Ухвала
від 06.07.2023 по справі 15/73
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

Справа № 15/73

06 липня 2023 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

судді-доповідача: Сапальової Т.В.

суддів: Капустинського М.М. Ватаманюка Р.В.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області на рішення Господарського суду Хмельницької областi від 23 березня 2009 року у справі за адміністративним позовом Свято-Хресто-воздвиженського чоловічого монастира Хмельницької Єпархії Української Православної церкви м. Старокостянтинів до Виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області про визнання права власності,

В С Т А Н О В И В :

відповідно до рішення Господарського суду Хмельницької областi від 23 березня 2009 року позов задоволено; визнано право власності Свято-Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря Хмельницької єпархії Української православної церкви м. Старокостянтинів, вул. Івана Федорова, 34 на приміщення двоповерхового адміністративного будинку з прибудовою загальною площею 1012кв.м., пункт технічного обслуговування машин, площею 104,6кв.м.

Не погодившись із судовим рішенням, 26.06.2023 Старокостянтинівська міська рада Хмельницької області направили до Сьомого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області на рішення Господарського суду Хмельницької областi від 23 березня 2009 року, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відмови у відкритті апеляційного провадження з огляду на наступне.

Відповідно до частини першої ст. 292 Кодексу адміністративного судочинства України судом апеляційної інстанції в адміністративних справах є апеляційний адміністративний суд, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться місцевий адміністративний суд (місцевий загальний суд як адміністративний суд чи окружний адміністративний суд), що ухвалив рішення.

Таким чином, відповідно до приписів КАС України Сьомий апеляційний адміністративний суд переглядає судові рішення місцевих адміністративних судів (місцевих загальних судів як адміністративних судів та окружних адміністративних судів), які знаходяться у межах його територіальної юрисдикції, в апеляційному порядку як суд апеляційної інстанції.

Водночас, як встановлено судом, та встановлено з матеріалів апеляційної, оскаржуване рішення ухвалено місцевим господарським судом в порядку, визначеному Господарським процесуальним кодексом України.

При цьому, суд роз`яснює, що відповідно до приписів ст.253 ГПК України судом апеляційної інстанції у господарських справах є апеляційний господарський суд, у межах апеляційного округу якого (території, на яку поширюються повноваження відповідного апеляційного господарського суду) знаходиться місцевий господарський суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Таким чином, апеляційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає апеляційному оскарженню у порядку адміністративного судочинства.

Враховуючи зазначене, керуючись ст.ст.299, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

1. Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області на рішення Господарського суду Хмельницької областi від 23 березня 2009 року у справі за адміністративним позовом Свято-Хресто-воздвиженського чоловічого монастира Хмельницької Єпархії Української Православної церкви м. Старокостянтинів до Виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області про визнання права власності.

2. Копію ухвали про відмову у відкритті апеляційного провадження разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами надіслати скаржнику.

3. Копію ухвали про відмову у відкритті апеляційного провадження надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку згідно зі ст.ст.328, 329 КАС України.

Суддя-доповідач Сапальова Т.В. Судді Капустинський М.М. Ватаманюк Р.В.

СудСьомий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112041926
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші справи

Судовий реєстр по справі —15/73

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 08.09.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 08.09.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 20.05.2010

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 31.01.2011

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні