Ухвала
від 05.07.2023 по справі 293/994/23
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/994/23

Провадження № 2/293/367/2023

УХВАЛА

05 липня 2023 рокусмт Черняхів

Суддя Черняхівського районного суду Житомирської області Збаражський О.М., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), про збільшення розміру аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

03.07.2023 позивач звернулась до Черняхівського районного суду Житомирської області з позовом до ОСОБА_2 про збільшення розміру аліментів.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 03.07.2023, справа №293/994/23 передана на розгляд судді Збаражського О.М.

На виконання вимог ч.8 ст.187 ЦПК України судом 05.07.2023 отримано відомості про місце реєстрації відповідача з Єдиного державного демографічного реєстру.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстав, передбачених ст.ст.185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Згідно ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на викладене, з метою повного і всебічного встановлення обставин справи, суд, з урахуванням положень ст.19, ст.274 ЦПК України, приходить до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін.

Крім того, позивачем у позовній заяві зазначено в якості третьої особи: Черняхівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ).

Відповідно до частини 1 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зважаючи на те, що позивач в позовній заяві не зазначила підстав та не обгрунтувала необхідність залучення третьої особи до участі в справі, а також не зазначила, як рішення у справі може вплинути на права або обов`язки третьої особи щодо однієї зі сторін, суд не знаходить підстав для залучення вказаної третьої особи до участі в справі.

Керуючись ст.ст. 187, 260-261, 277 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про збільшення розміру аліментів.

2. Цивільну справу №293/994/23 розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Судовий розгляд справи по суті призначити на 22.08.2023 об 11 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні Черняхівського районного суду Житомирської області за адресою: смт Черняхів, вул. Слобідська, 1, зал судових засідань № 1.

4. Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали - подати відзив на позов, який має відповідати вимогам статті 178 Цивільного процесуального кодексу України та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

5. У разі подання відзиву на позовну заяву до суду, відповідач в той же строк має надіслати копію відзиву і доданих до нього документів - позивачу.

6. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

7. Позивач протягом десяти днів із дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив згідно вимог статті 179 Цивільного процесуального кодексу України, який в той же строк має надіслати - відповідачу.

8. Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення згідно вимог статті 180 Цивільного процесуального кодексу України, які в той же строк має надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://cr.zt.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Олег ЗБАРАЖСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу111994299
СудочинствоЦивільне
Сутьзбільшення розміру аліментів

Судовий реєстр по справі —293/994/23

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Збаражський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні