Ухвала
від 05.07.2023 по справі 940/716/23
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.07.2023 Провадження по справі № 2-а/940/11/23

Справа № 940/716/23

У ХВ АЛ А про відкриття провадження

05 липня 2023 року суддя Тетіївського районного суду Київської області Косович Т.П., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 , зареєстрованого в АДРЕСА_1 , до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), юридична адреса: 02002, м. Київ, вул. Євгена Серстюка, 15, 3 поверх, про визнання протиправною та скасування постанови про закінчення виконавчого провадження,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить скасувати постанову державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Охріменко Н.М. про закінчення виконавчого провадження № 71270290 від 06.06.2023 року та зобов`язати поновити дане виконавче провадження. При цьому надав до суду заяву про поновлення йому пропущеного строку звернення до адміністративного суду, посилаючись на те, що оскаржувану постанову отримав лише 27.06.2023 року поштовим відправленням.

Разом з позовною заявою ОСОБА_1 надав клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати з відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) матеріали виконавчого провадження № 71270290, викоритсані державним виконавцем Охріменко Н.М. під час винесення постанови про закінчення виконавчого провадження від 06.06.2023 року, а також витребувати з комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетіївської міської ради інформацію про те, чи відновлена в комунальному підприємстві посада головного лікаря та чи допущений ОСОБА_1 до виконання обов`язків головного лікаря комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетіївської міської ради.

Вирішуючи питання поновлення строку, суддя враховує наступне.

Частиною 1ст. 122 КАС України передбачено, що позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим кодексом або іншими законами.

У відповідності до ч. 2ст. 287 КАС Українипозовну заяву у справах з приводу оскарження рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця може бути подано у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів.

Тобто, законодавцем чітко визначено, що для звернення до адміністративного суду з позовом щодо оскарження рішень,дій абобездіяльності органудержавної виконавчоїслужби,приватного виконавця законодавством встановлено спеціальний 10-денний строку, який обчислюється з дня вручення відповідного рішення.

За приписамист. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Як вбачається з матеріалів, доданих до позовної заяви, постанова державноговиконавця відділупримусового виконаннярішень Управліннязабезпечення примусовоговиконання рішеньу містіКиєві таКиївській областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)Охріменко Н.М.про закінченнявиконавчого провадження№ 71270290від 06.06.2023року ОСОБА_1 була відправлена поштовою кореспонденцією, дата отримання 27.06.2023 року, що підтверджується доданою копією конверту.

З огляду на викладене суддя приходить до висновку щодо обґрунтованості посилань позивача на існування поважних причин пропуску строку звернення до суду, у зв`язку з чим даний підлягає поновленню.

Суддя визнаєподану позовнузаяву ідодані донеї матеріалидостатніми длявідкриття провадженняу справі-позов складений у відповідності до положень ст. ст.160,161 КАС України та підсудний Тетіївському районному суду Київської області. Підстав для повернення його позивачу, залишення без розгляду чи без руху, відмови у відкритті провадження немає, на підставі чого відкриває провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинахдругійтатретійстатті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Розглянувши заявлене клопотання, суд вважає за необхідне його задовольнити, оскільки витребовувані докази мають безпосереднє відношення для повного і всебічного розгляду справи, а позивач самостійно отримати дані докази не може.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 80, 121, 171, 260, 287 КАС України,

ухвалив:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до адміністративного суду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про визнання протиправною та скасування постанови про закінчення виконавчого провадження.

Здійснити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до судового розгляду на 10 годину 30 хвилин 19 липня 2023 року в приміщенні Тетіївського районного суду Київської області та викликати в судове засідання сторони.

Відповідач вправі протягом п`ятнадцятиднів здня врученняухвали провідкриття провадження надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог ч. 2ст. 162 КАС України відзив на позовну заяву та додані на йогообгрунтування докази.

У разі надання суду відзиву на позов, відповідач також повинен надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам у справі. Відповідачу, крім ухвали про відкриття провадження по справі направити копію адміністративного позову з додатками до нього.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно ч. 3ст. 268 КАС України неприбуття учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджаєрозгляду справи у судах першої та апеляційної інстанції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:http://court.gov.ua/sud1026/ .

Витребувати з відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) матеріали виконавчого провадження № 71270290, викоритсані державним виконавцем Охріменко Н.М. під час винесення постанови про закінчення виконавчого провадження від 06.06.2023 року.

Витребувати з комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетіївської міської ради інформацію про те, чи відновлена в комунальному підприємстві посада головного лікаря та чи допущений ОСОБА_1 до виконання обов`язків головного лікаря комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетіївської міської ради.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження з питань недотримання правил підсудності до Шостого апеляційного адміністративного судушляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Т.П.Косович

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111987162
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —940/716/23

Рішення від 29.08.2023

Адміністративне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Рішення від 29.08.2023

Адміністративне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 05.07.2023

Адміністративне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні