Ухвала
від 26.06.2023 по справі 309/1237/21
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/1237/21

Провадження № 2/309/337/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 червня 2023 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області

в особі головуючого судді Кемінь В.Д.

з участю секретаря судового засідання Плиска А.В.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Хуст клопотання представника позивача ОСОБА_1 про призначення судової експертизи у справі за позовом ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю "АТП - Закарпаття" про усунення порушення прав на земельну ділянку

В С Т А Н О В И В:

В позовній заяві позивачка просить суд постановити рішення, про усунення порушень її права на земельну ділянку з кадастровим номером 2110800000:01:034:0015, яка розташована по АДРЕСА_1 , шляхом зобов`язання ТзОВ "АТП - Закарпаття" як суміжного землекористувача та власника привести розміщення нежитлової будівлі авто-мийки у відповідність до існуючих ДБН України «Містобудування. Планування і забудови міських і сільських поселень» змістивши вказану будівлю на відстань 1 метр від межі земельної ділянки позивачки ОСОБА_3 .

Під час проведення підготовчого судового засідання представник позивачки ОСОБА_1 подала до суду клопотання про призначення у даній справі інженерно-технічну експертизу, з метою встановлення наявності порушень з боку відповідача якими чиняться порушення права позивача на власну земельну ділянку, розташовану по АДРЕСА_1 . під час судового засідання представник позивача підтримала дане клопотання та просила суд постановити ухвалу про призначення судової експертизи проведення якої доручити судовому експерту Колчар В.Д. (м.Ужгород, вул.Закарпатська 38\14. Для проведення експертного дослідження та виконання геодезичних робіт, виконання збірно-кадастрового плану та обмірів також просила залучити відповідну ліцензовану організацію, а саме спеціалістів ТОВ "Хуст-Земля Карпат" м.Хуст вул.Карпатської Січі 38 Закарпатська область 90400 код ЄДРПОУ 33423205. Витрати за проведення експертизи просила покласти на позивачку, за клопотанням якої буде призначатися її проведення.

Представник відповідача ТзОВ "АТП - Закарпаття" Севч М.В. заперечувала проти задоволення клопотання представника позивачки щодо призначення у справі судової інженерно-технічної експертизи із залученням для проведення геодезичних вимірювань спеціалістів ліцензованої організації у галузі землеустрою. Також представник відповідача повідомила що у ТзОВ "АТП - Закарпаття" відсутні матеріали технічної документації на нерухоме майно: будівлю автомийки та земельну ділянку, розташовану по АДРЕСА_1 .

Заслухавши думку представників сторін у даній справі з приводу заявленого клопотання, та виходячи із обставин даної справи, суд вважає, що дане клопотання представника позивача про призначення експертизи слід задовольнити з наступних підстав.

Суд бере до уваги встановлені обставин справи, предмет спору та характер правовідносини між сторонами, які в подальшому можливо буде вирішувати при наявності або відсутності порушень у галузі землеустрою, встановити або спростувати наявність таких порушень є можливим лише шляхом вирішення питань, які потребують спеціальних знань. Тому по даній справі слід призначити проведення судової інженерно-технічної експертизи.

Витрати за проведення експертизи покласти на позивачку ОСОБА_3 .

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 103,104,113,252 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю "АТП - Закарпаття" про усунення порушення прав на земельну ділянку судову інженерно-технічну експертизу, проведення якої доручити судовому експерту Колчар В`ячеславу Дмитровичу, АДРЕСА_2 .

На розгляд та вирішення експерта поставити наступні питання:

- Чи відповідає фактичне розташування споруди автомийки, що належить відповідачу ТОВ "АТП-Закарпаття" і розташована в м.Хуст вул.А.Волошина б\н проектно-технічній документації відносно меж земельної ділянки позивача ОСОБА_3 АДРЕСА_1 ?

- Чи відповідає фактичне розташування споруди автомийки, що належить відповідачу ТОВ "АТП-Закарпаття" і розташована в АДРЕСА_1 вимогам ДБН України та іншим регулюючим нормативним актам відносно меж земельної ділянки позивача ОСОБА_3 АДРЕСА_1 ?

Для виконання геодезичних робіт, виконання збірно-кадастрового плану та обмірів при виконанні експертизи залучити ліцензовану організацію ТОВ "Хуст -Земля Карпат" м.Хуст вул.Карпатської Січі 38 Закарпатська область 90400 код ЄДРПОУ 33423205.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України, про за відомо неправдивий експертний висновок; за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Витрати пов`язані з проведенням даної експертизи, покласти на позивача ОСОБА_3 .

На час проведення експертизи, провадження в справі зупинити.

В розпорядження експерта надіслати матеріали цивільної справи №309/1237/21; 2/309/337/21.

На ухвалу суду в частині зупинення провадження в справі може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її проголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Суддя Хустського

районного суду: Кемінь В.Д.

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу112012425
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення порушення прав на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —309/1237/21

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь В. Д.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь В. Д.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні