Рішення
від 04.07.2023 по справі 171/401/22
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/401/22

Провадження № 2/177/310/23

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

04 липня 2023 року Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Строгової Г. Г.

за участі:

секретаря судового засідання Сотнікової А. І.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

представника відповідача Прокопенко Г.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Зеленодольського міського голови Невеселого Дмитра Юрійовича, Зеленодольської міської ради Дніпропетровської області, Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду із зазначеною позовною заявою, яку уточнила та в обґрунтування уточнених позовних вимог зазначила, що вона працювала директором Комунального некомерційного - підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради за контрактом № 9 від 29.12.2016 року. Відповідно до умов контракту він діє з 29 грудня 2016 року по 28 грудня 2019 року включно. Додатковою угодою № 3 від 27.09.2019 року до контракту № 9 було змінено термін контракту, дію якого було продовжено до 28 грудня 2021 року.

01 жовтня 2021 року вона подала заяву на ім`я голови Зеленодольської міської ради Дмитра Невеселого в зв`язку із закінченням дії контракту 28 грудня 2021 року, та відповідно до п. 25 вказаного контракту просила його продовжити на новий строк Вказує, що дана заява до теперішнього часу не розглянута і рішення за результатами її розгляду органом управління, тобто, Зеленодольською міською радою та Виконавчим комітетом Зеленодольської міської ради, не прийнято, а про результати розгляду вищезазначеної заяви її не повідомлено.

04.10.2021 за № 3531/02-11 їй надійшло попередження за підписом Зеленодольського міського голови Дмитра Невеселого про те, що він не має наміру продовжувати термін дії контракту з нею як з керівником вищезазначеного підприємства. Вважає, що ОСОБА_4 не мав повноважень на прийняття даного рішення одноособово, оскільки згідно п. 7.1 (Управління підприємством) здійснює орган Управління (Засновник) - Зеленодольська міська рада та Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради.

Вважає, що відмова Виконавчого комітету Зеленодольської міської ради у продовженні контракту з нею, як керівником Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради є протиправною та підлягає скасуванню.

Вказує, що станом на 29.12.2016 року на момент укладення контракту умова про строковість контракту і конкретний строк його дії не були встановлені чинним законодавством.

А отже, процедура вирішення питання про намір продовження контракту з директором підприємства належить його органу управління, виходячи з чого таке рішення не може бути прийняте одноосібно Зеленодольським міським головою без розгляду цього питання Зеленодольською міською радою та Виконавчим комітетом Зеленодольської міської ради як органом управління (згідно статуту Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги», затвердженого рішенням Зеленодольської міської ради від 21 грудня 2020 року № 73).

Зеленодольський міський голова розглянув її звернення від 01.10.2021 року щодо продовження терміну дії контракту як з керівником Комунального -комерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Згленодольської міської ради, за результатами якого повідомив про те, що не має наміру продовжувати термін дії контракту з керівником Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради. При цьому її звернення Зеленодольський міський голова розглянув одноосібно та не передав на розгляд органу управління Підприємством - Зеленодольській міській раді та Виконавчому комітету Зеленодольської міської ради.

20 грудня 2021 року розпорядженням Зеленодольського міського голови її звільнено з посади директора Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради. З цим розпорядженням її було ознайомлено 20 грудня 2021 року та того ж дня їй вручено трудову книжку.

Отже, вважає, що прийняте розпорядженням Зеленодольського міського голови № 403/03-01 від 20 грудня 2021 року рішення про її звільнення з посади є протиправним та таким, що підлягає скасуванню в судовому порядку, а її звільнення протиправним та таким, що підлягає скасуванню з поновленням її на посаді,оскільки міський голова повинен був всі заяви та рішення про її звільнення передати для вирішення цих питань до органу управління підприємством, яким за статутом є Зеленодольська міська рада та Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради.

Позивач просить суд поновити їй строк для звернення до суду з зазначеним позовом; розпорядження Зеленодольського міського голови № 403/03-01 від 20 грудня 2021 року про звільнення її з посади директора комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради» визнати протиправним та поновити її на посаді директора комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради»; стягнути з комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради» на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 29.12.2021 року.

Ухвалою судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 18 травня 2022 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання (а.с. 93).

Представник відповідача Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради надала відзив на позовну заяву, який був прийнятий судом в судовому засіданні 31.08.2023, в якому представник відповідача зазначила, що згідно з п. 7.2. Статуту КНП «Зеленодольский центр ПМСД» ЗМР поточне керівництво підприємством здійснює керівник підприємства - директор, який призначається на посаду Зеленодольським міським головою на конкурсній основі шляхом укладання з ним контракту на строк від трьох до п`яти років. Строк найму, права, обов`язки і відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення, інші умови найму визначаються контрактом.

ОСОБА_1 призначена керівником КНП «Зеленодольський центр ПМСД» ЗМР згідно розпорядженням Зеленодольського міського голови №440/04-01 від 29.12.2016 року на умовах контракту. Контракт №9 від 29.12.2016 р. (з урахуванням додаткових угод до нього) укладений з ОСОБА_1 . Зеленодольським міським головою на строк до 28.12.2021 року. Звільнення позивача проведено з 28.12.2021 на підставі розпорядження Зеленодольського міського голови від 20 грудня 2021 року № 403/03-01, у зв`язку з закінченням строку трудового договору п. 2 ст. 36 КЗпП України. Трудова книжка видана позивачу 28.12.2021. Таким чином звільнення ОСОБА_1 відбулося відповідно до чинного законодавства (а.с. 113-114).

05.09.2022 позивач надала відповідь на відзив, в якій зазначила, що у відзиві доводи її позовної заяви, в частині відсутності повноважень особисто міського голови вирішувати питання звільнення її з посади без передання його органу управління підприємством, яким за статутом є Зелендольська міська рада та Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради, жодним чином не спростовуються (а.с. 139-144).

07 вересня 2022 року ухвалою Апостолівського районного суду Дніпропетровської області підготовче провадження закрите та справу призначено до судового розгляду по суті (а.с. 150).

Згідно розпорядження в.о. голови Апостоліського районного суду Дніпропетровської області від 14.03.2023 цивільну справу на підставі п. 2 ч.1 та ч.4 ст. 31 ЦПК України направлено до Криворізького районного суду Дніпропетровської області (а.с. 235).

Ухвалою судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 28 березня 2023 року зазначена цивільна справа прийнята до провадження (а.с. 237).

Позивач та її представник ОСОБА_2 в судовому засіданні позовні вимоги підтримали та просили задовольнити їх повному обсязі. При цьому, окрім підстав позову зазначених в позовній заяві, також вказували, що позивач будучи призначеною на посаду головного лікаря на підставі безстрокового трудового договору в установленому законом порядку не була звільнена, тому строковий трудовий договір укладений з порушенням вимог чинного законодавства.

Представник відповідача Зеленодольської міської ради Дніпропетровської області Фартушна М.В. в судовому засіданні заперечувала проти задоволення позовних вимог, вказуючи на те, що Зеленодольська міська рада - є власником комунального майна. Повноваження ради визначенні ст.ст. 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради - є органом управління комунальним майном. Повноваження виконавчих комітетів щодо управлінням комунальним майном визначенні ст. 29 Закону 280/97-ВР. Основною функцією, якою наділені виконавчі комітети - це управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад. Згідно з пунктом 10 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова «призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім випадків, передбачених частиною другою статті 21 Закону України "Про культуру".

Також вказувала, що за результатами конкурсу по заміщенню вакантної посади головного лікаря комунального закладу «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Апостолівського району Дніпропетровської області, який відбувся 22.12.2016 року, ОСОБА_5 на підставі її особистої заяви та підписаного контракту з останньою, розпорядженням Зеленодольського міського голови № 440/04-01 від 29.12.2016 року, було призначено на посаду головного лікаря комунального закладу «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Апостолівського району Дніпропетровської області. Умовами пункту 25 розділу «Строк дії та інші умови контракту» контракту № 9 від 29.12.2016 року, сторонами було погоджено, що цей контракт діє з 29 грудня 2016 року по 28 грудня 2019 року включно і набирає чинності з дня його підписання сторонами. Додатковою угодою № 3 від 27.09.2019 року до контракту було змінено термін контракту, дію якого було продовжено до 28 грудня 2021 року. Вказує, що підписання додаткових угод до контракту, у тому числі і продовження терміну дії контакту (додаткова угода № 3 ) укладались особисто міським головою, без будь-якого погодження з органом управління. Таким чином, підписуючи контракт, ОСОБА_1 добровільно погодилась з умовами, викладеними у контракті, про його припинення у визначений сторонами трудового договору термін.

Щодо продовження контракту вказує, що статутом комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр ПМПСД» - не передбачено розгляд питань про продовження контракту органом управління.

Щодо розпорядження міського голови про звільнення, вказувала на той факт, що спірним розпорядження трудовий договір не розривався, контракт припинив свою дію у зв`язку зі спливом строку, на який він укладався, а Зеленодольський міський голова лише виконав вимогу КЗпП України, оформивши звільнення працівника.

Вважає, що позов є необґрунтованим, не доведеним, а викладені в ньому вимоги такими, що не відповідають дійсності, тому у задоволені позовних вимог просила відмовити. Аналогічні пояснення до позовної заяви були надані суду міським головою Зеленодольської міської ради Дмитром Невеселим (а.с. 187-191).

Представник відповідача Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради Прокопенко Г.І. в судовому засіданні заперечувала проти задоволення позовних вимог, посилаючись на пояснення надані у відзиві на позовну заяву.

Вислухавши сторони, їх представників, дослідивши письмові докази у справі, надавши їм оцінку в сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 розпорядженням міського голови м. Зеленодольська № 216 від 16.08.2005 призначена на посаду головного лікаря Зеленодольської міської лікарні з 17.08.2005 (а.с. 214).

У зв`язку з реформуванням медичної системи медичний заклад, у якому працювала позивач змінював свою назву та підпорядкування. Наказом Зеленодольської міської лікарні № 131-к від 15.04.2011 ОСОБА_1 звільнена з 15.04.2011 за переведенням до Зеленодольської поліклініки Апостолівської ЦРЛ за п. 5 ст. 36 КЗпП України (а.с. 215-216) та Наказом Апостолівської центральної районної лікарні №194-к від 16.04.2011р. прийнята з 16.04.2011р. на посаду головного лікаря Зеленодольської поліклініки за переведенням з Зеленодольської міської лікарні (а.с. 220).

Наказом Апостоліської ЦРЛ № 237-к від 04.05.2011 ОСОБА_1 звільнена з 01.05.2011 за переведенням до КЗ «Зеленодольська поліклініка» за п.5 ст. 36 КЗпП України (а.с. 217).

Розпорядженням голови Апостолівської районної державної адміністрації №181-р-11від 04.05.2011, на підставі якого видано наказ 1/к від 04.05.2011 позивач прийнята з 01.05.2011р. на посаду головного лікаря КЗ «Зеленодольська поліклініка» (а.с. 219,221-222).

Законом України від 07 липня 2011 р. № 3611-УІ «Про внесення змін до

Основ законодавства України про охорону здоров`я щодо удосконалення

надання медичної допомоги» в редакцію статті 16 Основ внесені зміни

якими передбачено, що керівники державних, комунальних закладів охорони

здоров`я призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту.

Тому, одночасно зі зміною назви закладу, розпорядженням голови

Апостолівської Райдержадміністрації № 56-к-П від 11.10.2011 на посаду

головного лікаря Комунального закладу «Зеленодольський центр ПМСД»

призначена ОСОБА_1 ( за її заявою від 10.10.2011р.) на умовах контракту (а.с. 11).

Контрактом від 11.10.2011, укладеним з Головою Апостолівської

районної державної адміністрації, ОСОБА_1 призначена

на посаду головного лікаря КЗ «Зеленодольський центр первинної медико-

санітарної допомоги» Апостолівського району Дніпропетровської області на

строк з 11 жовтня 2011 року по 10 жовтня 2016 року включно (178-184). Таким чином, укладенням контракту безстроковий трудовий договір з ОСОБА_1 з 11.10.2011 перейшов у строковий.

Згідно додаткової угоди №1 від 06.10.2016 до контракту від 11 жовтня 2011 року та розпорядження Зеленодольського міського голови від 06 жовтня 2016 № 323/04-01 строк контракту продовжений з 11.10.2016 до укладання контракту з працівником, якого буде призначено на дану посаду за результатами проведеного конкурсу (а.с. 185,186).

Розпорядженням Зеленодольського міського голови №440/04-01 від 29.12.2016р. ОСОБА_1 призначена на посаду головного лікаря КЗ «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» з 29 грудня 2016 року на умовах укладеного контракту (а.с. 115).

29.12.2016 року Зеленодольським міським головою та головним лікарем ОСОБА_1 укладено контракт № 9 (а.с. 35-37).

Відповідно до п. 25 розділу «Строк дії та інші умови контракту» контракту № 9 від 29.12.2016 року, Сторонами було погоджено, що цей контракт діє з 29 грудня 2016 року по 28 грудня 2019 року включно і набирає чинності з дня його підписання сторонами. Додатковою угодою № 3 від 27.09.2019 року до контракту змінено термін контракту, дію якого було продовжено до 28 грудня 2021 року (а.с. 40).

Розпорядженням Зеленодольського міського голови № 403/03-01 від 20 грудня 2021 року, ОСОБА_1 директора Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» звільнено з 28 грудня 2021 року, у зв`язку з закінченням строку трудового договору (контракту), п. 2. ст. 36 КЗпП України (а.с. 59).

Трудова діяльність ОСОБА_1 у період з 17.08.2005 по 28.12.2021 підтверджується записами у трудовій книжці (а.с. 196-202).

Позивач вважає, що рішення про її звільнення з посади є протиправним та таким, що підлягає скасуванню, оскільки міський голова повинен був всі заяви та рішення про її звільнення передати для вирішення цих питань до органу управління підприємством, яким за статутом є Зеленодольська міська рада та Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради. Оцінюючи вказані доводи позивача, суд зазначає наступне.

Законодавством встановлено, що повноваження органів місцевого самоврядування визначенні спеціальним Законом - Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Зеленодольська міська рада - є власником комунального майна. Повноваження ради визначенні ст. ст. 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Як власник, Зеленодольська міська рада згідно пункту 5 ст. 60 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», здійснює правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об`єктами права комунальної власності, в тому числі виконують усі майнові операції, можуть передавати об`єкти права комунальної власності у постійне або тимчасове користування юридичним та фізичним особам, укладати договори в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійні договори, здавати їх в оренду, продавати і купувати, використовувати як заставу, вирішувати питання їхнього відчуження, визначати в угодах та договорах умови використання та фінансування об`єктів, що приватизуються та передаються у користування і оренду.

Законом «Про місцеве самоврядування в Україні» міські ради не наділені повноваженнями щодо вирішення кадрових питань.

Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради - є органом управління комунальним майном. Повноваження виконавчих комітетів щодо управлінням комунальним майном визначенні ст. 29 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Основною функцією, якою наділені виконавчі комітети - це управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад.

Повноваження міського голови визначенні ст. 42 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Згідно з п. 10 ч. 4 статті 42 цього Закону, сільський, селищний, міський голова міський голова призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад

Відповідно до частини 8,9 статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров`я призначення на посаду та звільнення з посади керівника закладу охорони здоров`я здійснюється відповідно до законодавства. Керівники державних та комунальних закладів охорони здоров`я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров`я на конкурсній основі шляхом укладення з ним контракту на строк від трьох до п`яти років.

Згідно з п. 7.2. Статуту КНП «Зеленодольский центр ПМСД`ЗМР поточне керівництво підприємством здійснює керівник підприємства - директор, який призначається на посаду Зеленодольським міським головою на конкурсній основі шляхом укладання з ним контракту на строк від трьох до п`яти років. Строк найму, права, обов`язки і відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення, інші умови найму визначаються контрактом.

Згідно пункту 25 розділу «Строк дії та інші умови контракту» контракту № 9 від 29.12.2016 року, укладеного Зеленодольським міським головою та Головним лікарем Піскуновою Л.В., сторонами було погоджено, що цей контракт діє з 29 грудня 2016 року по 28 грудня 2019 року включно і набирає чинності з дня його підписання сторонами (а.с. 35-37). Додатковою угодою № 3 від 27.09.2019 до контракту було змінено термін контракту, дію якого було продовжено до 28 грудня 2021 року включно» (а.с. 40).

Додатковою угодою № 5 від 30 грудня 2020 року до контракту № 9 від 29.12.2016 було внесені зміни, у тому числі до пункту 25, доповнивши його наступним абзацом такого змісту: «за два місяці до закінчення строку дії цього контракту він може бути продовжений за згодою сторін не більше як один раз на строк від трьох до п`яти років». Зазначені додаткові угоди до контракту, у тому числі і про продовження терміну дії контакту (додаткова угода № 3 ) укладались особисто міським головою, без будь-якого погодження з органом управління.

Таким чином, підписуючи контракт № 9 від 29.12.2016 ОСОБА_1 добровільно погодилась з умовами, викладеними у контракті, про його припинення у визначений сторонами трудового договору термін.

04.10.2021 Керівнику комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради Піскуновій Л.В. Зеленодольським міським головою було направлено попередження, про відсутність наміру продовжувати термін дії контракту з керівником комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради Піскуновою Л.В., який спливає 28 грудня 2021 року (а.с. 57). Тобто, Зеленодольський міський голова відповідно до умов контракту та чинного законодавства за два місяці до спливу дії контракту повідомив позивача про те, що він не має наміру продовжувати термін дії договору.

Відповідно до ч. 1 ст. 21 КЗпП України, трудовим договором є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов`язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов`язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права, обов`язки і відповідальність сторін (в тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера застосування контракту визначається законами України (ч. 3 ст. 21 КЗпП України).

Відповідно до п. 2 ст. 36 КЗпП України, підставами припинення трудового договору є закінчення строку (пункти 2 і 3 статті 23), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення.

На цій підставі може бути припинений тільки строковий трудовий договір, укладений як строковий відповідно до закону. Якщо ж строковий трудовий договір укладено всупереч правилам статті 23 КЗпП України, то умова про строк є незаконною. Трудовий договір у такому разі вважається укладеним на невизначений строк, і він не може бути припинений у зв`язку із закінченням строку.

Припинення трудового договору після закінчення строку не вимагає заяви або якогось волевиявлення працівника. Свою волю на укладення строкового трудового договору він уже виявив, коли писав заяву про прийняття на роботу за строковим трудовим договору. У цей же час він виразив і волю на припинення такого трудового договору після закінчення строку, на який він був укладений. Власник також не зобов`язаний попереджати або в інший спосіб інформувати працівника про майбутнє звільнення за пунктом 2 частиною першою статті 36 КЗпП України.

Аналогічна правова позиція викладена у постановах Верховного Суду від 12 вересня 2018 року у справі № 753/16193/16-ц, від 31 жовтня 2018 року у справі № 761/27037/17-ц, від 06 грудня 2018 року у справі № 757/26016/17-ц .

За змістом статей 15, 16 ЦК України кожна особа має право на звернення до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права у разі його порушення, невизнання або оспорювання та інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Згідно ст. 81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що розпорядження № 403/03-01 від 20 грудня 2021 року про звільнення ОСОБА_1 з посади директора комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико - санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради», винесене Зеленодольським міським головою правомірно з дотриманням усіх норм чинного законодавства, в свою чергу позивачем не надано суду належних і допустимих доказів на підтвердження своїх вимог, а тому суд вважає, що позовні вимоги позивача задоволенню не підлягають.

Згідно вимог ч.1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За таких обставин не заслуговують на увагу доводи позивача, названі вже під час судового розгляду, та не викладені у відповідних заявах по суті справи про те, що позивач будучи призначеною на посаду головного лікаря на підставі безстрокового трудового договору в установленому законом порядку не була звільнена, тому строковий трудовий договір укладений з порушенням вимог чинного законодавства. Позивач вимог про оспорювання строкового трудового контракту суду в установленому цивільному процесуальному порядку не заявила.

Заяви відповідачів про застосування строку позовною давності не підлягають розгляду судом, оскільки в задоволенні позовних вимог відмовлено з підстав їх необґрунтованості.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 18, 81, 142, 206, 247, 259, 263-265 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Зеленодольського міського голови Невеселого Дмитра Юрійовича, Зеленодольської міської ради Дніпропетровської області, Комунального некомерційного підприємства «Зеленодольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Зеленодольської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено шляхом подання апеляційного скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Повний текст судового рішення складено 07.07.2023.

Суддя Г.Г. Строгова

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112051226
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —171/401/22

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 06.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Постанова від 06.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні