Ухвала
від 04.07.2023 по справі 512/481/23
САВРАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Є.у.н.с.512/481/23

Провадження №2/512/173/23

смт. Саврань

"04" липня 2023 р.

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

Суддя Савранського районного суду Одеської області Брюховецький О.Ю, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Савранської селищної ради Одеської області про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,-

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована АДРЕСА_1 , звернулася до суду із позовною заявою до Савранської селищної ради, Одеської області, у якій просить суд:

-встановити факт проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зі спадкодавцем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 . на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_2 .

-встановити факт, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , є дочкою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 в селі Концеба, Савранського району, Одеської області .

-визнати за нею ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , право власності на земельну ділянку площею 2,1700га, кадастровий номер:5124382000:01:003:0117, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташоване АДРЕСА_3 ), в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно зістатті 33 Цивільного процесуального кодексу України(даліЦПК України) автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень статті36,статті 37 ЦПК України, було визначено головуючу суддюБрюховецького О.Ю. та передано йому дану справу.

Відповідно достатті 19 ЦПК Українисправа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленимстаттями 175-177 ЦПК України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до частини першоїстатті 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмоюстатті 187 ЦПК України, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особивідповідача.

Згідно з пукнту 2, пункту 6 частини 4статті 274 ЦПК Українив порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, а також інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, вважаю необхідним відкрити провадження у справі та розглядати справу за правилами загального позовного провадження одноособово суддею.

Суд, оглянувши матеріали справи, вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерини Борисівни копію спадкової справи, після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 в село Концеба, Савранський район, Одеської області, оскільки це має безпосереднє значення для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи.

Відповідно до частини 6статті 84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно з частини 7статті 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (частина 8статті 84 ЦПК України).

На підставі викладеного, керуючись статтями19,84,175,177,187,189-191,196,197,260,261,274,353,354 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Савранської селищної ради Одеської області про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 10 годину 00 хвилин 05 вересня 2023рокув залі судових засідань в приміщенні Савранського районного суду Одеської області (вул. Генерала Карначова, 5, смт Саврань, Подільський район, Одеська область, 66200).

У підготовче судове засідання викликати учасників судового провадження.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 4 статті 174 ЦПК Україниподання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву і усіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документи, що підтверджують таке надсилання додаються відповідачем до відзиву в порядку частини 5 статті 178 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (частини 8 статті 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Витребувати у приватного нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерини Борисівни копію спадкової справи, після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 село Концеба, Савранський район, Одеської області.

Зобов`язати приватного нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерини Борисівни надати інформацію:

-чизверталися донотаріальної конториспадкоємці іззаявами проприйняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_6 село Концеба, Савранський район, Одеської області.

В разі звернення спадкоємців, приватний нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерині Борисівні необхідно зазначити прізвище, ім`я та по батькові заявників та дату їх звернення, а також вказати чи отримували зазначені спадкоємці свідоцтва про право на спадщину.

У разі відсутності вищевказаної інформації прошу надати інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину), про наявність чи/або відсутність зареєстрованої спадкової справи в Спадковому реєстрі, щодо ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_7 село Концеба, Савранський район, Одеської області.

- чи заводилась у нотаріальній конторі спадкова справа після смерті ОСОБА_2 ,померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 село Концеба,Савранський район,Одеської області- якщо спадкова справа була заведена в нотаріальній конторі, хто із спадкоємців звертався із заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 ,померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 село Концеба,Савранський район,Одеської областіобластіта чи видавалось свідоцтво про право на спадщину;

- чи був складений ОСОБА_2 , заповіт;

- чи наявні після смерті ОСОБА_2 ,померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 село Концеба,Савранський район,Одеської областіспадкоємці, які мають обов`язку частку у спадщині.

Вказану інформацію надати Савранському районному суду Одеської області в строк до 01.09.2023.

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам процесу, що суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена об`єктивними обставинами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud1525.

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О.Ю. Брюховецький

СудСавранський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111969398
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —512/481/23

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні