Ухвала
від 04.07.2023 по справі 440/8882/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

04 липня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/8882/23Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Ясиновський І.Г., перевіривши матеріали адміністративного позову керівника Миргородської окружної прокуратури (вул. Кашинського, буд. м. Миргород, Полтавська область, 37600) в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Виконавчого комітету Гадяцької міської ради (вул. лесі Українки, буд. 2, м. Гадяч, Полтавська область, 37300), Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області (вул М.Бірюзова, буд. 26/1, м. Полтава, 36000) до Комунального некомерційного підприємства "Гадяцька міська центральна лікарня" (вул. Лохвицька, буд.1, м. Гадяч, Полтавська область, 37300) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

29 червня 2023 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшов позов керівника Миргородської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Виконавчого комітету Гадяцької міської ради, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області до Комунального некомерційного підприємства "Гадяцька міська центральна лікарня", відповідно до якої просив :

визнати протиправною бездіяльність Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради щодо не приведення протирадіаційного укриття № 60976, що перебуває на його балансі в належний для експлуатації стан;

зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття №60976, що знаходиться за адресою: вул. Лохвицька, 1, м. Гадяч, Полтавської області, з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018.

Підставою позову зазначає порушення спірними рішеннями своїх прав у сфері публічно-правових відносин.

Отже, адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 171, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/8882/23 за позовом керівника Миргородської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Виконавчого комітету Гадяцької міської ради, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області до Комунального некомерційного підприємства "Гадяцька міська центральна лікарня" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:00 01 серпня 2023 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду письмовий відзив на позов разом з доказами в його обґрунтування та доказами надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву на позовну заяву справа буде вирішена на підставі наявних в ній доказів. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Запропонувати позивачу надати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідачів разом з доказами в її обґрунтування та доказами надіслання (вручення) відповіді на відзив і доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу надати до суду заперечення на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву разом з доказами в його обґрунтування та доказами надіслання (вручення) заперечень і доданих до них документів іншим учасникам справи.

Повідомити учасникам справи, що інформація щодо справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, адреса веб-сторінки суду: http://adm.pl.court.gov.ua.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяІ.Г.Ясиновський

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111976542
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/8882/23

Ухвала від 05.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 05.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 04.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні