Ухвала
від 06.07.2023 по справі 564/2458/22
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2458/22

06 липня 2023 року

Слідчий суддя Костопільського районного суду Рівненської області ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_2 , яке погоджено з начальником Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12022181150000267 від 26.10.2022 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачено ч.1 ст.199 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майор поліції ОСОБА_2 , звернувся до Костопільського районного суду Рівненської області із клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання зазначає, що що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , здійснюють реалізацію одноразових та багаторазових електронних цигарок і рідин для їх заправки у орендованих магазинах міста Рівне та Рівненської області, а також через веб-ресурс « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та Телеграм-канал « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з підробленими марками акцизного збору.

В ході проведення санкціонованого обшуку у гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , вилучено належну йому банківську картку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » НОМЕР_1 , емітентом якої є АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Окрім того, в ході проведення санкціонованого обшуку у гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , вилучено належну йому банківську картку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » НОМЕР_2 , емітентом якої є АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: це документи, де відображено інформацію по клієнтах АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », що за адресою АДРЕСА_3 , поштова адреса: 04114, тел. НОМЕР_3 , е-mail адреса: ІНФОРМАЦІЯ_8 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , в тому числі за картковими рахунками НОМЕР_1 , НОМЕР_2 : наявність карткових рахунків та банківських карток, із зазначенням їх номерів; наявність зазначених фінансових телефонних номерів під карткові рахунки;

чи створений обліковий запис чи створений обліковий запис в мобільному додатку « ІНФОРМАЦІЯ_6 »; рух коштів із зазначенням контрагентів, їх повних даних (вказавши по фізичним особам П.І.Б., ІПН, номер рахунку, суму, дату, МФО банківської установи; юридичним особам повна назва, код ЄДРПОУ установи, номер рахунку, дату, суму, МФО банківської установи), за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали;

анкетні дані, паспортні дані вищевказаної особи до приєднання умов банківських послуг (з наданням копій договорів); фото/відео з камер банків, банкоматів при користуванні даними рахунками за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали; інформацію про ІР-адреси, ідентифікатор, пристрій входу, час входу та виходу, відомості щодо логінів, інші наявні дані щодо особи, які були використані при користуванні зазначеними рахунками (доступ до системи клієнт-банк « ІНФОРМАЦІЯ_6 »); інформацію щодо транзакцій, які були проведені за допомогою системи « ІНФОРМАЦІЯ_9 », з можливістю скопіювати фото-, відеозаписи на електронний носій інформації оптичний носій (диск) за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали.

Підстави, що документи перебувають у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », що за адресою АДРЕСА_3 , поштова адреса: 04114 тел. НОМЕР_3 , е-mail адреса: ІНФОРМАЦІЯ_8 згідно матеріалів кримінального провадження.

В судове засідання слідчий не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи у його відсутності, клопотання підтримує у повному обсязі.

Представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » на виклик суду не прибув.

Враховуючи вимоги ч.1 ст.107 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе проводити розгляд клопотання без фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

З клопотання слідчого встановлено, що інформація яка знаходиться в Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_10 », сприятиме розшуку безвісти зниклого, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Згідно ч. 2 ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Оскільки, документи (інформація), до яких необхідно отримати доступ, мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення. Окрім, цього отримання зазначеної інформації має значення для кримінального провадження і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження, для подальшого використання, як доказ. Отримати та використати вказані документи у іншій спосіб неможливо, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване, та таке, що підлягає до задоволення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України та статтями 60, 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_2 , яке погоджено з начальником Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12022181150000267 від 26.10.2022 року, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачено ч.1 ст.199 КК України- задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ВП №2 Рівненського РУП ГУПН в Рівненській області майору поліції ОСОБА_2 , головному інспектору 1-го відділу 5-го управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України майору поліції ОСОБА_7 , старшому інспектору 6-го відділу 2-го управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України капітану поліції ОСОБА_8 , старшому інспектору з особливих доручень ВПК в Рівненській області ДКП НП України підполковнику поліції ОСОБА_9 , старшому інспектору ВПК в Рівненській області ДКП НП України майору поліції ОСОБА_10 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю з можливістю їх вилучення в оригіналах або копіях, де відображено інформацію по клієнтах АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », що за адресою АДРЕСА_3 , поштова адреса: 04114, тел. НОМЕР_3 , е-mail адреса: ІНФОРМАЦІЯ_8 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , в тому числі за картковими рахунками НОМЕР_1 , НОМЕР_2 :

- наявність карткових рахунків та банківських карток, із зазначенням їх номерів;

- наявність зазначених фінансових телефонних номерів під карткові рахунки;

- чи створений обліковий запис чи створений обліковий запис в мобільному додатку « ІНФОРМАЦІЯ_6 »;

- рух коштів із зазначенням контрагентів, їх повних даних (вказавши по фізичним особам П.І.Б., ІПН, номер рахунку, суму, дату, МФО банківської установи; юридичним особам повна назва, код ЄДРПОУ установи, номер рахунку, дату, суму, МФО банківської установи), за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали;

- анкетні дані, паспортні дані вищевказаної особи до приєднання умов банківських послуг (з наданням копій договорів);

- фото/відео з камер банків, банкоматів при користуванні даними рахунками за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали;

- інформацію про ІР-адреси, ідентифікатор, пристрій входу, час входу та виходу, відомості щодо логінів, інші наявні дані щодо особи, які були використані при користуванні зазначеними рахунками (доступ до системи клієнт-банк « ІНФОРМАЦІЯ_6 »);

- інформацію щодо транзакцій, які були проведені за допомогою системи « ІНФОРМАЦІЯ_9 », з можливістю скопіювати фото-, відеозаписи на електронний носій інформації оптичний носій (диск) за період часу з 26.10.2022 по дату виконання ухвали.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу112016360
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —564/2458/22

Ухвала від 06.07.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 06.07.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні