Ухвала
від 04.07.2023 по справі 638/3607/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/3607/23

Провадження № 2/638/2940/23

УХВАЛА

Іменем України

04 липня 2023 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Смирнова В.А.

за участю секретаря судового засідання Каркан А.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання спадкового договору недійсним, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Державний нотаріус Кривенець Алла Анатоліївна Сьомої Харківської міської державної нотаріальної контори, ОСОБА_3 -

в с т а н о в и в:

В провадженні Дзержинського районного суду м.Харкова перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання спадкового договору недійсним, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Державний нотаріус Кривенець Алла Анатоліївна Сьомої Харківської міської державної нотаріальної контори, ОСОБА_3 .

Під час підготовчого провадження, 21 червня 2023 року через електронний суд представник позивачки, адвокатом Розумною Оксаною Олександрівною, подано клопотання про витребування доказів, в якому вона просила:

-витребувати з ДУ «Інститут неврології, психіатрії і наркології НАМН України» (код ЄДРПОУ 02012148, 61068, м. Харків, вул. Академіка Павлова) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

-витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Міський психоневрологічний диспансер № 3» Харківської міської ради (код ЄДРПОУ 020025. 61002, м. Харків, вул. Алчевських, 32) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

-витребувати з КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня N° 3» (код ЄДРПОУ 02003675, 61068, м. Харків, вул. Академіка Павлова, 46) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 : РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

-витребувати з Психіатричної МСЕК N.2 (004.006), Харківський обласний центр медико-соціальної експертизи (код ЄДРПОЇ 03327753, 61058, м.Харків, ву Галана, 6) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , що стала підставою для видачі Довідки до акта МСК серії 10AAB N 662385.

-витребувати з КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №8» (код ЄДРПОУ 03293913, 61174, м.Харків, пр.Перемоги, б53) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Також, 21 червня 2023 року через електронний суд представником позивачки, адвокатом Розумною Оксаною Олександрівною, подано клопотання про витребування доказів, в якому вона просила:

Витребувати з Державної прикордонної служби України (01601, м.Київ, вул.Володимирська, 26) інформацію про перетин державного кордону України із зазначенням дати та місця перетину, за період з 01 січня 2014 року до теперішнього часу громадянкою України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В підготовчому судовому засіданні представник позивачки, адвокат Розумна О.О. клопотання про витребування доказів підтримала, просила їх задовольнити. Щодо клопотання про витребування медичної документації, посилалася на те, що сторона позивача планує просити суд призначити судово-психіатричну експертизу, а для її проведення необхідно отримати медичну документацію з установ, які зазначені в клопотанні. Щодо інформації про перетин державного кордону України, то представник позивачки посилалась на те, що ОСОБА_2 постійно мешкає в м.Донецьк , а до Харкова приїздить періодично, що спростовує інформацію викладену у відзиві.

Представник відповідача, адвокат Мирошниченко М.П., заперечував проти задоволення клопотань посилаючись на те, що не надано доказів того, що сторона позивача намагалася самостійно отримати вказані докази та те, що інформація про перетин кордону відповідачкою не має відношення до справи. А також, що клопотання подані в порушення строків, визначених в ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи та клопотання позивача, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 7-10 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Клопотання про витребування доказів про витребування медичної документації подане представником позивача, відповідають вимогам ч.2 ст. 84 ЦПК України, зокрема, зазначені у клопотанні докази стосуються обставин справи, а самостійне отримання доказів є неможливим, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення вищевказаного клопотання.

Щодо клопотання про витребування з Державної прикордонної служби України інформації про перетин державного кордону України із зазначенням дати та місця перетину, за період з 01 січня 2014 року до теперішнього часу громадянкою України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , то вказане клопотання не підлягає задоволенню.

Стороною позивача, ні в письмовому клопотанні, ні в підготовчому засіданні не доведено, що вказана інформація має відношення до справи.

Окрім того, суд звертає увагу, що м.Донецьк знаходиться на тимчасово окупованій російською федерацією території України. Вказане місто є невід`ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України,відповідно до статті 1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Адміністративна межа між тимчасово окупованою територією та іншою територією України визначається Кабінетом Міністрів України. На адміністративній межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним в дію Указом Президента України, може запроваджуватися тимчасовий прикордонний контроль.

І місто Харків і місто Донецьк це територія України, тому для того аби добратися з одного міста до іншого не потрібно перетинати державний кордон.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 76, 83, 84, 247, 189, 198, 200, 260, 261, 294, 353 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивачки, адвоката Розумної Оксани Олександрівни про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання спадкового договору недійсним, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Державний нотаріус Кривенець Алла Анатоліївна Сьомої Харківської міської державної нотаріальної контори, ОСОБА_3 - задовольнити частково.

Витребувати з ДУ «Інститут неврології, психіатрії і наркології НАМН України» (код ЄДРПОУ 02012148, 61068, м. Харків, вул. Академіка Павлова, 46 належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Міський психоневрологічний диспансер № 3» Харківської міської ради (код ЄДРПОУ 020025. 61002, м. Харків, вул. Алчевських, 32) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Витребувати з КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3» (код ЄДРПОУ 02003675, 61068, м. Харків, вул. Академіка Павлова, 46) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 : РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Психіатричної МСЕК №2 (004.006), Харківський обласний центр медико-соціальної експертизи (код ЄДРПОЇ 03327753, 61058, м.Харків, ву Галана, 6) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , що стала підставою для видачі Довідки до акта МСК серії 10AAB N 662385.

Витребувати з КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №8» (код ЄДРПОУ 03293913, 61174, м.Харків, пр.Перемоги, б53) належним чином засвідчену копію медичної документації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

В задоволенні клопотання про витребування з Державної прикордонної служби України інформації про перетин державного кордону України із зазначенням дати та місця перетину, за період з 01 січня 2014 року до теперішнього часу громадянкою України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 відмовити.

Зобов`язати надати витребувані відомості безпосередньо до суду до 01 серпня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А. Смирнов

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111961918
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадкового договору недійсним,

Судовий реєстр по справі —638/3607/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні