Ухвала
від 03.07.2023 по справі 738/1024/23
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/1024/23

№ провадження 2/738/212/2023

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

03 липня 2023 року місто Мена Чернігівської області

Менський районний суд Чеpнiгiвської областi в складі судді Волошиної Н.В., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Менської міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача приватний нотаріус Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановська Оксана Михайлівна, про тлумачення заповіту,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася досуду ізпозовною заявоюдоМенської міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача приватний нотаріус Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановська О.М., про тлумачення заповіту.

Позовна заява по формі і за змістом відповідає вимогамстатті 175 ЦПК України; до позовної заяви додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, третіх осіб, додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі (стаття 177ЦПК України); справа відноситься до юрисдикції загальних судів та підсудна Менському районному суду Чернігівської області (статті 19, 27, 30 ЦПК України); підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви (стаття 185ЦПК України) чи відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186ЦПК України) відсутні.

Суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, у звязку із чим необхідно призначити підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

Одночасно із заявленими позовними вимогами позивачем в позовній заяві заявлено клопотання про витребування у приватного нотаріуса Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановської Оксани Михайлівни належним чином завіреної копії спадкової справи №22/2023, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у ч. 2 ст. 83 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь яка особа у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи те, що дослідження спадкових справ під час розгляду справ даної категорії є обов`язковими, позивач позбавлена можливості надати копію спадкової справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача про витребування доказів.

Керуючись статтями 83,84,187,189,190,196,353ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 доМенської міськоїради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача приватний нотаріус Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановська Оксана Михайлівна, про тлумачення заповіту прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання на 20 липня 2023 року о 08 годині 30 хвилин в залі судових засідань Менського районного суду Чернігівської області (вулиця Сіверський шлях, 146 у місті Мена Чернігівської області).

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників справи.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; надіслати позивачу, іншим відповідачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Витребувати у приватного нотаріуса Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановської Оксани Михайлівни належним чином завірену копію спадкової справи №22/2023, заведену до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Витребуванідокази направитина адресуМенського районногосуду Чернігівськоїобласті (вулицяСіверський шлях,146м.Мена Чернігівськаобласть,15600,email:inbox@mn.cn.court.gov.ua) устрок до 18 липня 2023 року.

Попередити виконавця даної ухвали про те, що відповідно до вимог ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені статтями 146, 148 ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Позивача про дату, час та місце розгляду справи повідомити в електронній формі за допомогою sms-повідомлення.

Копії ухвали, позовної заяви з копіями доданих до неї документів, судову повістку направити відповідачу, третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://mn.cn.court.gov.ua/sud2512/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Позивач:

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач:

Менська міська рада Чернігівської області, місцезнаходження: вул. Героїв АТО, 6 м. Мена Чернігівська область.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:

ОСОБА_3 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 .

Суддя Н.В.Волошина

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111954342
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —738/1024/23

Рішення від 06.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Рішення від 06.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні