Ухвала
від 06.07.2023 по справі 564/2458/22
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2458/22

06 липня 2023 року

Слідчий суддя Костопільського районного суду Рівненської області ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_2 , яке погоджено з начальником Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12022181150000267 від 26.10.2022 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачено ч.1 ст.199 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майор поліції ОСОБА_2 , звернувся до Костопільського районного суду Рівненської області із клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання зазначає, що що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , здійснюють реалізацію одноразових та багаторазових електронних цигарок і рідин для їх заправки у орендованих магазинах міста Рівне та Рівненської області, а також через веб-ресурс « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та Телеграм-канал « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з підробленими марками акцизного збору.

До СВ ВП № 2 РРУП надійшов рапорт старшого інспектора ВПК в Рівненській області ДКП НП України ОСОБА_7 , у якому вказано, що Під час виконання доручення встановлено інформацію про ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Так, на веб-ресурсі « ІНФОРМАЦІЯ_7 », який надає доступ до державних даних з основних публічних реєстрів, наявна інформація про ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а саме повна назва товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , директором, засновником та бенефіціаром якого являється ОСОБА_4 .

Так, встановлено, що до зазначених протиправних дій причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 . Користується абонентським номером мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » НОМЕР_3 . Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 здійснює адміністрування магазинів мережі « ІНФОРМАЦІЯ_9 » в м. Рівне, зокрема контролює асортимент та наповнення товару представлених одноразових та багаторазових електронних сигарет та рідин для їх заправки. Також встановлено, що ОСОБА_6 являється фізичною особою-підприємцем та здійснює господарську діяльність в магазині « ІНФОРМАЦІЯ_9 » за адресою: АДРЕСА_3 . З метою здійснення господарської діяльності, ОСОБА_6 відкрито рахунки в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », а саме: НОМЕР_4 , НОМЕР_5 .

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення вище вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_6 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 . Користується абонентським номером оператора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » НОМЕР_7 . Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_8 являється фізичною особою-підприємцем та здійснює господарську діяльність в магазині « ІНФОРМАЦІЯ_9 » за адресою: АДРЕСА_5 . З метою здійснення господарської діяльності, ОСОБА_8 відкрито рахунки в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », а саме: НОМЕР_8 , НОМЕР_9 .

Також, виконанням доручення встановлено наявні рахунки, емітовані в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а саме: НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 .

В ході проведення санкціонованого обшуку у гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_6 , вилучено належні йому дві банківські картки АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »: НОМЕР_13 , НОМЕР_14 .

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: це Інформацію, які знаходиться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », а саме по розрахункових рахунках: НОМЕР_8 ; НОМЕР_9 ; НОМЕР_10 ; НОМЕР_11 ; НОМЕР_12 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_15 , карткових рахунках НОМЕР_16 , а саме:чи створений обліковий запис в « ІНФОРМАЦІЯ_13 »;

рух коштів з зазначенням контрагентів, їх повних даних (вказавши по фізичним особам П.І.Б., ІПН, номер рахунку, суму, дату; юридичним особам повна назва, код ЄДРПОУ установи, номер рахунку, дату, суму);анкетні дані, паспортні дані особи яка зазначалася під час договору до приєднання умов банківських послуг (з наданням копій договорів);

фото/відео з камер банків, банкоматів при користуванні даними рахунками;інформацію про ІР-адреси, ідентифікатор, пристрій входу, час входу та виходу, відомості щодо логінів, інші наявні дані щодо особи, які були використані при користуванні зазначеними рахунками (доступ до системи клієнт-банк « ІНФОРМАЦІЯ_13 »);інформацію щодо транзакцій, які були проведені за допомогою системи « ІНФОРМАЦІЯ_14 »;інформацію щодо належності « ІНФОРМАЦІЯ_13 » до АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »;з можливістю скопіювати фото-, відеозаписи на електронний носій інформації оптичний носій (диск) за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали.

Документи, що містять відомості, які підлягають вилученню перебувають у володінні: у власності Акціонерного товариства КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » що знаходиться за адресою АДРЕСА_7 (юридична адреса: АДРЕСА_8 ), є те, що вказаний розрахунковий рахунок відкритий в даній банківській установі.

В судове засідання слідчий не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи у його відсутності, клопотання підтримує у повному обсязі.

Представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » на виклик суду не прибув.

Враховуючи вимоги ч.1 ст.107 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе проводити розгляд клопотання без фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

З клопотання слідчого встановлено, що інформація яка знаходиться в КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », у тому числі отримані послуги та інформацію щодо руху коштів по розрахунковому рахунку АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », як самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Згідно ч. 2 ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Оскільки, документи (інформація), до яких необхідно отримати доступ, мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, є предметом кримінального правопорушення та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення. Отримати та використати вказані документи у іншій спосіб неможливо, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване, та таке, що підлягає до задоволення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України та статтями 60, 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_2 , яке погоджено з начальником Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12022181150000267 від 26.10.2022 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачено ч.1 ст.199 КК України- задовольнити.

Надати групі слідчих СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_2 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю), що перебувають у власності Акціонерного товариства КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_7 , (юридична адреса: АДРЕСА_8 ), а саме: інформацію, які знаходиться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », а саме по розрахункових рахунках: НОМЕР_8 ; НОМЕР_9 ; НОМЕР_10 ; НОМЕР_11 ; НОМЕР_12 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_15 , карткових рахунках НОМЕР_13 , НОМЕР_14 , а саме:

-чи створений обліковий запис в « ІНФОРМАЦІЯ_13 »;

-рух коштів з зазначенням контрагентів, їх повних даних (вказавши по фізичним особам П.І.Б., ІПН, номер рахунку, суму, дату; юридичним особам повна назва, код ЄДРПОУ установи, номер рахунку, дату, суму);

- анкетні дані, паспортні дані особи яка зазначалася під час договору до приєднання умов банківських послуг (з наданням копій договорів);

- фото/відео з камер банків, банкоматів при користуванні даними рахунками;

- інформацію про ІР-адреси, ідентифікатор, пристрій входу, час входу та виходу, відомості щодо логінів, інші наявні дані щодо особи, які були використані при користуванні зазначеними рахунками (доступ до системи клієнт-банк « ІНФОРМАЦІЯ_13 »);

- інформацію щодо транзакцій, які були проведені за допомогою системи « ІНФОРМАЦІЯ_14 »;

- інформацію щодо належності « ІНФОРМАЦІЯ_13 » до АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »,

з можливістю скопіювати фото-, відеозаписи на електронний носій інформації оптичний носій (диск) за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу112016359
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —564/2458/22

Ухвала від 06.07.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 06.07.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні