Ухвала
від 04.07.2023 по справі 311/2743/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 311/2743/18

Провадження № 2-о/332/41/23

Ухвала

Іменем України

04 липня 2023 р. м. Запоріжжя

Заводський районний суд міста Запоріжжя у складі:

головуючого судді: Яцуна О.С.,

присяжних: Красюка П.В., Лисенко С.А.,

при секретарі: Мовчан К.М.,

за участю:

представника заявника: Железняк Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя лист голови Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області Сосуновського Володимира Сергійовича про припинення юридичної особи в рамках цивільної справи, поданої в порядку окремого провадження, за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Железняк Лариса Володимирівна, заінтересована особа Орган опіки та піклування в особі Малокатеринівської селищної ради Запорізького району Запорізької області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

Встановив:

У провадженніЗаводського районногосуду м.Запоріжжя перебуваєцивільна справаза заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Железняк Лариса Володимирівна, заінтересована особа Орган опіки та піклування в особі Малокатеринівської селищної ради Запорізького району Запорізької області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

28.03.2023 від голови Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області Сосуновського В.С., надійшов лист, в якому зазначено, що Малокатеринівська селищна рада Запорізького району Запорізької області увійшла до складу Кушугумської територіальної громади, а Кушугумська селищна рада Запорізького району Запорізької області відтепер є її правонаступником. Відтак, Малокатеринівська селищна рада Запорізького району Запорізької області не є заінтересованою особою по справі.

В судовому засіданні заявник та його представник просили замінити Малокатеринівську селищну раду Запорізького району Запорізької області її правонаступником Кушугумською селищною радою Запорізького району Запорізької області.

Від представника Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області надійшла заява про розгляд справи без участі їх представника.

З`ясувавши позицію сторін, вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією застосовує положення ст. 55 ЦПК України.

Судом встановлено та документально підтверджено, що відповідно до пункту 4 Рішення №11 від 18.11.2020 Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області, остання є правонаступником Малокатеринівської селищної ради Запорізького району Запорізької області (а.с. 43-45).

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі правонаступника заінтересованої особи Органу опіки та піклування в особі Малокатеринівської селищної ради Запорізького району Запорізької області Орган опіки та піклування в особі Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області.

З огляду на приписи ч. 2 ст. 55 ЦПК України, усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 55 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Железняк Лариса Володимирівна, заінтересована особа Орган опіки та піклування в особі Малокатеринівської селищної ради Запорізького району Запорізької області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна правонаступника заінтересованої особиОргану опікита піклуванняв особіМалокатеринівської селищноїради Запорізькогорайону Запорізькоїобласті Орган опікита піклуванняв особіКушугумської селищноїради Запорізькогорайону Запорізькоїобласті (ЄДРПОУ 24912102, місцезнаходження: 70450, Запорізька область, смт. Кушугум, вул. Соборна, буд. 23).

Відкласти судове засідання по справі на 14-40 год. 04.07.2023.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників процесу.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її проголошення. Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.С. Яцун

Присяжні П.В. Красюк

С.А. Лисенко

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111963270
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —311/2743/18

Постанова від 13.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 13.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні