Ухвала
від 04.07.2023 по справі 12/133-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.07.2023м. СумиСправа № 12/133-09

Господарський суд Сумської області у складі головуючого судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Балицького В.В., розглянувши матеріали справи № 12/133-09 за заявою Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області до боржника Відкритого акціонерного товариства Сумський м`ясокомбінат про визнання банкрутом,

представники учасників:

кредиторів: АТ Укртрансгаз (в режимі відеоконференції) Кравченко С.В.; АТ Банк Кредит Дніпро (в режимі відеоконференції) Сухая М.В.; ГУ ПФУ в Сумській області Жидченко А.О.; ГУ ДПС у Сумській області Іванченко Т.С.;

ліквідатор не з`явився

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Сумської області на стадії ліквідаційної процедури, що введена постановою суду від 15.04.2010, знаходиться справа №12/133-09 про банкрутство ВАТ Сумський м`ясокомбінат.

Ухвалою від 29.11.2022 суд постановив призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства Сумський м`ясокомбінат арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

29.05.2023 ліквідатор подав до суду відзив на заяву ГУ ПФУ в Сумській області про правонаступництво у справі про банкрутство, у якому повідомляє, що заява підлягає задоволенню, проте заявником не надано суду та ліквідатору інформацію стосовно суми вимог на яку буде проведено заміну кредитора; на підставі яких судових рішень виникла заборгованість у первісного кредитора та до якої черговості відноситься заборгованість.

Через загрозу безпеці учасників справи, у зв`язку з тим, що з 10:51 у Сумській області була оголошена повітряна тривога (повідомлення Telegram каналу, що інформує про повітряну тривогу Тривога. Сумська область), судове засідання у справі 12/133-09 не відбулось, про що складено акт суду від 30.05.2023.

Ухвалою від 30.05.2023 суд постановив призначити розгляд справи в судове засідання на 13.06.2023.

Ухвалою від 13.06.2023 суд постановив клопотання ГУ ПФУ в Сумській області про зобов`язання ліквідатора переглянути реєстр вимог кредиторів, внести зміни щодо черговості капіталізованих платежів, внести зміни до реєстру вимог кредиторів призначити до розгляду в судове засідання на 04.07.2023.

У судовому засіданні представник ГУ ПФУ в Сумській області заявив усну заяву про залишення без розгляду клопотання про зобов`язання ліквідатора переглянути реєстр вимог кредиторів, внести зміни щодо черговості капіталізованих платежів, внести зміни до реєстру вимог кредиторів.

На підставі викладеного суд вважає можливим її задовольнити та залишити без розгляду клопотання про зобов`язання ліквідатора переглянути реєстр вимог кредиторів, внести зміни щодо черговості капіталізованих платежів, внести зміни до реєстру вимог кредиторів.

До суду надійшла заява № 02-01/462 від 22.06.2023 ліквідатора про роз`яснення ухвали Господарського суду Сумської області від 29.11.2022 у справі № 12/133-09 про банкрутство ВАТ «Сумський м`ясокомбінат», в якій просить суд роз`яснити всім зацікавленим особам, що ліквідатор у справі № 12/133-09 про банкрутство ВАТ «Сумський м`ясокомбінат» виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства, тобто до затвердження судом відповідного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ухвалою від 23.06.2023 суд постановив призначити розгляд заяви № 02-01/462 від 22.06.2023 ліквідатора про роз`яснення судового рішення у справі № 12/133-09 про банкрутство ВАТ «Сумський м`ясокомбінат» в судове засідання на 04.07.2023.

Відповідно до ст. 245 ГПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання. Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви про роз`яснення рішення. Про роз`яснення або відмову у роз`ясненні судового рішення суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено.

В обґрунтування поданої заяви ліквідатор зазначає, що з метою уникнення невизначеності правового статусу ліквідатора банкрута та кредиторів у справі, а також з метою реалізації покладених положеннями Кодексу України з процедур банкрутства на ліквідатора та арбітражного керуючого функцій з ліквідації банкрута, вчинення дій від імені банкрута у відносинах з іншими особами, укладення договорів від імені банкрута, здійснення розрахунків з кредиторами, виконання інших повноважень ліквідатора у ліквідаційній процедурі та звернення до господарського суду із звітом ліквідатора і ліквідаційним балансом банкрута виникла необхідність у звернення до суду із даною заявою.

Згідно з ч.1 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор з дня свого призначення, зокрема, формує ліквідаційну масу, продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Частиною 6 ст. 65 КУзПБ передбачено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Ураховуючи викладене, з огляду на те, що ліквідаційна процедура банкрута не завершена, необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в повному обсязі не виконані, а суду не представлений звіт та ліквідаційний баланс банкрута, суд дійшов висновку заяву ліквідатора про роз`яснення судового рішення задовольнити та роз`яснити всім зацікавленим особам, що ліквідатор у справі № 12/133-09 про банкрутство ВАТ «Сумський м`ясокомбінат» виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства, тобто до затвердження судом відповідного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Керуючись статтями 65 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 234, 235, 245 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Усну заяву представника ГУ ПФУ в Сумській області про залишення без розгляду клопотання ГУ ПФУ в Сумській області про зобов`язання ліквідатора переглянути реєстр вимог кредиторів, внести зміни щодо черговості капіталізованих платежів, внести зміни до реєстру вимог кредиторів задовольнити.

2. Клопотання ГУ ПФУ в Сумській області про зобов`язання ліквідатора переглянути реєстр вимог кредиторів, внести зміни щодо черговості капіталізованих платежів, внести зміни до реєстру вимог кредиторів залишити без розгляду.

3. Заяву ліквідатора про роз`яснення судового рішення задовольнити.

4. Роз`яснити всім зацікавленим особам, що ліквідатор у справі № 12/133-09 про банкрутство ВАТ «Сумський м`ясокомбінат» виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства, тобто до затвердження судом відповідного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

5. Копію ухвали направити ліквідатору, кредиторам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в апеляційному порядку, у строки, встановлені статтею 256 ГПК України.

Повний текст ухвали підписано 05.07.2023.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: htps://court.gov.ua/sud5021/.

СуддяВ.В. Яковенко

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу111998601
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/133-09

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 03.10.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні