Ухвала
від 10.07.2023 по справі 204/9879/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/9879/23

Провадження № 2/204/2769/23

УХВАЛА

10 липня 2023 року м. Дніпро

Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська, в особі судді Приваліхіної А.І., розглянувши матеріали спільної позовної заяви ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Селидівської військової адміністрації Донецької області про визнання додаткового строку на прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

30 червня 2023 року позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду із позовною заявою до відповідача Селидівської військової адміністрації Донецької області, із вимогою про визнання додаткового строку на прийняття спадщини, яку передано судді працівниками суду 03 липня 2023 року. Разом з позовними вимогами, позивачами заявлено прохання про витребування від приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Донецької області Шарафєєвої І.В., спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд доходить висновку про те, що воно підлягає задоволенню, оскільки матеріали спадкової справи мають істотне значення для правильного вирішення справи по суті та можуть бути використані позивачами на підтвердження позовних вимог, у зв`язку із чим суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Донецької області Шарафєєвої І.В., належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 провитребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Донецької області Шарафєєвої Ірини Вадимівни (85300, Донецька область, Покровський район, м. Селидове, вул. Пушкіна, буд. 6), належним чином засвідчену копію матеріалів спадкової справи, що відкрилась після смерті спадкодавця ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 (актовий запис про смерть № 1188 від 23 листопада 2021 року).

Відповідно до вимог ч. ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність встановлену законом.

Витребувані докази необхідно надати до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська у десятиденний строк із дня отримання копії ухвали суду.

Ухвала, відповідно до вимог ч. 2 ст. 261 ЦПК України, набирає законної сили негайно після її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Приваліхіна

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112074890
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —204/9879/23

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні