Ухвала
від 29.06.2023 по справі 930/10/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/10/23

Провадження №2/930/2/23

УХ ВА ЛА

29.06.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області у складі

головуючої судді Войницької Т.Є.,

за участі секретаря судового засідання Вакар Г.І.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача - адвоката Шиманського В.М.

представника відповідача - адвоката Піпка А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти Немирівської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Немирівська міська рада Вінницької області, про визнання протиправним, скасування наказу про звільнення №77/к/тр від 05.12.2022 року, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Немирівського районного суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від .09.01.2023 року в даній справі відкрито провадження за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

06.02.2023 року до суду від представника відповідача адвоката Піпка А.М. надійшло клопотання про залучення третьої особи, а саме: залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 (РНОКПП да ДРФО НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ). Клопотання мотивоване тим, що у позовній заяві зазначено про те, що позивач просить поновити її на роботі на посаді директора Ліцею № 1 м. Немирів ім. М.Д. Леонтовича Немирівської міської ради, хоча його директором наразі є ОСОБА_2 . А тому, рішення суду у цій справі впливає на права та законні інтереси ОСОБА_2 щодо сторін, адже замість неї керівником Ліцею № 1 м. Немирів ім. М.Д. Леонтовича Немирівської міської ради за рішенням суду може стати позивач, тому, на його думку, ОСОБА_2 підлягає залученню до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору.

Позивач ОСОБА_1 та її представник - адвокат Шиманський В.М. заперечували щодо задоволення клопотання представника відповідача щодо залучення третьої особи.

Суд, заслухавши учасників справи, вивчивши доводи клопотання представника відповідача, матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Позивачем ОСОБА_1 у позовній заяві однією із вимог заявлено поновити її на посаді директора "Ліцей №1 м.Немирів ім. М.Д.Леонтовича" з 05.12.2022 року, директором якого наразі є ОСОБА_2 .

Водночас, суд зазначає, що сторонами даного спору є сторони відповідного трудового договору, укладеного 12 червня 2020 року, а саме працівник ОСОБА_1 та (позивач) і власник або уповноважений ним орган - Відділ освіти Немирівської міської ради Вінницької області, який є юридичною особою (код ЄДРПОУ 41277780) - відповідач.

ОСОБА_2 працює на іншій правовій підставі, якою є строковий трудовий договір, укладений між нею і Відділом освіти Немирівської міської ради від 14.12.2020.

Відповідно до пункту 6 статті 40 КЗпП України трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом, у випадку поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу.

Разом з тим, звільнення з підстави, зазначеної у пункті 6 статті 40 КЗпП України допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.

Відтак звільнення працівника у випадку поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу, проводиться на підставі закону, а не на підставі судового рішення, й провадиться з дотриманням гарантій, передбачених частиною 2 статті 40 КЗпП України.

У зв`язку із зазначеним, суд не вбачає підстав для залучення ОСОБА_2 до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмету спору та приходить до переконання про відмову у задоволенні клопотання представника відповідача.

Керуючись ст.ст. 53,247,260-262ЦПК України,суд,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання представника відовідача - адвоката Піпка Андрія Миколайовича про залучення третьої особи - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Є. Войницька

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу111999380
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі, з них

Судовий реєстр по справі —930/10/23

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні