Ухвала
від 07.07.2023 по справі 741/1221/23
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження номер 2/741/394/23

Справа № 741/1221/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07 липня 2023 року м. Носівка

Суддя Носівського районного суду Чернігівської області Крупина А.О., розглянувши та вивчивши матеріали цивільної справи за позовом акціонерного товариства «Чернігівобленерго» в особі відокремленого підрозділу Ніжинського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за необліковану електричну енергію,

УСТАНОВИВ:

До Носівського районного суду Чернігівської області надійшла позовна акціонерного товариства «Чернігівобленерго» в особі відокремленого підрозділу Ніжинського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» (вул. Васильківська, буд. 36, м. Ніжин, 16600, код ЄДРПОУ 14254603) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за необліковану електричну енергію в сумі 17878,55 грн.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29 червня 2023 року зазначені матеріали цивільної справи надійшли в провадження судді Крупини А.О.

06 липня 2023 року судом отримана у визначеному ч. 7 ст. 187 ЦПК України порядку інформація про зареєстроване місце проживання фізичної особи-відповідача.

Цивільна справа підсудна Носівського районному суду Чернігівської області на підставі ч. 8 ст. 28 ЦПК України.

Зміст і форма позовної заяви відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

За загальним правилом, установленим ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Ураховуючи вищевикладене, провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб,.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити позовне провадження в цивільній справі за позовом акціонерного товариства «Чернігівобленерго» в особі відокремленого підрозділу Ніжинського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за необліковану електричну енергію.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Призначити розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні у приміщенні Носівського районного суду Чернігівської області (вул. Комунальна, 28, м. Носівка, Чернігівська область, 17100) на 10 годину 00 хвилин 19 вересня 2023 року.

Викликати сторони в судове засідання.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк такої заяви, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право на подання відповіді на відзив протягом строку, який складає десять днів від дня отримання відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти відзиву, якщо такі докази не були надані позивачем при поданні позову; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право на заперечення, яке направляється до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи (позивача, третьої особи) протягом десяти днів від дня отримання відповіді на відзив.

Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://no.cn.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії до Чернігівського апеляційного суду через Носівського районний суд Чернігівської області з мотивів недотримання правил підсудності при вирішенні питання про відкриття провадження у справі.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Анатолій КРУПИНА

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення07.07.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112083052
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —741/1221/23

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Крупина А. О.

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Крупина А. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Крупина А. О.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Крупина А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні