Ухвала
від 10.07.2023 по справі 526/2086/23
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/2086/23

Провадження № 2/526/537/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 липня 2023 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Тищенко Л. І.

з участю секретаря Синепол С. А.

розглянувши заяву представника відповідача ТОВ «Агро-Край» Омельченка Олексія про продовження строку для подання відзиву,

установив:

у провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Край» про стягнення коштів (орендної плати, інфляційних витрат, 3% річних, індексації орендної плати).

Ухвалою від 26.06.2023 відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження без виклику осіб та встановлено строк для подання відповідачем відзиву на позов та доказів, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

06.07.2023 на адресу суду надійшла заява від представника відповідача ТОВ «Агро-Край» Омельченка Олексія про продовження строку для подання відзиву.

Заява мотивована тим, що на даний час до ТОВ «Агро-Край» одночасно надійшла велика кількість позовних заяв, які потребують додаткового часу для вмотивованого відзиву на позовну заяву, оформленого відповідно до ст. 178 ЦПК України та долучення до матеріалів справи необхідних доказів, у зв`язку з чим виникла необхідність звернутися до суду з заявою про продовження відповідачу строку для подачі відповіді на відзив.

Судом встановлено, що ухвалу про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з доданими до неї документами відповідач ТОВ «Агро-Край» отримав 27.06.2023.

Згідно з ч. ч. 7, 8 ст. 178 ЦПК України, відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого засідання у справі.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. ч. 2, 3, 6, ст. 127 ЦПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Враховуючи,що длянадання відзиву відповідачунеобхідно зібратипевні письмовідокази,що потребує певногочасу,оскільки наадресу відповідачаодночасно надійшлавелика кількістьпозовних заяв,клопотання ТОВ«Агро-Край» про продовження строку для подачі відзиву підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 127, 178 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Заяву представника відповідача ТОВ «Агро-Край» Омельченка Олексія про продовження строку для подання відзиву задовольнити.

Продовжити відповідачу ТОВ «Агро-Край» строк для подачі відзиву на позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Край» про стягнення коштів (орендної плати, інфляційних витрат, 3% річних, індексації орендної плати), а саме надати відзив протягом десяти днів з дня отримання вказаної ухвали суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Л. І. Тищенко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112083538
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —526/2086/23

Постанова від 21.08.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні