Ухвала
від 20.07.2023 по справі 738/1024/23
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/1024/23

№ провадження 2/738/212/2023

У Х В А Л А

20 липня 2023 року місто Мена

Менський районний суд Чеpнiгiвської областi в складi:

судді Волошиної Н.В.,

з участю секpетаpя судового засідання Іванько А.С.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Менської міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача приватний нотаріус Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановська Оксана Михайлівна, про тлумачення заповіту,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Менського районного суду Чернігівської області від 03 липня 2023 року цивільну справу за вказаною позовною заявою призначено до підготовчого засідання на 20 липня 2023 року, витребувано у приватного нотаріуса Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановської О.М. копію спадкової справи, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 ..

Учасники справи, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце підготовчого засідання, у підготовче засідання не з`явились.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України уразі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

До початку підготовчого засідання від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі ОСОБА_3 , як співвідповідача.

Як вбачається з матеріалів спадкової справи №22/2023, заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , окрім позивача, спадкоємця за заповітом, спадкоємцем за законом є ОСОБА_3 , якому були видані свідоцтва про право на спадщину за законом.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засіданні в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Відповідно доположень ч.1,ч.4ст.51ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ч.1 ст.64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до ч.2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Виходячи зположень статті51ЦПК Українита зметою повного,всебічного з`ясуванняобставин справи,недопущення порушенняправ спадкоємців,суд приходитьдо висновкупро задоволенняклопотання представникапозивача тазалучення доучасті усправі вякості співвідповідача ОСОБА_3 , в зв`язку з чим підготовче засідання відкласти.

Відповідно до ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи викладене, а також те, що строк проведення підготовчого засідання спливає, суд приходить до висновку про продовження строку підготовчого провадження у справі на тридцять днів, що передбачено положеннями ч.3 ст. 189 ЦПК України.

Керуючись статтями 51, 81, 178-180, 198, 247, 258, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про залучення до участі у справі співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Менської міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача приватний нотаріус Корюківського районного нотаріального округу Чернігівської області Богдановська Оксана Михайлівна, про тлумачення заповіту в якості співвідповідача ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає по АДРЕСА_1 .

Копію ухвали, судову повістку, копію позовної заяви направити співвідповідачу.

Визначити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на тридцять днів.

Відкласти проведення підготовчого засідання у справідо 10-00 години 05 вересня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Волошина

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112331121
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —738/1024/23

Рішення від 06.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Рішення від 06.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні