Ухвала
від 04.07.2023 по справі 499/662/23
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/662/23

Провадження № 2-а/499/7/23

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

"04" липня 2023 р. смт. Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Одеської області Тимчук Р.М. перевіривши на відповідність вимогам ст.ст.160, 161, 172 КАС України адміністративний позов ОСОБА_1 до головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни, Березівського районного управління 8 Державного пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулася до Іванівського районного суду Одеської області з адміністративним позовом головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни, Березівського районного управління 8 Державного пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Відповідно до ухвали суду від 20.06.2023 року даний позов було залишено без руху з наступних підстав:

-у позовній заяві не зазначено: поштовий індекс, повне, актуальне натепер місце знаходження, відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти відповідача головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни.

-позивачем не надано копій позовної заяви з додатками відповідно до кількості відповідачів.

-позивачкою не зазначені позовні вимоги щодо кожного відповідача, відповідно до п.4 ч.1 ст.160 КАС України, згідно якої передбачено, що в позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

-позивачкою заявлено клопотання про витребування доказів, проте не зазначено у якого відповідача необхідно витребувати дані докази.

Таким чином, позовну заяву подано без дотримання вимог статей 160, 161 КАС.

Недоліки позовної заяви мають бути усунені протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали шляхом надання безпосередньо до суду належним чином оформленої позовної заяви з урахуванням висновків, що наведені у даній ухвалі та відповідно до вимог ст. 160,161 КАС України.

На виконання ухвали суду позивачкою у встановлений судом строк надано до суду заяву про усунення недоліків та подано позовну заяву в новій редакції.

Дослідивши позовну заяву подану після усунення недоліків суддя, вважає, що позивачкою недоліки не усунені в повному обсязі, а усунені частково.

Так позовну заяву подану в редакції від 03.07.2023 року суддя не може вважати такою, що відповідає вимогам п.4 ч.1 ст.160 КАС України виходячи з такого.

Одним із недоліків позовної заяви, який був зазначений в ухвалі суду від 20.06.2023 року, це було недотримання позивачкою вимог п.4 ч.1 ст.160 КАС України - позивачкою не зазначені позовні вимоги щодо кожного відповідача.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.160 КАС України передбачено, що в позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Як вбачається з редакції позовної заяви від 15.06.2023 року так і в редакції позовної заяви 03.07.2023 року поданої на виконання ухвали суду від 20.06.2023 року позивачкою пред`явлено позов до двох відповідачів в першій редакції до відповідачів : головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни, Березівського районного управління 8 Державного пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області, в другій редакції змінено другого відповідача, проте відповідачів всього також два: до головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни та до головного управління державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Про те слід відмітити, що позовні вимоги як первісного позову так і позову, який подано на виконання вимог про усунення недоліків стосуються лише одного відповідача у справі, а саме щодо головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни, позовні вимоги до головного управління державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в Одеській області позивачкою не зазначені.

Згідно з ч. 2 ст. 9 КАС України суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою відповідно до цього Кодексу, в межах позовних вимог.

Зміст позовних вимог визначає предмет та спосіб судового захисту.

Адміністративний позов має містити вимоги якими повинен бути вирішений спір по суті та вказано спосіб відновлення порушеного права позивача.

Отже аналізуючи вищезазначені обставини, суддя прийшов до висновку про те , що дії вчиненні позивачкою на виконання ухвали суду про залишення позову без руху не в повному обсязі забезпечили виконання даної ухвали, а недоліки позовної заяви усунені лише частково.

Позовна заява подана ОСОБА_1 на виконання ухвали від 20.06.2023 року не відповідає вимогам п.4 ч.1 ст.160 КАС України, тому провадженні за цією позовною заявою не може бути відкрите.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Керуючись ст. 169, 248 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до головного державного інспектора ВЗНС Березівського РУГУ ДСНС України в Одеській області Пузанової Анастасії Володимирівни, Березівського районного управління 8 Державного пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення визнати неподаною та повернути позивачеві.

Копію ухвали про повернення позовної заяви направити особі, яка її подала, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч.8 ст.169 КАС України, повернення позовної заяви, не позбавляють права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 294-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя:Р. М. Тимчук

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112038459
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —499/662/23

Ухвала від 07.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 04.07.2023

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Тимчук Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні