпитання провідкриття провадженняу справіабо припідготовці справидо розглядувстановить,що рішеннясуду можевплинути направа таобов`язкиосіб,що неє стороноюу справі,суд залучаєтаких осібдо участіу справіяк третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч.4ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Права заінтересованих осіб знаходяться у юридичному зв`язку із суб`єктивними правами заявників і зумовлюються встановленням юридичного факту. Інтереси заінтересованих осіб можуть суперечити інтересам заявника. Отже, притягнення (вступ) цих заінтересованих осіб має важливе практичне значення, оскільки вони мають можливість у процесі розгляду справи про встановлення юридичного факту заявити про порушення чи оспорювання їхніх суб`єктивних прав.

Заінтересовані особи беруть участь у справах окремого провадження з метою захисту своїх інтересів або інтересів держави. Але на відміну від заявника ці особи самі не звертаються до суду із заявою, а вступають у вже розпочатий процес з власної ініціативи або притягуються до участі у справі судом.

Відповідно до п.6Постанови Пленуму Верховного Суду України N 5 від 31.03.95 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення»заявники й залучені до участі у справі заінтересовані особи вправі відповідно подавати докази на підтвердження обґрунтованості чи необгрунтованості заяви про встановлення факту, що розглядається судом, брати участь у дослідженні обставин справи, оскаржувати рішення і ухвали, вчиняти інші процесуальні дії.

Оскільки порядок залучення заінтересованої особи уЦПК Українине врегульований,а відповіднодо ч.3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Суд при залученні заінтересованої особи керується положеннямист.51 ЦПК України, якою визначено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

За таких умов суд, приходить до висновку про наявність підстав про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи - Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.53, 54,315-318ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Хортицький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжя Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), комунальне некомерційне підприємство «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» про встановлення факту смерті, відкласти на 10:00 годину 14 липня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: Д.С. Бредун

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111953407
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —337/3086/23

Рішення від 08.09.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні